Heetste stad in de VS verbreekt hitterecord: 113 opeenvolgende dagen meer dan 38 graden in Phoenix

Phoenix, van oudsher al de stad met de hoogste temperaturen in de Verenigde Staten, beleefde dit jaar de warmste zomer ooit. Op 113 opeenvolgende dagen werden temperaturen gemeten boven de 38 graden. 

Meer krantenkoppen in België

Iran bouwt muur aan grens met Afghanistan

Iran heeft een muur van meer dan 10 kilometer gebouwd aan de grens met Afghanistan, een belangrijke grensovergang waarlangs Afghaanse migranten het land binnen geraken. Dat heeft een Iraanse legerchef maandag aangekondigd. De bedoeling is dat er nog eens 50 km bij komt.

Lees meer »

Zwembad Sint-Niklaas wordt verwarmd met warmte uit rioolwater

Het nieuwe zwembad De Watermolen in Sint-Niklaas zal verwarmd worden met riothermie. Een techniek waarbij de warmte uit het rioolwater wordt gebruikt om het gebouw te verwarmen. Riothermie vermindert zowel de energiekosten en de CO2-uitstoot. Het is de eerste keer dat riothermie toegepast wordt in een gebouw dat niet van waterzuiveringsmaatschappij Aquafin is.

Lees meer »

365 doden na Israëlische bombardementen in Libanon – VS sturen extra troepen naar Midden-Oosten

Het Israëlische leger bombardeert maandag op grote schaal Libanon. Volgens de Libanese autoriteiten zijn daarbij al zeker 365 doden en 1.246 gewonden gevallen. Volgens de Israëlische krijgsmacht zijn ruim 1.100 doelen in Libanon geraakt. Beelden tonen hoe burgers op de vlucht slaan uit zuidelijke steden als Sidon en Tyros. Hezbollah reageert maandagavond met een raketaanval op de Noord-Israëlische stad Haifa,

Lees meer »

Onbekend werk van Mozart ontdekt

In Leipzig is nieuw werk ontdekt van de wereldberoemde componist. De twaalf minuten muziek werden ontdekt tijdens onderzoek naar een nieuwe muziekcatalogus over het werk van de componist.

Lees meer »

Kinderopvang moet baby’s en peuters meer uitdagen: “Laat ze mee opdienen en afruimen”

Eigenlijk, zo blijkt uit een groot onderzoek, moeten onze baby’s en peuters al in de kinderopvang intellectueel uitgedaagd worden. Want, zo is de conclusie, als ze daar al veel leren, laten de positieve effecten zich ver voorbij de lagere school voelen. Maar hoe doe je dat, zo’n ukje van anderhalf ‘intellectueel uitdagen’? En moeten crèches dan ineens op scholen beginnen

Lees meer »

KIJK. Van deze rollen ken je acteur Aron Wade

Acteur Aron Wade (54) is overleden. Hij koos voor euthanasie. Wade raakte bekend als één van de eerste studenten van ‘De Kotmadam’ op VTM. Daarna speelde hij ook Wakke in de Ketnetreeks ‘W817′. Nadien dook hij op als zoon van Jacques Vermeire in de VTM-comedyreeks ‘Verschoten & zoon’.

Lees meer »