Eentje die deugd zal doen: Luca Brecel begint met vlotte overwinning aan British Open

Na Ben Mertens heeft ook Luca Brecel zich geplaatst voor de tweede ronde van de British Open snooker (602.000 euro), die doorgaat in het Engelse Cheltenham. De Limburger versloeg in zijn openingswedstrijd de Saudi Mohamed Shehab met 4-1. 

Meer krantenkoppen in België

Spanje vraagt meer persoonlijke informatie van toeristen: hoe zit dat precies?

Wie naar Spanje reist, zal vanaf 1 oktober heel wat extra persoonlijke informatie moeten delen. Hotels, campings en autoverhuurders zullen gegevens als de bankrekening, telefoonnummers en exacte woonplaats van hun klanten moeten doorgeven aan de Spaanse overheid. Welke informatie moet je exact delen als toerist en waarom zijn die nieuwe eisen ingevoerd? Een overzicht voor iedereen die naar Spanje trekt.

Lees meer »

Expert inlichtingendiensten over operatie van Israëlische Mossad: “Ze tillen elektronische oorlogsvoering tot een ongezien hoog niveau”

Explosies van biepers en walkietalkies leverden in Libanon al 37 doden op. Het was de Israëlische geheime dienst Mossad die zorgde voor dit staaltje technologische oorlogsvoering, meent ook expert inlichtingendiensten Kenneth Lasoen (UAntwerpen). “Die zijn overal actief, ook in ons land. Alle middelen zijn volgens hen gerechtvaardigd om het Joodse volk te beschermen.” Vergeet James Bond en wat je al

Lees meer »

“Ik kom elke week bloemen brengen”: nabestaanden Mikey en Alexander vragen erkenning voor verdriet aan stad Brugge

Op de Markt er in de Geerwijnstraat werd stilgestaan bij het overlijden van Mikey Peeters en Alexander Belocheev, die respectievelijk meer dan tien jaar en één jaar geleden in onvergelijkbare maar tragische omstandigheden om het leven kwamen in de Brugse binnenstad. “Ik kom elke week bloemen brengen. De stad zou toch wel een vaasje kunnen voorzien zodat ze niet zo

Lees meer »

Kinderen VBS Bellegem kleuren en fietsen nieuwe fietszone symbolisch in: “Door het stof gegaan, maar met resultaat”

De heraanleg van het centrum en de Bellegemkerkdreef is afgerond. Met de vernieuwing van de Bellegemsestraat en de Bellegemkerkdreef wordt de verkeersveiligheid, de doorstroming en de leefbaarheid in Bellegem beter.
The post Kinderen VBS Bellegem kleuren en fietsen nieuwe fietszone symbolisch in: “Door het stof gegaan, maar met resultaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prijzen voor West-Vlaamse wijnboeren op wijnwedstrijd in Ter Groene Poorte

Er werd op woensdag 18 september heel wat wijn uitgeschonken en geproefd in Hotelschool Ter Groene Poorte. De Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS) organiseerde er immers de 20ste jubileumeditie van de Wedstrijd Beste Belgische Wijn.
The post Prijzen voor West-Vlaamse wijnboeren op wijnwedstrijd in Ter Groene Poorte appeared first on KW.be.

Lees meer »

21 doden bij Israëlisch bombardement op schoolgebouw, ook 13 kinderen omgekomen

Bij een Israëlisch bombardement op een school waarin Palestijnse ontheemden opgevangen werden in de stad Gaza zijn 21 mensen gedood. Het Israëlische leger lanceerde vandaag ook nieuwe aanvallen op doelwitten van de militante Libanese beweging Hezbollah. Op vrijdag voerde het al dodelijke bombardementen uit in Beiroet, waarbij twee belangrijke Hezbollahcommandanten omkwamen, maar ook vele burgers, onder wie kinderen. Volg alle

Lees meer »

Drukker dan ooit, maar Jeroom zet gezin op eerste plaats: “Om de zoveel tijd kijkt Elodie me aan voor een tweede. Ik sluit niets uit”

In de studio van ‘De Slimste Mens’, in de kantine van zijn zoons kartingclub, tussen de sweaters van zijn nieuwe kledinglijn. Jeroom (47) vind je dit najaar zowat overal. Als tv-maker is de cartoonist en voormalige privé-chauffeur van Kamagurka volwassen geworden, maar ondanks zijn eivolle agenda is hij in de eerste plaats liefst dicht bij Elodie en zoontje Remus. “We

Lees meer »