Geredde leeuwen uit oorlogsgebied komen op adem in België: “Nu ze veilig zijn, willen we hen zo snel mogelijk een thuis geven”

Dierentuinen Zoo Planckendael en Pairi Daiza vangen sinds vrijdag samen drie leeuwinnen op die geëvacueerd zijn uit Oekraïne. Ze werden daar geboren en gehouden in illegale omstandigheden. In het Verenigd Koninkrijk wordt een nieuwe thuis voor de dieren gebouwd, maar voorlopig zijn ze in veiligheid gebracht in België.

 

Meer krantenkoppen in België

Auto brandt volledig uit, maar van inzittenden geen spoor

Langs de Keizerstraat in Kanegem brandde maandagmiddag omstreeks 15 uur een personenwagen met buitenlandse nummerplaat helemaal uit. Van de chauffeur of inzittenden is er voorlopig geen enkel spoor.
The post Auto brandt volledig uit, maar van inzittenden geen spoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

VS zien toenemend risico op sabotage van onderzeese kabels door geheime Russische eenheid

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Plannen onthuld om Open Vld van afgrond te redden: “Als we deze koers blijven varen, komt het nooit meer goed”

Open Vld slikt in De Grote Peiling van HLN en VTM NIEUWS haar slechtste resultaat ooit en flirt zelfs met de kiesdrempel. Hoe willen de Vlaamse liberalen er terug bovenop komen? Onze redactie legde haar oor te luister binnen de partij. Van hoger remgeld tot minder trajectcontroles: zo ziet het reddingsplan voor de nieuwe voorzitster eruit.

Lees meer »

Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Marie-Jeanne Deblaere woont langs het kanaal Duinkerke-Veurne toen ze ineens op een stuk van het houten plantklimrek een bijzondere vlinder zag. Navraag leerde haar dat het om de wingerdpijlstaart ging. De kans dat je die vlinder in België ziet, is eerder klein.
The post Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Lees meer »

Wellicht geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal

Een 23-jarige Tieltenaar die vastzit op verdenking van roofmoord, wordt in beroep wellicht vrijgesproken. De man deed zijn behoefte in het ING-bankkantoor in Tielt, maar is ontoerekeningsvatbaar.
The post Wellicht geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrachtwagen verliest tientallen liters hydraulische olie: fontein van zes meter besmeurt gebouw, voetpad en straat

De brandweer van Torhout had maandag uren werk met het opruimen van een grote hoeveelheid hydraulische olie in het centrum. Toen een vrachtwagen bij grondwerken wou vertrekken knapte de leiding. Het gevolg was een oliefontein van zes meter hoog die een volledig appartementsgebouw besmeurde en waarna tientallen liters olie op het voetpad en de straat terecht kwamen.
The post

Lees meer »

Frituur Isabelle verrast klanten met hapjes en drank voor 35ste verjaardag

Op zaterdag 21 september vierde Frituur Isabelle haar 35-jarig jubileum. Zaakvoerder Isabelle Messiaen vierde deze bijzondere mijlpaal samen met de klanten en trakteerde hen op een hapje en een drankje, een keer ’s middags en een keer ’s avonds.
The post Frituur Isabelle verrast klanten met hapjes en drank voor 35ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Busrit naar school is ware lijdensweg voor Marie (13): “In drie weken nog maar één keer gelukt om school te bereiken met bus”

De 13-jarige Marie uit Wijnendale houdt elke ochtend haar hart vast voor haar busrit naar school in Kortemark. Aan de eerste halte rijdt de bus veelal gewoon door en de weinige keren dat ze tóch kan opstappen, maakt de chauffeur een omweg, waardoor ze haar aansluiting in Torhout mist. “Telkens als het misloopt moeten wij ons werk laten vallen om

Lees meer »