Reumapatiënte Julie (16) loopt triatlon uit: “Ik heb iets gedaan dat ik zelf niet voor mogelijk hield”

Julie Van Gelder (16) kon amper met de fiets naar school. Maar in augustus nam de jonge reumapatiënte met succes deel aan een triatlon. Door de straffe resultaten start het UZA met een tweede editie van TriaGo4Kids, een project dat chronisch zieke kinderen doet sporten.

 

Meer krantenkoppen in België

Wout van Aert over ‘unieke’ contractverlenging en herstel na Vuelta-crash: “Ik keer terug op m’n topniveau, dat weet ik zeker!”

De triestigste week uit zijn leven, heeft hij naar eigen zeggen achter de rug. Wout van Aert (30) likt nog steeds de wonden van zijn zware valpartij in de Vuelta. Dan kwam déze ‘boost’ precies op tijd: een contractverlenging bij Visma-Lease a Bike tot het einde van zijn carrière, godbetert! Uniek in wielerland. Van Aert XL over wat lastig en

Lees meer »

Slachtoffers van misbruik in de Kerk bereiden “discrete” ontmoeting met paus voor: “Slachtoffers worden weer in hun oude rol geduwd”

De vijftien geselecteerde slachtoffers van misbruik in de Kerk hebben zaterdag samengezeten in Brussel met een vertegenwoordiging van de bisschoppen om de details van hun ontmoeting met de paus te bespreken. De ontmoeting van een uur zou vrijdagnamiddag “in alle discretie” plaatsvinden. Waar dat precies gebeurt, is niet bekend.

Lees meer »