Iran bouwt muur aan grens met Afghanistan

Iran heeft een muur van meer dan 10 kilometer gebouwd aan de grens met Afghanistan, een belangrijke grensovergang waarlangs Afghaanse migranten het land binnen geraken. Dat heeft een Iraanse legerchef maandag aangekondigd. De bedoeling is dat er nog eens 50 km bij komt. 

Meer krantenkoppen in België

Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Sedert begin dit jaar zijn er op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat in Wervik door de politie tien feiten geregistreerd en daarvan waren er drie drugsgerelateerd. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) maakte dat bekend tijdens de gemeenteraad na een vraag van Bert Verhaeghe (Team 2030).
The post Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »

Club Brugge verliest thuis van AA Gent met 2-4

Club Brugge heeft zondagnamiddag op de achtste speeldag van de Jupiler Pro League in het eigen Jan Breydelstadion de duimen moeten leggen voor een efficiënt AA Gent. De Buffalo’s wonnen een spectaculaire Slag om Vlaanderen met 2-4, na een match die grotendeels gedomineerd werd door Blauw-zwart.
The post Club Brugge verliest thuis van AA Gent met 2-4 appeared first

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en 4 andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Intronisatie nieuwe Maten van Peegie op het stadhuis

De Maten van Peegie hebben naar jaarlijkse gewoonte heel wat Roeselarenaars in hun rangen opgenomen. Bij de intronisatie in het stadhuis werden Ivan Bonte, Marijke Staelens, Didier Decaesteker, Carine Huughe, Bart Camerlynck, Chris Mullie, Stijn Dejonckheere, Stefan Pilate, Rik Vanblaere, Jan Dhondt, Simon Alleman, Ellen Verkouille, Ellen Dejaegher-Meersman, Jurgen Thienpont, Sam Nuytten, Brigitte Vanwalleghem en
The post Intronisatie nieuwe

Lees meer »

Koen Crucke trekt met MC Spaghetti naar Nederland: “Er zijn enkele aanpassingen nodig, maar minimaal”

Koen Crucke (72) trekt met z’n alter ego de grens over. Met een overvolle agenda gaat Discobar Joossens ft MC Spaghetti nu ook internationaal. Na hun 100ste optreden op de Antwerp Pride is hun populariteit ook bij onze noorderburen gestegen en daarom sloten ze een deal met een Nederlands boekingkantoor. “Pubers, twintigers, dertigers, veertigers… Ze gaan allemaal uit hun bol.”

Lees meer »

Pro Nieuwpoort stelt voor om klimaatbedrijf op te starten op de site van Swartesfabriek

Pro Nieuwpoort, met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Nicolas Vermote, heeft vandaag samen met Stijn Deschilder een ambitieus voorstel gelanceerd om de stad een belangrijke stap voorwaarts te laten zetten in de strijd tegen de klimaatverandering.
The post Pro Nieuwpoort stelt voor om klimaatbedrijf op te starten op de site van Swartesfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mark (72) vermist tijdens bergtocht in Albanië: “Lokale gidsen zijn zoekactie gestart”

“Papa zou om de zoveel dagen contact opnemen. Er moet iets gebeurd zijn, alleen weten we niet wat.” De familie van Mark Joris (72) uit Mortsel trekt aan de alarmbel, nadat de man vermist raakte tijdens een trektocht in Albanië. De hulpdiensten in Albanië en Macedonië houden een grote zoekactie, maar worden daarbij niet geholpen door de slechte weersomstandigheden.

Lees meer »

Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe”

Caroline Werbrouck (59) is sedert 1987 het gezicht van Schoonheidsinstituut en Parfumerie Gutmann in de Galerij Demeester. Nu kijkt Caroline uit naar een overnemer want gezondheidsredenen nopen Caroline ertoe om het iets rustiger aan te doen.
The post Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jani Kazaltzis verklapt ‘ergernissen’ aan bestie James Cooke: “Vanaf hij wakker wordt, lijkt het alsof zijn eigen musical start”

Woensdagavond is ‘Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39)-avond’ bij Play4. In hun gloednieuwe programma trekken de besties eropuit om enkele jobs buiten de media uit te testen. Dat verloopt niet altijd zonder slag of stoot en leidt vaak tot hilarische situaties. Wat wel opvalt, is hoe hecht de vriendschap tussen die twee mannen is. Hoeveel stress er ook mag

Lees meer »

Tibeau (26) en Maedeh (27) openen nieuwe Carrefour Express in Blankenberge

Woensdag 16 oktober opent een nieuwe Carrefour Express-vestiging haar deuren aan de A. Ruzettelaan in Blankenberge. Het jonge ondernemersduo achter de winkel, Tibeau Van Ael (26) en Maedeh Khatibi (27), heeft er hard voor gewerkt om dit waar te maken. “We hebben elkaar gevonden in onze ondernemersdroom.”
The post Tibeau (26) en Maedeh (27) openen nieuwe Carrefour Express in

Lees meer »