Zware kritiek op musical ‘40-45′: “De Duitse bezetting was in Nederland heel anders dan in België”

De Nederlandse historicus Tijmen Dokter is bijzonder kritisch voor de Nederlandse versie van de Studio 100-musical ‘40-45′. Een indrukwekkende show, maar met de geschiedenis wordt een loopje genomen, meent hij. Wat is precies het probleem? Hoe groot waren de verschillen tussen Nederland en België tijdens de Tweede Wereldoorlog? “Het naziregime in Nederland was véél harder.” 

Meer krantenkoppen in België

Gouverneur vernietigt beslissing rond maaltijdsamenwerking met OCMW Menen: “Wet op de overheidsopdrachten is geschonden”

In Lichtervelde keurde de OCMW-raad op 24 juni een overeenkomst met het OCMW Menen goed omtrent de samenwerking rond het keukengebeuren van het woonzorgcentrum en het lokaal dienstencentrum. Vanaf 5 januari volgend jaar zouden de maaltijden vanuit Menen aangeleverd worden. De voltallige oppositie kantte zich tegen die samenwerking en diende zelfs klacht in bij de gouverneur. Die heeft de beslissing

Lees meer »

“Het wordt niet makkelijk om nog iets te vinden”: Harelbeekse belofte Maxim Delrue zit ondanks eerste zege zonder ploeg

Net nadat hij het bij de ploegleider van Basso Team Flanders verkorven had, boekte Maxim Delrue (21) z’n eerste zege sedert zijn overstap naar de beloften. In Hulste zette hij in de slotkilometer met succes alles op alles.
The post “Het wordt niet makkelijk om nog iets te vinden”: Harelbeekse belofte Maxim Delrue zit ondanks eerste zege zonder ploeg

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze vrouw was op het feest van Jorina uit ‘Blind getrouwd’: “Huh? Hoe kenden Jidses vrienden haar naam al?”

Op een doodgewone dinsdag in juni was onze vrouw één van de 50 gasten op het huwelijk van Jorina en Jidse uit ‘Blind getrouwd’. Drie maanden later onthult ze hoe het er achter de schermen aan toe ging. Een dag vol liefde, camera’s, ontboezemingen in het kleinste kamertje en een koppel dat niet over zich heen liet lopen. “Toen het

Lees meer »

Hezbollah-apparatuur bevatte al springstof voor aankomst in Libanon

De biepers, walkietalkies en andere communicatieapparatuur van Hezbollah-leden bevatten al springstof voor ze aankwamen in Libanon. Dat is een van de conclusies van een eerste onderzoek door de Libanese autoriteiten, blijkt donderdag uit een brief van de Libanese vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties. De ontploffingen werden uitgelokt door “het sturen van e-mails naar het toestel”, stellen de Libanezen.

Lees meer »

In een half uur tijd werd hij gruwelijk vermoord in parenclub: speurders nog steeds op zoek naar motief waaróm Bert H. dood moest

Waarom moest Maaseikenaar Bert H. (57) dood? Het is een vraag waar zelfs de speurders momenteel geen antwoord op hebben. Erik I. (51) en Siri C. (33), de twee uitbaters van parenclub 7 Sins die verdacht worden van moord, legden geen bekentenissen af en de onderzoeksresultaten uit Nederland laten op zich wachten. Wel zijn er concrete aanwijzingen dat Bert H.

Lees meer »

Libanon beleeft dodelijkste dag sinds begin Gaza-oorlog

Bij zware Israëlische bombardementen op Libanon zijn zeker 356 doden gevallen. Het is de dodelijkste dag in de gevechten tussen Israël en Libanon sinds het begin van de oorlog in Gaza. Israël zegt dat het vooral woningen en plekken bombardeerde waar Hezbollah wapens heeft opgeslagen.

Lees meer »