100 doden en meer dan 400 gewonden na Israëlische aanvallen op Zuid-Libanon

13:46 Israël heeft maandagochtend tientallen aanvallen op Zuid- en Oost-Libanon uitgevoerd. Het waarschuwt de bevolking om uit de buurt te blijven van ‘Hezbollah-doelen’. 

Meer krantenkoppen in België

Fietsstraat in Kaasterstraat verdwijnt gedeeltelijk, vrachtwagensluis aan de Maria’s Lindestraat in Rumbeke

De afgelopen jaren voerden we verschillende maatregelen uit, passend binnen het nieuwe mobiliteitsplan voor Rumbeke. Een drietal maanden geleden kondigden we enkele optimalisaties aan, als sluitstuk van een intensief traject om, samen met de inwoners van Rumbeke, stappen te zetten naar veiligere verbindingen en aangename woonbuurten.
The post Fietsstraat in Kaasterstraat verdwijnt gedeeltelijk, vrachtwagensluis aan de Maria’s Lindestraat in

Lees meer »

Duitse grenscontroles verliepen “zonder incidenten” in eerste week

De eerste dagen van de Duitse grenscontroles aan de grensovergangen met Frankrijk, Luxemburg en België zijn volgens de federale politie in deelstaten Rijnland-Palts en Saarland zonder grote incidenten verlopen. “We hebben arrestaties verricht die de controles rechtvaardigen”, zei een woordvoerder van de federale politie in Trier, de stad in Rijnland-Palts.

Lees meer »

Soroptimist Club schenkt 13.000 euro aan goede doelen

De Soroptimist Club Oostende, een damesserviceclub met 15 leden, hield haar fondsenverdeling. Door het jaar organiseren ze diverse activiteiten en verkopen ze koffie en zoetpakketten om geld in te zamelen. Hiermee ondersteunen ze hoofdzakelijk projecten die meisjes, vrouwen en kinderen als doelgroep hebben. In totaal werd zo’n 13.000 euro geschonken aan diverse goede doelen. Op
The post Soroptimist Club

Lees meer »

Nationaal drugscommissaris Van Wymersch: “België op één na meest producerende land van designerdrugs in Europa”

België is het op een na meest producerende land van designerdrugs in Europa. Dat zegt nationaal drugscommissaris Ine Van Wymersch in ‘Terzake’ op VRT Canvas. Ze pleit voor het aanpakken van het verdienmodel van de georganiseerde drugsmisdaad, door het criminele geld na verbeurdverklaring te investeren in de strijd tegen de georganiseerde misdaad en in volksgezondheid.

Lees meer »

Lydie en Rita zwaaien na bijna halve eeuw af bij Wiegwijs: “Als 15-jarige kwam ik er al met mijn broer op consultatie”

Twee belangrijke vrijwilligers in het consultatiecentrum van Wiegwijs, voorheen Kind en Gezin, namen onlangs afscheid en werden in de bloemetjes gezet. Lydie Bracke en Rita Decaesstecker hebben er beiden een lange carrière opzitten, maar kiezen ervoor om het wat rustiger aan te doen.
The post Lydie en Rita zwaaien na bijna halve eeuw af bij Wiegwijs: “Als 15-jarige kwam

Lees meer »