Borsbeek krijgt 2e locatie om te gaan stemmen in rusthuis Compostela: “Het werd te druk in de sporthal”

In Borsbeek komt er voor de gemeenteraadsverkiezingen een 2e locatie om te gaan stemmen. Vroeger moesten alle inwoners in sporthal Ter Smisse gaan stemmen. Nu zullen 2 van de 9 stembureaus verhuizen naar rusthuis Compostela, onder meer om drukte in de sporthal te voorkomen. Op 13 oktober zullen de Borsbekenaars voor het eerst stemmen voor de stad Antwerpen en een districtsbestuur, want vanaf januari is de gemeente het 10e district van Antwerpen. 

Meer krantenkoppen in België

Gemeenteraadslid Werner Verbiest (N-VA) voor rechter wegens lasterlijke aangifte tegen oud-voorzitter: “Ik heb een gerust geweten”

Een trieste uitloper van de manier waarop binnen de Oostendse N-VA bij de vorige verkiezingen aan politiek werd gedaan, wordt maandag gepleit in de Brugse rechtbank. Gemeenteraadslid Werner Verbiest, tevens tweede lijstduwer voor N-VA bij de komende verkiezingen, zal er zich moeten verantwoorden wegens lasterlijke aangifte ten aanzien van oud-voorzitter Hendrik Wallijn. Verbiest is niet onder de indruk. “Ik heb

Lees meer »

Hij was maar een half uur binnen in de parenclub van Siri C. (33) en Erik I. (51) en zat van kop tot teen onder het bloed. Maar waarom moest Bert H. (53) dood?

Waarom moest Maaseikenaar Bert H. (57) dood? Het is een vraag waar zelfs de speurders momenteel geen antwoord op hebben. Erik I. (51) en Siri C. (33), de twee uitbaters van parenclub 7 Sins die verdacht worden van moord, legden geen bekentenissen af en de onderzoeksresultaten uit Nederland laten op zich wachten. Wel zijn er aanwijzingen dat Bert H. gruwelijk

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

Jagers aangevallen door zestigtal migranten aan Franse Opaalkust: “We zagen ze schreeuwend op ons afkomen met ijzeren staven. Het was verschrikkelijk”

Het parket van Boulogne heeft een onderzoek geopend na de horror die drie eendenjagers hebben meegemaakt in Tardinghen, aan de Franse Opaalkust, afgelopen weekend. Terwijl ze zich in hun jagershut bevonden, in aanwezigheid van een kind van 3 jaar, werden de jagers geconfronteerd met een zeer gewelddadige aanval van een zestigtal migranten. Die waren woest omdat de Franse politie had

Lees meer »

Politie zet voortaan ‘snuffelaars’ in tegen drugs in het verkeer

De politie wil met een nieuw apparaat – een soort drugssnuffelaar – de strijd tegen drugs in het verkeer gerichter en efficiënter maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat om toestellen waarmee snel sporen van drugsgebruik kunnen opgespoord worden op bijvoorbeeld de handen of op onderdelen van de wagen, zoals het stuur.

Lees meer »

Kledingzaak Nicky M. in Brugge viert 25-jarig bestaan: “Zullen ons ook de komende jaren met passie inzetten voor onze klanten”

De kledingzaak voor dames en heren Nicky M. aan de Vlamingstraat viert haar 25-jarige bestaan. “Sinds onze oprichting in 1999 hebben we ons met passie ingezet om onze klanten te voorzien van hoogwaardige mode en een mooie winkelervaring”, zegt Nicky Moerman, die de zaak runt met haar partner Frederik Coffyn.
The post Kledingzaak Nicky M. in Brugge viert 25-jarig

Lees meer »

Gezin van vijf krijgt klappen bij zomerbar, verdachten bijzonder arrogant in rechtbank: “Ze willen enkel geld scheppen”

Drie twintigers uit Roeselare en Ledegem riskeren in de Brugse rechtbank tot 18 maanden cel voor zinloos geweld aan een zomerbar in Kortemark. Een gezin van vijf deelde daarbij in de klappen. “Vijf slachtoffers vielen er die avond en allemaal waren ze minstens zeven dagen arbeidsongeschikt.” De twintigers reageren echter dat het gezin enkel uit is op geld.

Lees meer »

Veiligheidsagent Mohamed (48) helpt eerste ‘metrobaby’ mee ter wereld brengen: “Ze was zó ontzettend dapper, daar op de grond van dat perron”

Wat een doodgewone werkdag had moeten zijn in het Brusselse metrostation Beekkant, veranderde voor veiligheidsagent Mohamed afgelopen zondag plots in een van de meest onvergetelijke momenten in zijn carrière. Een hoogzwangere vrouw kreeg onverwacht weeën op het perron, waarna hulpdiensten en het aanwezige veiligheidspersoneel halsoverkop een spoedbevalling moesten begeleiden. “Ik kreeg overal kippenvel”, vertelt Mohamed, die het gezin bijstond. Als

Lees meer »