Noord-Italië opnieuw getroffen door extreem weer: “Toen het water de trap opkroop, zijn we het dak op gevlucht”

De Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna herbeleefde deze week een nachtmerrie die ze vorig jaar al moest ondergaan: alweer een overstroming. Zijn er dan niet voldoende lessen getrokken?

 

Meer krantenkoppen in België

Bouwers gezonken luxejacht Bayesian eisen 222 miljoen euro schadevergoeding

De bouwers van het in augustus bij Sicilië gezonken luxejacht de Bayesian willen van de eigenares en van bemanningsleden en exploitanten van het vaartuig een grote schadevergoeding omdat ze de goede naam van de bouwers zouden hebben aangetast. The Italian Sea Group van de ondernemer Giovanni Costantino eist 222 miljoen euro voor geleden reputatieschade, meldt de Giornale di Sicilia.

Lees meer »

Prijzen voor West-Vlaamse wijnboeren op wijnwedstrijd in Ter Groene Poorte

Er werd op woensdag 18 september heel wat wijn uitgeschonken en geproefd in Hotelschool Ter Groene Poorte. De Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS) organiseerde er immers de 20ste jubileumeditie van de Wedstrijd Beste Belgische Wijn.
The post Prijzen voor West-Vlaamse wijnboeren op wijnwedstrijd in Ter Groene Poorte appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs moet in de cel blijven

De Amerikaanse rapper en producer Sean Combs, ook bekend als Diddy en Puff Daddy, moet na zijn arrestatie in een zaak van mensenhandel, in de cel blijven. Dat heeft een Amerikaanse rechter woensdag (plaatselijke tijd) beslist.

Lees meer »

In auto wachten tot kinderen slapen? Opvoedingsexpert geeft Dina Tersago gelijk

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

Scoutsgroep Robrecht van Bethune start nieuwe werkjaar met amusante activiteit in De Warande

Met een geslaagde startdag op het domein De Warande aan de Aartrijkestraat heeft scoutsgroep Robrecht van Bethune, de scouts van het stadscentrum, zijn nieuwe werkjaar ingezet. De namiddag werd traditioneel afgerond met een barbecue met lekkers voor iedereen. “Bij onze jongste leeftijdstakken hebben we veel nieuwe gezichten mogen verwelkomen”, zegt Arne Govaerts, die samen met
The post Scoutsgroep Robrecht

Lees meer »

Wout van Aert, die op krukken intrede maakt voor campagne rond veilig fietsen, verbindt toekomst aan Visma-Lease a Bike

Straf contractnieuws van Wout van Aert (30). De renner van Visma-Lease a Bike heeft een “uniek” contract getekend bij de Nederlandse formatie. Van Aert, wiens huidige verbintenis tot 2026 liep, wil zo zijn carrière afsluiten bij zijn huidige ploeg. “Ik voel me hier thuis.” Vandaag maakte Van Aert op krukken ook zijn opwachting als gezicht van een campagne rond veilig

Lees meer »

“Men schrikt ervan hoe mooi Kortrijk is geworden”: Kortrijk verder ontharden of even op de pauzeknop duwen?

“De stad is een stuk groener geworden, dat kan niemand ontkennen”, klinkt het bij Ruth Vandenberghe. De lijsttrekker van Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk is trots op het Groeningepark, het Sint-Michielsplein, de Leietuin, de Vlasakker enzovoort. Maar waar kan een volgende bestuursploeg verder ontharden en tegen welke kost?
The post “Men schrikt ervan hoe mooi Kortrijk is geworden”: Kortrijk

Lees meer »