Moeder in shock nadat zoon (14) in elkaar geslagen wordt in stadspark Poperinge: “Mijn moederhart kan dit niet aan”

Op sociale media circuleren beelden van een jongen die geslagen en geschopt wordt. Het gaat om feiten van afgelopen zondagnamiddag in het stadspark van Poperinge.

Het filmpje toont een jongen die neerligt en kermt van de pijn. Een andere jongen deelt een slag en een schop uit. Ga je bleitn kljein, klinkt het.

De beelden worden honderden keren gedeeld op Facebook. Ook de moeder van de jongen die de slagen incasseerde, deelde maandag het filmpje. “Maar ik durf het niet te bekijken, mijn moederhart kan dit niet aan”, zegt de vrouw die anoniem wil blijven.

“Mijn zoon is 14, heeft ADHD en ging zondagnamiddag rond 16:00 uur een wandeling maken. In het stadspark werd hij in elkaar geslagen door vijf jongeren, die ook gekend zijn voor andere feiten. Zo schoppen tegen het hoofd van mijn zoon, en dat terwijl hij op de grond lag. Hij werd ook geschopt in zijn maagstreek. Het werd even zwart voor zijn ogen.”

Spoed

“Mijn zoon werd overgebracht naar de spoedafdeling van het ziekenhuis”, aldus de moeder. “Er werd een hersenschudding vastgesteld. Hij heeft een blauw oog en ook zijn vinger is geraakt. Het is de eerste keer dat hij zoiets meemaakt. Voorlopig blijft hij thuis van school.”

“Intussen werd dat filmpje mij doorgestuurd. Het gaat om beelden die de jongeren zelf maakten en deelden. Ze vinden dat stoer en geestig. Ik kan daar met mijn hoofd niet bij. Na de slagen kregen we zelf nog bedreigingen van die gasten.”

“Ik heb nog kinderen en zij durven niet meer buitenkomen. Die jongeren moeten een lesje krijgen, daarom verspreid ik het filmpje verder en diende ik klacht in bij de politie. Ik hoop dat jongeren mekaar voortaan met rust laten.”

Aangifte en pv

Politiezone Arro Ieper bevestig dat het gaat om feiten van afgelopen zondag rond 16:00 uur in het stadspark van Poperinge. “Er is een aangifte geacteerd en proces-verbaal opgesteld”, zegt politiewoordvoerder Glenn Verdru.

“Omdat een minderjarige betrokken is, wordt geen verdere info of commentaar verstrekt.”

(TP)

The post Moeder in shock nadat zoon (14) in elkaar geslagen wordt in stadspark Poperinge: “Mijn moederhart kan dit niet aan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Heeft Dina Tersago gelijk dat ze in auto wacht tot kinderen slapen? Opvoedingsexpert: “Pas als je goed voor jezelf zorgt, kan je goed voor anderen zorgen”

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

Zonder Nathalie was Franse verkrachtingszaak misschien nooit aan het licht gekomen: “Gelukkig hebben we een klacht ingediend”

Vier jaar geleden stootten rechercheurs op een grote hoeveelheid beeldmateriaal dat Dominique Pelicot, het ‘Monster van Avignon’, had gemaakt van de verkrachtingen van zijn vrouw Gisèle. Dit politieonderzoek startte pas nadat Nathalie klacht had ingediend omdat de man in een supermarkt onder haar jurk aan het filmen was. Nathalie deed deze week voor het eerst haar verhaal bij de Franse

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Oktoberfest van start met aangescherpte veiligheidsmaatregelen

In Duitsland begint zaterdag het jaarlijkse Oktoberfest, een van de grootste volksfeesten ter wereld. Ieder jaar komen miljoenen mensen af op de grote biertenten in München, maar dit keer moeten zij rekening houden met extra veiligheidsmaatregelen. De autoriteiten hebben naar aanleiding van de aanslag in Solingen aangekondigd strenger te controleren bij de ingangen.

Lees meer »

Personeel Bandag in Dilsen-Stokkem krijgt motivatiepremie en gaat volgende week opnieuw aan het werk

Bij bandenproducent Bandag in Dilsen-Stokkem hebben vakbonden en directie voor het eerst samengezeten, nadat vorige week duidelijk werd dat de directie de fabriek wil sluiten. Het personeel is bereid volgende week opnieuw aan het werk te gaan, maar de vakbonden hebben de directie wel om een motivatiepremie gevraagd. Die premie is intussen goedgekeurd en een nieuw overleg komt er op

Lees meer »

Ruwbouwonderdelen voor Scheldetunnel zijn klaar, volgens Lantis perfect op tijd: “Dit is een mijlpaal in de Oosterweelwerken”

In Zeebrugge is vrijdag het laatste beton gestort voor de acht tunnelelementen van de nieuwe Scheldetunnel. De komende maanden worden de gigantische onderdelen van elk 60.000 ton klaargemaakt voor transport naar Antwerpen, waar ze in juli een voor een worden afgezonken in de Schelde. “Er is enorm hard gewerkt en het is ronduit indrukwekkend dat alles tijdig is klaar geraakt”,

Lees meer »

Opnieuw temperaturen boven de twintig graden, maar zwemmen in zee is sinds deze week verboden: “Pootjebaden kan gelukkig wél nog”

Het kwik klimt vanaf vandaag (woensdag, red.) opnieuw boven de twintig graden, maar een frisse duik in de zee is er niet meer bij: sinds deze week staan er geen redders meer op het strand en is zwemmen in de zee verboden. In Blankenberge lijken de meeste strandgangers zich daar vooralsnog aan te houden.
The post Opnieuw temperaturen boven

Lees meer »

Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk”

Twee nieuwe digitale infoborden die een plaatsje kregen op parking Vlaskouter en langs de Brugsesteenweg zullen voortaan de Kuurnse burger inlichten over gemeentelijke nieuwtjes. Daarnaast zullen de borden ook de mogelijkheid bieden aan de Kuurnse handelaar om te adverteren.
The post Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk” appeared first

Lees meer »