‘Neen, er is niemand die er nog aan twijfelt dat Matthias Diependaele promoveert tot minister-president’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Amateurvoetbal exclusief op HLN: gouden wissel bezorgt Oudenaarde drie punten tegen Zelzate, herbekijk hier de wedstrijd!

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd, in bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Zo kregen we in 2de Afdeling A een veelbelovende affiche voorgeschoteld, met Zelzate dat Oudenaarde mocht ontvangen. En het waren de bezoekers die

Lees meer »

Hoogste aantal sterren voor koe ‘Everlasting Love’ van Willy en Griet: “We zijn trots op onze wonderkoe”

Apetrots op hun koe. Dat zijn Willy Moutton, zijn vrouw Griet Sierens en hun zoon Bert Moutton uit Torhout. Het dier heet Everlasting Love, is ruim 15 jaar oud en heeft net van de internationale rundveeorganisatie CRV het hoogste aantal sterren gekregen, met name drie. Dat betekent dat ze de titel Sterkoe 3 mag dragen, een onderscheiding die weinig voorkomt.<br

Lees meer »

Belgian Cat Kyara Linskens maakt overstap naar Russische Dinamo Koersk

Kyara Linskens gaat aan de slag bij Dinamo Koersk, zo maakte de Russische basketbalclub zaterdag bekend. De 27-jarige center speelde de laatste twee jaar voor het Franse Lattes-Montpellier, waar ze 9,1 punten, 5,2 rebounds en 2 assists per match liet optekenen.
The post Belgian Cat Kyara Linskens maakt overstap naar Russische Dinamo Koersk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zonder ‘geldboom’ en niet altijd geremd door de realiteit: de Nederlandse regering-Schoof is nu echt vertrokken

Met een regeerakkoord voor de komende jaren een week geleden en de vertolking daarvan dinsdag in de troonrede, is de regering – excuseer, ‘programkabinet’ – Schoof in Nederland echt vertrokken. Met forse taal op migratie, besparingen op ontwikkelingssamenwerking, cultuur en sport en zonder een van de hoofdrolspelers. Stilaan wordt de breuk met het "oude Nederland" en 14 jaar Rutte duidelijk.

Lees meer »

“Regen van slagen en schoppen”: mannen riskeren celstraf voor zinloos geweld tegen gezin in zomerbar

Een woordenwisseling op de dansvloer van een populaire zomer in Kortemark, ontaardde in bruut geweld. Een jongeman werd bewusteloos gemept en ook de rest van zijn familie kreeg rake klappen. Drie mannen staan nu terecht voor de Brugse rechtbank en riskeren een celstraf.
The post “Regen van slagen en schoppen”: mannen riskeren celstraf voor zinloos geweld tegen gezin in

Lees meer »

Elon Musk onthult zijn wildste Mars-plannen: “Op een dag zullen duizenden Starships naar de planeet gaan”

Het ruimtebedrijf SpaceX van miljardair Elon Musk wil iedereen die wil de kans geven om naar Mars te gaan. SpaceX zal het aantal ruimteschepen dat naar Mars reist “exponentieel laten toenemen”, zodat “iedereen die een ruimtereiziger wil zijn” de kans krijgt om naar de rode planeet te trekken, zegt Musk op zijn berichtendienst X. “Op een dag zullen duizenden Starships

Lees meer »

“Als gids mag je ook een beetje entertainer zijn”

Ieper De Gidsenkring Ieper-Poperinge viert op 28 september haar zestigste verjaardag met gratis gidsbeurten. Dorothée Couckhuyt – eveneens 60 jaar – zetelt al bijna tien jaar in het bestuur van de gidsenkring en neemt vaak de Engelstalige toeristen op sleeptouw. “Ik ben dan ook een Anglofiel”, zegt Dorothée, die ook reisleider is.
The post “Als gids mag je ook

Lees meer »