LIVE TIJDRIT JUNIOREN. Van Kerckhove zit na sterke prestatie comfortabel in ‘hot seat’, Schoofs is onderweg

Na de gouden tijdrit van Remco Evenepoel staat vandaag ook de tijdrit van de junioren mannen op het programma. Matisse Van Kerckhove zette een eerste richttijd neer en zit in de ‘hot seat’. Nu is het aan Jasper Schoofs, die op het EK nog voor een zilveren medaille zorgde. Lukt dat ook op het wereldkampioenschap in Zürich? 

Meer krantenkoppen in België

Hoofdverdachte in hallucinante Franse serieverkrachtingszaak bekent: “Ik ben een verkrachter”

De hoofdverdachte in de hallucinante serieverkrachtingszaak die Frankrijk al weken in de ban houdt, heeft bekend dat hij zijn toenmalige vrouw verkracht en misbruikt heeft. “Ik ben een verkrachter, net als de anderen in deze zaal”, zei Dominique Pélicot verwijzend naar zijn medeverdachten in de rechtbank. Hij legde daar voor het eerst een verklaring af, nadat hij enige tijd afwezig

Lees meer »

Zeker 3 doden bij schipbreuk in Griekenland

Bij een schipbreuk ten noordwesten van het Griekse eiland Samos, in de Egeïsche Zee, zijn zeker drie migranten om het leven gekomen. Vijf mensen konden zichzelf redden. Dat is maandag vernomen van de havenpolitie.

Lees meer »

Al meer dan 30 keer veroordeeld, toch opnieuw aan het stelen: “Werd na jaren in cel zonder begeleiding vrijgelaten”

“De schuld van justitie? Toch een beetje.” Een 52-jarige man uit Hooglede schoof de schuld van zijn nieuwe inbraken- en diefstallenreeks in Roeselare en Hooglede gedeeltelijk in de schoenen van het Belgische gerecht. Hij riskeerde een nieuwe celstraf van achttien maanden.
The post Al meer dan 30 keer veroordeeld, toch opnieuw aan het stelen: “Werd na jaren in cel

Lees meer »

Tientallen gewonden en drie doden na nieuwe ontploffingen van walkietalkies van Hezbollah

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

X opnieuw ontoegankelijk in Brazilië

Het sociaal netwerk X heeft het platform opnieuw ontoegankelijk gemaakt voor zijn gebruikers in Brazilië. Daarmee voegt het bedrijf van Elon Musk zich naar een vonnis van het Braziliaanse Hooggerechtshof. Dat legde een boete van 5 miljoen réais (omgerekend 820.000 euro) per dag op als X de vorige maand opgelegde blokkade niet respecteert.

Lees meer »

Rik De Mil herleeft in het Zwarte Land en doet ook Charleroi herleven: “Luisteren is het moeilijkste wat er is voor een coach”

Opgestaan uit de doden: Sporting Charleroi. Met dank aan Rik De Mil (43), die zelf herleeft nadat Westerlo hem een halfjaar terug in de nasleep van die salonremise ineens bij het huisvuil zette. “In het voetbal heb je weinig vrienden, zeggen ze, maar ik heb mogen ondervinden dat veel mensen me appreciëren omwille van wie ik ben.”

Lees meer »