Vlaams Belang Moorslede komt voor de eerste keer met een lijst in Moorslede

Voor de eerste keer is een lijst van Vlaams Belang ingediend voor de gemeenteraadsverkiezingen in Moorslede. “Over het aantal zetels dat we willen behalen, blijven we redelijk bescheiden”, zegt lijsttrekker en partijvoorzitter Koen Bostyn. “Twee zetels zou mooi zijn. Het is al een overwinning dat we een lijst hebben.”

Op de lijst staan tien kandidaten. Voor de lokale afdeling kwam het eigenlijk allemaal in een stroomversnelling. “Ik was al anderhalf jaar mensen aan het zoeken”, zegt Koen. “We hadden een koppel dat op onze lijst zou staan maar te elfder ure hebben ze afgezegd. Het was babbelen en overtuigen om mensen bij elkaar te krijgen.”

“Ik had mijn pluk. Niet zomaar iedereen wilden we op onze lijst. Bijvoorbeeld geen clown om de hoop te vullen. Er staan drie jonge mensen op de lijst en eigenlijk is dat al in het vooruitzicht van de verkiezingen in 2030. Die jonge mensen gaan nu tijd hebben om zich de komende zes jaar op te werken.”

Moeilijk om vrouwen te vinden

Vlaams Belang scoorde in Moorselede voor de federale en Vlaamse verkiezingen op 9 juni goed en dat zorgde ongetwijfeld voor een boost. “De plannen om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen waren er toen al maar de uitslag gaf een duwtje en heeft zeker geholpen om die stap te zetten”, zegt Koen. “Er zijn ook sympathisanten die de stap niet durven zetten. ‘Mijn buren zouden het eens moeten weten, of mijn baas’, was vaak te horen. Verplicht de helft vrouwen op de lijst zag er eerst uit als een mission impossible.”

Vlaams Belang Moorslede is net als alle andere partijen bezig met huisbezoeken. “Het valt op dat de mensen het vaak hebben over voetpaden en straten die niet in orde zijn”, zegt de lijsttrekker. “Met al zo’n kleine dingen zijn de mensen bezig. Veel inwoners zeggen ons dat het moet veranderen. Er zijn spijtig genoeg nog altijd mensen die van oordeel zijn dat wij van het Vlaams Belang een rare ziekte hebben, maar anderzijds zijn er ook mensen die graag luisteren naar onze speerpunten. Die huisbezoeken doen we per twee. We ervaren in 75 procent van de gevallen dat de mensen positief staan tegenover ons. Er waren er heel weinig die geen tijd maakten voor een babbeltje.”

Veiligheid en migratie

Veiligheid wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen sowieso een hot topic. “Ook migratie”, klinkt het. “Ik heb niks tegen mensen die naar ons land komen om hier te werken. Al die anderen die niets bijdragen aan de samenleving zien we liever niet komen. Om te oordelen over al dan niet een verblijfsvergunning zouden die beslissingen veel beter door de burgemeesters worden genomen, in de plaats van een ambtenaar in Brussel.”

Vlaams Belang pleit ook voor inspraak, bijvoorbeeld via referenda. De kiesplicht bestaat niet meer voor de lokale verkiezingen. “We moeten ons geen zorgen maken, een Vlaams Belanger is op dat vlak redelijk vastberaden om te gaan stemmen”, zegt de lijsttrekker.

(ED)

De lijst: 1. Koen Bostyn (64), 2. Yana Rommens (19), 3. Nico Beyns (49) allen Moorslede, 4. Xander Beheydt (19) Dadizele, 5. Anouk Samain (21) Moorslede, 6. Sandra Moons (46) Dadizele, 7. Jason Wyckaert (43), 8. Nathalie Callens (49), 9. Veerle Bostyn (41), 10 Bart Joosten (52) allen Moorslede.

The post Vlaams Belang Moorslede komt voor de eerste keer met een lijst in Moorslede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

En dan haalt de bruidegom tijdens de huwelijksnacht plots zijn apparaat boven: “Ik ben in behandeling”

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Historici kritisch over Studio 100-musical ‘40-45’: “Heel indrukwekkend, maar…”

“Ze laten een gebeurtenis zien die hier niet gebeurd is.” Historici zijn kritisch voor de Nederlandse versie van de spektakelmusical ‘40-45’. De Studio 100-musical ging afgelopen weekend in première bij onze noorderburen. Dat de show indrukwekkend is staat volgens kenners buiten kijf, maar op historisch vlak slaan de makers “de bal mis”. “Respectloos naar het verleden toe.”

Lees meer »

Wijs op Wielen-dag voor zesdejaars

In Park Ter Walle namen de leerlingen uit het zesde leerjaar van verschillende scholen deel aan de ‘Wijs op wielen’-dag. Het project, een samenwerking tussen het stadsbestuur en zowel de politiezone als de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, moet kinderen bewust maken van de gevaren op de weg. Tijdens de dag konden de kinderen, via verschillende experimenten,
The post Wijs op

Lees meer »

Feestweekend voor Chiro Ruiselede

De Chiro van Ruiselede, onder de leiding van Nelleke Wittewrongel en Jasper Maenhout, heeft een drukke agenda voor de boeg. Kern van alle activiteiten wordt het driedaags feestweekend van vrijdag 20 tot zondag 22 september met een quiz, de streekbieravond, de barbecue en speelstad.
The post Feestweekend voor Chiro Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Arne Engels doet met de perfect getrapte corner Rod Stewart en Celtic-fans helemaal uit de bol gaan

Geweldig moment voor Arne Engels. De Rode Duivel (21) mocht opnieuw rekenen op een basisplaats bij Celtic in de Champions League-match tegen Slovan Bratislava en bedankte zijn trainer Brendan Rodgers voor het vertrouwen. Na zeventien minuten de perfect getrapte corner op het hoofd van Liam Scales: 1-0. De 60.000 fans in Celtic Park uit de bol, waaronder ook de iconische

Lees meer »

“Mag ik uitstappen?”: Julio stomverbaasd wanneer dief om hulp smeekt na mislukte poging om zijn sportwagen te stelen

De Amerikaanse Julio Solano stuitte maandag op een ongebruikelijke situatie in een parkeergarage in Florida. Een vreemde man zat opgesloten in zijn Chevrolet Corvette, vermoedelijk omdat die de wagen probeerde stelen. De dief, de later door de politie werd geïdentificeerd als de 33-jarige Ravesh Rabindranauth, probeerde nog uit zijn benarde situatie te geraken door Solano om hulp te smeken, maar

Lees meer »

Meense volleybaldames winnen meteen als nieuwkomer in Promo 3: “Heel blij met de nieuwe coachen”

Voor het eerst speelden de dames van ‘Sijos’ een competitiewedstrijd onder de naam van Decospan Volley Team Menen. En het was meteen raak. VT Gullegem C werd met 1-3-cijfers ingeblikt. Dit weekend staat de ploeg van ervaren rot Evelien De Vrieze tegenover AVC Harelbeke. Meteen de laatste wedstrijd in het Meense Badhuis.
The post Meense volleybaldames winnen meteen als

Lees meer »

Yuna ontdekt topvondst tijdens workshop archeologie in Ieper: “Een insigne scène van een kruisiging”

Uit zakken vol resten afkomstig uit de Yperlee haalde Yuna Ververken een waardevolle insigne boven. Dat deed ze tijdens een workshop van het archeologisch project ‘Zeven naar de zeventiende eeuw’ op de site van het voormalig openluchtzwembad in Ieper. Tijdens het weekend van 21 en 22 september kan iedereen de archeoloog in zichzelf ontdekken.
The post Yuna ontdekt topvondst

Lees meer »

Eerste steen van toekomstgerichte nieuwbouw voor ocmw-grootkeuken Ruddersstove in Brugge

Welzijnsvereniging Ruddersstove (OCMW Brugge) zet een belangrijke stap richting de toekomst. De maaltijdzorgorganisatie, die onlangs haar vijftiende verjaardag vierde, heeft de eerste steen gelegd van een toekomstgerichte nieuwbouw. De uitbreiding van de faciliteiten is voor Ruddersstove een stap richting verdere groei van de organisatie. Dagelijks bereidt en bezorgt de welzijnsvereniging meer dan 2.000 maaltijden in de wijde Brugse regio.

Lees meer »

Laatste Roksjesfuif in De Zwaan

De Roksjesfuif van de Meisjesscouts is een waar begrip geworden in Lichtervelde, maar helaas wordt de 18de keer ook de laatste keer in De Zwaan. Mogelijks wijken de meisjesscouts volgend jaar uit naar een andere zaal.
The post Laatste Roksjesfuif in De Zwaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kritiek Biden op China per ongeluk openbaar tijdens ontvangst regeringsleiders bij hem thuis in Delaware

De Amerikaanse president Joe Biden had zaterdag niet door dat er een microfoon aanstond toen hij tegenover de regeringsleiders van Australië, India en Japan een kritische opmerking maakte over China. “China blijft zich agressief gedragen en stelt ons in de hele regio op de proef”, zei Biden tijdens zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse leiders in het kader van de

Lees meer »

Mensenrechtenchef van VN ziet in ‘bieperaanval’ mogelijk oorlogsmisdrijf – Hezbollah-commandant gedood bij precisieaanval op Beiroet

Het Israëlische leger heeft met een F-35 een “precisieaanval” uitgevoerd op een gebouw in het zuiden van Beiroet. Het doelwit, Hezbollah-commandant Ibrahim Aqil, is daarbij om het leven gekomen. Volgens het Libanese ministerie van Volksgezondheid vielen er 14 doden en 59 gewonden. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »