In Bredene kan je nu al shoppen voor Kerstmis: “Te vroeg? Helemaal niet! Ik heb zelfs mijn man mee om te helpen dragen”

Dauwson ‘Christmas Company’ opende afgelopen week al de deuren in Bredene. Je vindt er alles voor een gezellige Kerst. Voor sommige mensen misschien een beetje vroeg nu het buiten nog twintig graden is. Maar anderen sloegen al duchtig aan het shoppen. “Kerst komt steeds vroeger sinds corona. Het zette mensen aan om het thuis wat gezelliger te maken. Onze pre-sale was dan ook een succes”, weet aankoopverantwoordelijke Kim Kusé.

Afgelopen donderdag organiseerde Dauwson – The Christmas Company, zoals de winkel officieel heet, een voorverkoopavond voor de grootste kerstfanaten.

“Die was in geen tijd volzet”, mocht Kim vaststellen. “Er kwamen liefst 150 mensen op af. Ze konden als eersten rondneuzen in ons nieuwe aanbod.” Kim Kusé staat al 14 jaar invoor de aankoop van kerstartikelen.

Aanbod

In dat aanbod opnieuw tweedehands kerstbomen, die Look I Like vorig jaar ook al aanbood. “Enerzijds doen we aan stockverkoop tegen 50% van de normale prijs. We hebben hier volledig versierde kerstbomen, variërend in hoogte van 1m80 tot 2m70, staan. De vraag ernaar stijgt trouwens nog elk jaar.”

“Maar in tegenstelling tot vorig jaar vind je hier nu ook nieuwe collecties, waarvoor zowat driewekelijks nieuwe stukken binnen komen”, klinkt het.

“Zo spelen we in op de nieuwe trend van de Iris-kerstbal. Een glazen, doorschijnende bal die, wanneer het licht erop schijnt, kleurrijk wordt. Verder hebben we een deel van onze winkel gewijd aan het thema ‘Candy Christmas’, waar ‘zotte’ kleuren domineren.”

Logische aanvulling

Voor Kim is de winkel een logische stap. “Met evenementenbureau Look I Like organiseren wel al jaren de Gentse Winterfeesten. Ook ‘Winter in het Park’ in Oostende staat op ons palmares. We stonden de voorbije jaren ook in voor de verhuur van kerstbomen aan bedrijven.”

“De kerstbomen en alle mogelijke versieringen, die we op de wintermarkten en bij bedrijven gebruikten, werden in onze tijdelijke winkel vorig jaar vervolgens tweedehands verkocht.”

Kerstmis leeft

De voorverkoop bewees dat Kerstmis leeft bij de gemiddelde Bredenaar. “Tijdens de lockdown waren mensen op hun eigen woning en huiskamer aangewezen. Ze wilden het daar dan ook extra gezellig maken. Vandaar dat ze ook kerst steeds vroeger in huis willen halen.”

Zo ook Catrine Deswelgh uit de Sluizenstraat, die jaarlijks aan de grote kerstversieringswedstrijd van de gemeente deelneemt. “Wij zijn echte kerstmensen. Ik beleef elk jaar weer veel plezier aan het versieren van de kerstboom en onze woning.”

“En je kunt natuurlijk niet elk jaar dezelfde versiering gebruiken. Dus was ik er als de kippen bij om in te schrijven voor de voorverkoop bij Dauwson.”

Ook Catrines man is van de partij. “Vorig jaar bezocht ik de pop-up shop en moest ik mijn man bellen om me op te halen met de wagen. Zoveel spullen had ik toen gekocht. Deze keer heb ik geen risico genomen en hem meteen meegebracht”, lacht Catrine.

Niet te vroeg

Of half september al met kerst bezig zijn niet wat vroeg is? “Helemaal niet! Nog voor Sinterklaas begin ik al aan het versieren van ons huis. Maar pas na 6 december gaan de lamellen voor ons raam open en kunnen de mensen onze nieuwe kerstdecoratie bewonderen.”

Je vindt Dauwson ‘Christmas Company’ langs de Brugsesteenweg 53 in Bredene, waar ook het evenementenbureau Look I Like zijn thuisbasis heeft. De shop is open van dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 09:00 tot 17:00 uur.

(MM)

The post In Bredene kan je nu al shoppen voor Kerstmis: “Te vroeg? Helemaal niet! Ik heb zelfs mijn man mee om te helpen dragen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Geef het me in de kleedkamer”: ex-scheidsrechter beweert dat hij Messi bewust geen kaart gaf in ruil voor zijn shirt

Geen geel in ruil voor een cadeautje. De Chileense scheidsrechter Carlos Chandía beweert dat hij Lionel Messi (37) veertien jaar geleden in de halve finale van de Copa América bewust niet bestrafte met geel na handspel, waardoor de Argentijn mocht spelen in de finale tegen Brazilië. Als compensatie wou Chandía wel zijn truitje. Messi luisterde en schonk in de catacomben

Lees meer »

Van dienstencheques tot erfenissen: wat hebben de Vlaamse onderhandelaars al beslist? En welke knelpunten blijven over?

De onderhandelaars voor een Vlaamse regering hebben onder meer afspraken gemaakt over een prijsverhoging van dienstencheques en een verlaging van de belastingen op erfenissen. Afgelopen nacht bereikten N-VA, CD&V en Vooruit een akkoord over de begroting. De komende dagen gaan ze op zoek naar een definitief regeerakkoord, want er blijven nog een aantal knelpunten over.

Lees meer »

Kat die tijdens kampeertrip verloren raakte in Yellowstone, legt bijna 1.300 kilometer af in twee maanden om thuis te raken

Twee maanden lang maakte een Amerikaans koppel uit Californië zich zorgen over hun kat, nadat ze hem tijdens een kampeertripje in Yellowstone National Park kwijt waren geraakt. Wat bleek? De kat was alweer naar huis vertrokken. Het diertje werd 1.300 kilometer verderop, in Californië, levend en wel teruggevonden. “Hij had waarschijnlijk niet veel energie meer om nog verder te gaan.”

Lees meer »

Première van ‘Arno: Rock ‘n’ Roll Godverdomme’ in Cinema Palace in Brussel: Een intiem portret van een rocklegende

Eindelijk vond de langverwachte première plaats van ‘Arno: Rock ‘n’ Roll Godverdomme’, een ode aan het leven en de carrière van het Belgische rockicoon Arno Hintjens. De documentaire, gemaakt door Kristof Michiels, ging in première in Cinema Palace te Brussel, in het bijzijn van hemzelf en de dichte vriendenkring van Arno.
The post Première van ‘Arno: Rock ‘n’ Roll

Lees meer »

Soroptimist Club schenkt 13.000 euro aan goede doelen

De Soroptimist Club Oostende, een damesserviceclub met 15 leden, hield haar fondsenverdeling. Door het jaar organiseren ze diverse activiteiten en verkopen ze koffie en zoetpakketten om geld in te zamelen. Hiermee ondersteunen ze hoofdzakelijk projecten die meisjes, vrouwen en kinderen als doelgroep hebben. In totaal werd zo’n 13.000 euro geschonken aan diverse goede doelen. Op
The post Soroptimist Club

Lees meer »

Reniël held van Rotterdam na overmeesteren messentrekker bij Erasmusbrug: “Ik heb hem een paar tikjes gegeven”

De 32-jarige personal trainer Reniël Renato David Litecia is de held van Rotterdam nadat hij donderdagavond een messentrekker wist te overmeesteren aan de voet van de Rotterdamse Erasmusbrug. Een man is overleden en een andere persoon raakte zwaargewond. Reniël gebruikte een squatstok die hij in twee stukken brak om de steker bewusteloos te slaan. Dit vertelde hij aan De Telegraaf.

Lees meer »

Gezinsbond organiseert garageverkoop

Op zaterdag 28 september organiseert de Gezinsbond Eernegem een garageverkoop. Deelnemers kunnen hun spullen verkopen vanuit hun garage of op de oprit. Kopers ontvangen een lijst met de adressen van de deelnemende locaties. Gezinsbond-leden kunnen zich inschrijven tegen 3 euro, terwijl niet-leden 6 euro betalen. Stort je bijdrage op rekeningnummer BE21 0011 7909 3503 van
The post Gezinsbond organiseert

Lees meer »

Opgepakte man Rotterdam verdacht van moord met terroristisch oogmerk

De 22-jarige man uit Amersfoort die donderdagavond door de politie is opgepakt als verdachte van het steekincident nabij de Erasmusbrug in Rotterdam wordt verdacht van moord en poging tot moord met een terroristisch oogmerk, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De man wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees meer »

“Ik heb een diep respect voor vrouwen”, zei verdachte in Franse verkrachtingszaak. En toen toonde de rechtbank de beelden

Tien foto’s en drie video’s van de verkrachting die plaatsvond op 20 februari 2020. Eén voor één werden ze getoond tijdens het proces waarin Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang liet verkrachten door tientallen mannen, als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Het Hof besloot medeverdachte Jacques C. met zijn daden te confronteren, toen hij een deel van de beschuldigingen

Lees meer »

Derde keer goede keer? Alec Segaert doet nog een laatste keer een gooi naar de tijdritwereldtitel bij de beloften

Volmaakte profrenners die op WK’s afzakken naar de beloftencategorie, het is geen moedige keuze. Zo menen de journalisten, maar ook in het profpeloton wordt er smalend gekeken naar collega’s die het doen. Eigenlijk is het zoals ananas op een pizza: leuk voor de mensen die het lekker vinden en strafbaar is het niet, maar het blijft als vloeken in de

Lees meer »