“Ze was zo knap, zo slim… Ik kon alleen maar aan haar denken”: in het hoofd van paus Franciscus

Verwacht geen oplijsting van het jaartal waarin paus Franciscus (87) priester werd en het aantal nieuwe kardinalen dat hij aanstelde – daarvoor surf je het best naar Wikipedia. Dit artikel vertelt wie paus Franciscus écht is: wat er in zijn hoofd omgaat, hoe zijn karakter ineenzit en waarom de paus – die van 26 tot en met 29 september in ons land op bezoek is – zo’n speciale band met België heeft. 

Meer krantenkoppen in België

David Beckham maakt grappige intrede in populaire voetbalshow en heeft voor presentatrice uniek cadeau

Met Thierry Henry, Jamie Carragher en Micah Richards beschikt het Amerikaanse CBS Sports tijdens ‘Champions League Today’ – een voetbalshow waarvan de clips geregeld viraal gaan – al over aardig wat gerenommeerde analisten. Daar komt nu ook David Beckham (49) bij. De Engelse ex-speler nam zijn collega’s meteen te grazen en had ook een mooi cadeau in huis voor de

Lees meer »

Vlaams Belang Moorslede komt voor de eerste keer met een lijst in Moorslede

Voor de eerste keer is een lijst van Vlaams Belang ingediend voor de gemeenteraadsverkiezingen in Moorslede. “Over het aantal zetels dat we willen behalen, blijven we redelijk bescheiden”, zegt lijsttrekker en partijvoorzitter Koen Bostyn. “Twee zetels zou mooi zijn. Het is al een overwinning dat we een lijst hebben.”
The post Vlaams Belang Moorslede komt voor de eerste keer

Lees meer »

Installatie van Indaver in Doel vangt restafval van miljoen gezinnen op als Isvag Wilrijk sluit

Volgende week gaan de ovens in de afvalverwerkingsinstallatie van Isvag in Wilrijk uit. Een kortstondige sluiting vangt het netwerk van Vlaamse verbrandingsovens zonder veel problemen op, maar wat gebeurt er als er straks geen nieuwe vergunning komt? “De rest wordt op korte termijn opgevangen door de installatie van Indaver in Doel”, zegt woordvoerder Jan Verheyen.

Lees meer »

Park aan Zee geopend: 39 assistentiewoningen aan jachthaven Zeebrugge

Aan de jachthaven van Zeebrugge opende vrijdagnamiddag Park aan Zee officieel de deuren. Ontwikkelaar Triple Living bouwde er een residentie met 39 assisentiewoningen. Het project staat ook open voor nog niet zorgbehoevenden, bijvoorbeeld als tweede verblijf aan zee.
The post Park aan Zee geopend: 39 assistentiewoningen aan jachthaven Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk

Op 21 augustus 1964 stapten Lucas Martens (86) en Nicole De Keyzer (85) in het huwelijksbootje in Tielt. Daags nadien volgde de kerkdienst in de Sint-Pieterskerk in Tielt.
The post Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als iemand zijn hand overspeelt, krijg je zoiets als in Gaza, maar tien keer erger”: Waarom Israël en Libanon elkaar opstoken met honderden raketaanvallen

Het hele weekend hebben Israël en Hezbollah in Libanon elkaar bestookt met honderden bombardementen. Het gaat om de zwaarste strijd in een jaar. “Het Midden-Oosten staat op de rand van een ramp”, plaatste de VN op X. Is dat zo? Evolueren we stap voor stap richting een totale oorlog in de regio? En wat is de bedoeling van die raketaanvallen?

Lees meer »