Voornaamste kaap gerond voor Vlaamse regeringsvorming: akkoord over budgettair kader

De drie partijen die onderhandelen over de vorming van een Vlaamse regering hebben een akkoord over het budgettair kader. Dat heeft formateur Matthias Diependaele (N-VA) in de nacht van zondag op maandag gezegd op het Martelaarsplein na een nachtelijke vergadering.

 

Meer krantenkoppen in België

Opvoedingsexperten geven Dina Tersago gelijk

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

Nederlandse bank ING wordt strenger voor klimaatvervuilers

De Nederlandse bank ING scherpt haar klimaatbeleid aan. De bank stopt per direct met het financieren van bedrijven die zich enkel toeleggen op het uit de grond halen van olie en gas, zo kondigt CEO Steven van Rijswijk donderdag aan. Vanaf 2026 zullen bedrijven die te weinig klimaatinspanningen doen, worden gedumpt als klant.

Lees meer »

Roeselare en Menen beginnen nieuwe seizoen in Lotto Volley League met overwinningen

Roeselare en Menen hebben zondag de eerste speeldag van de nieuwe Lotto Volley League afgesloten met een overwinning. Kampioen Roeselare haalde het met 0-3 (19-25, 21-25 en 26-28) bij Borgworm. Menen knokte zich naar een 2-3-zege (25-17, 23-25, 25-23, 20-25 en 11-15) bij Haasrode Leuven.
The post Roeselare en Menen beginnen nieuwe seizoen in Lotto Volley League met overwinningen

Lees meer »

Diamant voor Jozef Schoutteten en Monique Debeuf

Jozef Schoutteten, geboren op 10 maart 1941 in Zonnebeke, trouwde in Voormezele op 25 augustus 1964, met Monique Debeuf, geboren in Ieper op 14 februari 1942. Hun verhaal begon meer dan 60 jaar geleden. Hun huwelijk werd gezegend met vier kinderen: Marc, Sabine, Wim en Nancy, elf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Jozef werkte gedurende zijn
The post Diamant voor

Lees meer »

Geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op debat in Houthulst: “Ik blijf achter mijn uitspraken staan”

Donderdagavond kruisen de politieke kopstukken van Houthulst de degens tijdens een debat. Daarbij één opvallende afwezige: Jackie Vercamer, lijsttrekker van Vlaams Belang die na een veelbesproken interview met deze krant in het oog van de storm staat. “Maar ik blijf lijsttrekker”, zegt hij. “Om voor onze mensen te vechten.”
The post Geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op debat in

Lees meer »

Acht doden en bijna 2.750 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal tegelijk ontploffen: “De Israëlische vijand is volledig verantwoordelijk”

In Libanon zijn dinsdag zeker 2.750 mensen gewond geraakt toen hun biepers plots tegelijk ontploften, meldt het Libanese ministerie van Volksgezondheid. Er zijn ook acht mensen gedood door de “mysterieuze” massale explosies, onder wie een jong meisje en verschillende Hezbollah-strijders. Ook raakten honderden Hezbollah-strijders gewond, ook hooggeplaatste leden van de organisatie en leden van de elitetroepen. De machtige Libanese militie,

Lees meer »

Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) en de gemeente hebben de krachten gebundeld voor de realisatie van Twee Hofsteden, een nieuwe woonbuurt in het centrum van Staden. Burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD) en Geert Sanders, algemeen directeur van de WVI, gaven met de aanvang van de infrastructuurwerken het startschot voor de nieuwe woonbuurt.
The post Infrastructuurwerken Twee Hofsteden van start appeared

Lees meer »

‘Vriend’ liet passagier (19) meer dood dan levend achter na crash bij achtervolging in Oostrozebeke: duo drugsdealers riskeert tot 2 jaar cel

“Hij heeft aan de rand van het leven gestaan en de binnenkant van de gevangenis gezien. Nu wil hij alles achter zich laten.” Een amper 19-jarige knaap uit Evergem was blij dat hij nog kon navertellen hoe hij in Oostrozebeke na een achtervolging een crash in de auto van zijn Antwerpse ‘drugsvriend’ overleefde. Beiden stonden samen voor de correctionele rechtbank

Lees meer »

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »