Huis kopen laatste 15 jaar nooit moeilijker voor twintigers

Twintigers en dertigers die hun eerste huis of appartement kopen, staan onder de hoogste financiële druk sinds 2008. Dat bericht Het Laatste Nieuws maandag.

 

Meer krantenkoppen in België

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

In de maak: het noordelijkste kunstwerk van België aan de Maas in Kinrooi 

De komende maanden wordt een monumentaal bronzen beeldhouwwerk van Laure Prouvost geïnstalleerd aan de Maas in Kinrooi, in het uiterste noordoosten van ons land. Het wordt een soort speelse ‘Moeder Maas’, half vrouw, half octopus. VRT NWS kon het werk nu al bekijken in de bronsgieterij en sprak met de kunstenares, de bronsgieter en de partners uit Kinrooi.

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »