N-VA wil forse verlaging erfenisbelasting, Vooruit is tegen: staat nieuwe Vlaamse regering in de steigers?

Vooruit kant zich in de Vlaamse formatie tegen een al te forse verlaging van de erfenisbelasting. Het gebikkel om de centen luidt de allerlaatste fase in de onderhandelingen in. Wat staat een nieuwe Vlaamse regering nog in de weg?

 

Meer krantenkoppen in België

Werken Egide Defeverpark volop aan de gang

Grondwerken Declercq uit Meulebeke is druk bezig met de inrichtingswerken van het Egide Defeverpark, genoemd naar de allombekende dokter uit de Godelievestad die in april 2012 overleed.
The post Werken Egide Defeverpark volop aan de gang appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe details bekend over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs: “Enkele uren daarvoor liep hij nog vrolijk door New York”

Er zijn inmiddels al iets meer details naar buiten gekomen over de arrestatie van Sean ‘Diddy’ Combs (54). De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van

Lees meer »

“Als gids mag je ook een beetje entertainer zijn”

Ieper De Gidsenkring Ieper-Poperinge viert op 28 september haar zestigste verjaardag met gratis gidsbeurten. Dorothée Couckhuyt – eveneens 60 jaar – zetelt al bijna tien jaar in het bestuur van de gidsenkring en neemt vaak de Engelstalige toeristen op sleeptouw. “Ik ben dan ook een Anglofiel”, zegt Dorothée, die ook reisleider is.
The post “Als gids mag je ook

Lees meer »

Van bescheiden start in garage tot wereldwijd erkend expertisecentrum: RIC group opent vestiging in President Kennedypark

RIC group opende deze week officieel haar nieuw hoofdkantoor in President Kennedypark. Ter gelegenheid van deze inhuldiging organiseert het toonaangevend bedrijf in het domein van analytische scheikunde op vrijdag 20 september ook ‘Future Analytical Summit’. Dit evenement brengt nationale en internationale experten samen om de nieuwste trends en innovaties binnen de analytische wetenschappen te bespreken.
The post Van bescheiden

Lees meer »

Blijft Brugs bierfestival dan toch achter met kater? “We hopen volgend jaar nog te bestaan, maar een zekerheid is dat niet”

Dreigt na zestien edities het einde voor het Brugs bierfestival? De organisatie denkt alvast na over de toekomst na een tegenvallend weekend. Waar in het verleden tot 18.000 bezoekers een biertje kwamen proeven, stopte de teller afgelopen weekend op minder dan 10.000. “We hopen nog net break-even te draaien. Op vlak van sfeer was het top, maar het aantal toeschouwers

Lees meer »

“Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia neemt vertical farming toren in gebruik

ROESELARE Wereldprimeur bij Agrotopia in Roeselare. De onderzoekserre van Inagro neemt een innovatieve verticale teeltinstallatie in gebruik. “Dit moet een belangrijke stap in de toekomst van de glastuinbouw worden”, valt te horen. “Hiermee onderstrepen we de ambitie van Vlaanderen als koploper op vlak van duurzame en ruimte-efficiënte landbouw.”
The post “Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia

Lees meer »

Na zinderende première is ‘Grease’ weer helemaal thé word!

Afgelopen zondag raasde de nieuw, frisse versie van de hitmusical ‘Grease’ als een gesmeerde bliksem door Stadsschouwburg Antwerpen. Het publiek ging uit z’n dak en beloonde de supersonische cast, met o.a. Tinne Oltmans (Sandy), Danny Dorland (Danny), Ruth Beeckmans (Miss Lynch) en Lauren De Ruyck (Rizzo), na afloop met een welverdiende, uitzinnige staande ovatie.
The post Na zinderende première

Lees meer »

Labour probeert rangen te sluiten op eerste congres sinds machtsovername

In Liverpool is zondag het eerste Labour-congres van start gegaan sinds de Britse socialisten opnieuw aan de macht zijn. Na jaren van besparingen onder de conservatieven beloofde premier Keir Starmer de openbare diensten te beschermen, maar het congres wordt overschaduwd door de financiële perikelen van het land en de kritiek op luxueuze cadeaus die Starmer aanvaardde.

Lees meer »

“Schoonste plek langs de autostrade”: Iepers straattheaterduo Kartje Kilo lost muzikale ode aan Nazareth

Kartje Kilo loste vrijdag hun nieuwste single Nazareth. De video werd opgenomen aan hun favoriete tankstation langs de E17. “Dit keer geen feesthit, maar een chill cruisenummer om af te spelen in de auto en te stoppen op de mooiste plek langs de E17”, zegt Johan Feys, de helft van het Ieperse straattheaterduo.
The post “Schoonste plek langs de

Lees meer »