Duitse sociaaldemocraten net gered, maar problemen blijven

Minister-president Woidke van deelstaat Brandenburg heeft Alternative für Deutschland nipt verslagen, omdat hij afstand van bondskanselier Olaf Scholz nam. Die heeft een jaar om het tij te keren, want de extreme partijen blijven groeien.

 

Meer krantenkoppen in België

Sheriff schiet rechter dood in rechtbank in Kentucky

In de Amerikaanse staat Kentucky, in het oosten van de Verenigde Staten, is een rechter na een ruzie in de rechtbank doodgeschoten door de plaatselijke sheriff. De lokale gemeenschap reageert geschokt. “Er is veel te veel geweld in deze wereld.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Onze man in de studio bij ‘The Masked Singer’: “Of speurder Karen Damen ontslagen is omdat ze té goed was?”

Vanavond is het eindelijk zover: het nieuwe seizoen van ‘The Masked Singer’ begint. In de aflevering maken we kennis met Giraf, Boom, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok en Zeeduivel, die voor het eerst hun echte stem aan de jury en het publiek laten horen. Reporter Jarne mocht enkele maanden geleden die allereerste opname bijwonen. Hij sprak er met de

Lees meer »

Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd”

Het Iepers stadsbestuur verbood twee jaar terug Frontnacht, een nieuw festival met bands met neonazistische en -fascistische inslag. Dat verbod wordt nu vernietigd door de Raad van State. De organisatoren van de IJzerwake eisen nog een schadevergoeding.
The post Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Door HOGENT ontwikkelde drugspreventietraining wordt nu ook Europees uitgerold

Een online en fysieke drugspreventietraining ontwikkeld door de HOGENT wordt in de hele Europese Unie uitgerold. De Hogeschool sloot daarvoor een overeenkomst met het European Union Drug Agency (EUDA). De training moet de kloof tussen preventiewetenschap en de praktijk verkleinen. "We willen evalueren en verbeteren naar een preventiebeleid waarvan we weten uit onderzoek dat die werkt", zegt Annemie Coone, projectcoördinator

Lees meer »

Wout van Aert over ‘unieke’ contractverlenging en herstel na Vuelta-crash: “Ik keer terug op m’n topniveau, dat weet ik zeker!”

De triestigste week uit zijn leven, heeft hij naar eigen zeggen achter de rug. Wout van Aert (30) likt nog steeds de wonden van zijn zware valpartij in de Vuelta. Dan kwam déze ‘boost’ precies op tijd: een contractverlenging bij Visma-Lease a Bike tot het einde van zijn carrière, godbetert! Uniek in wielerland. Van Aert XL over wat lastig en

Lees meer »