Carlos Alcaraz schenkt Team Europa de Laver Cup na comeback op de slotdag

Na bijna drie dagen op achterstand te hebben gestaan, heeft Team Europa toch nog de Laver Cup veroverd in Berlijn. Op de slotdag gingen ze nog op en over Team World. Carlos Alcaraz klaarde de klus in de tegen Taylor Fritz. 

Meer krantenkoppen in België

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Flakkagebruiker die huis broer in brand stak, weigert schadevergoeding te betalen: “Ik wil steun om mijn eigen huis te behouden”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Nog hallucinanter dan de feiten waren de verklaringen van K. in de rechtbank donderdag. Hij riskeert 8 jaar cel, maar de procureur vraagt in hoofdorde extra onderzoek naar zijn psychische toestand. “Hij wil zijn ouders

Lees meer »

Dan toch verkiezingen in Spiere-Helkijn met oprichting éénmanslijst van Luc Pollet: “Ik wil dat de democratie blijft”

Even leek het dat er maar één partij zou zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024, maar lastminute heeft dierenarts Luc Pollet een lijst neergelegd, Horizon 8587.
The post Dan toch verkiezingen in Spiere-Helkijn met oprichting éénmanslijst van Luc Pollet: “Ik wil dat de democratie blijft” appeared first on KW.be.

Lees meer »

In de maak: het noordelijkste kunstwerk van België aan de Maas in Kinrooi 

De komende maanden wordt een monumentaal bronzen beeldhouwwerk van Laure Prouvost geïnstalleerd aan de Maas in Kinrooi, in het uiterste noordoosten van ons land. Het wordt een soort speelse ‘Moeder Maas’, half vrouw, half octopus. VRT NWS kon het werk nu al bekijken in de bronsgieterij en sprak met de kunstenares, de bronsgieter en de partners uit Kinrooi.

Lees meer »

Iraanse hackers boden gestolen info over Trump aan Bidens team aan: “Dit is échte buitenlandse verkiezingsinmenging”

Iraanse “kwaadwillige cyberagenten” hebben eind juni en begin juli het campagneteam van de Amerikaanse president Joe Biden, toen nog de Democratische presidentskandidaat, ongevraagd informatie aangeboden die ze hadden ontvreemd van Bidens rivaal Donald Trump. Dat hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten woensdag (plaatselijke tijd) gezegd.

Lees meer »

LIVE. Het speuren kan beginnen: volg hier ‘The Masked Singer’ op de voet

Vanavond barst ‘The Masked Singer’-gekte weer helemaal los, met in totaal 14 nieuwe gemaskerde bekendheden die hun échte identiteit zo lang mogelijk verborgen willen houden. De eerste zes figuren trappen het vierde seizoen met héél veel goesting af: Giraf, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok, Zeeduivel en Boom. Jens Dendoncker (34) mag voor de tweede keer de show hosten. Speur

Lees meer »

Bruggeling onder de loep (89): Louise Gezelle, de moeder van Stijn Streuvels

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Louise Gezelle, de moeder van Stijn Streuvels.
The post Bruggeling onder de loep (89):

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers gemaakt in Europees bedrijf”: 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »