Brits parket besloot twee keer om Al-Fayed niet te vervolgen

Het Britse parket heeft zondag toegegeven dat het, ondanks onderzoek van de politie, twee keer heeft besloten om Mohamed Al-Fayed niet te vervolgen. Tientallen vrouwen beschuldigden de overleden eigenaar van luxewarenhuis Harrods deze week van verkrachting en seksueel geweld.

 

Meer krantenkoppen in België

Traditionele openingsstoet UGent onderbroken door heftig protest: “Beslissingen rond Israëlische samenwerkingen worden niet teruggedraaid”

De traditionele openingsstoet aan het begin van het academiejaar is op vrijdagmiddag verstoord door Pro-Palestijnse protesterende studenten. Zij legden zich neer voor de ingang, waarna de stoet rechtsomkeer maakte en langs de achterkant het UFO binnen ging. De ceremonie kon zonder veel vertraging van start gaan. Het belooft wel meteen een heet academiejaar te worden.

Lees meer »

Primeurs Achiel is al 95 jaar gevestigde waarde in Oostende en is nu Handelaar van het jaar: “Opa zei altijd: eerst dienen, dan verdienen!”

Primeurs Achiel, al vier generaties lang een gevestigde waarde in Oostende, won maandagavond een Oostende Award als Handelaar van het jaar. Al 95 jaar houden ze het hoofd boven water, ondanks de druk van de grootwarenhuizen die kleine zelfstandigen alsmaar meer wegdrukt. “Managers van grootwarenhuizen hebben vak een andere denkwijze en dat onderscheidt ons daarvan”, zegt Igor Luypaert (33).

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Vanaken: “Er zijn mogelijkheden in omschakeling” – Hayen: “Voor de match allicht kippenvel”

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, nadien spraken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2

Lees meer »

Judoschool Asahi vindt nieuw onderkomen in Kerckstede: “Blij dat ons locatieprobleem hiermee van de baan is”

In 2017 werd onder impuls van Koen Vanden Brande een nieuwe judoschool opgericht in Gits, Asahi met name. De belangstelling was meteen heel groot waardoor al na 1 jaar moest uitgekeken worden naar een nieuwe locatie. De jongensschool langs de Roeselaarsestraat bood een helpende hand, maar na de overname door het gemeenschapsonderwijs was er ook daar plots geen plaats meer.

Lees meer »

Hezbollah-leider haalt scherp uit naar Israël: “De Israëlische vijand heeft alle rode lijnen overschreden”

Na de massale ontploffing van duizenden Hezbollah-biepers dinsdag, ontploften woensdag ook plots tal van walkietalkies in Libanon, met nieuwe doden en gewonden tot gevolg. Het totaal aantal doden in het land is nu opgelopen tot 37, het aantal gewonden tot liefst 3.539. Alles lijkt erop te wijzen dat Israël achter de ongeziene aanvallen zit. Functionarissen vertellen donderdag aan ‘The New

Lees meer »

Standvastig hogedrukgebied zorgt voor nazomers intermezzo: hoelang kunnen we genieten van zomers weer?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

Van hun jawoord tot de geboortes van hun vijf kinderen: het 40-jarige huwelijk van prinses Astrid en Lorenz in beeld

Een robijnen huwelijk! Prinses Astrid (62) en haar man Lorenz (68) vieren vandaag dat ze elkaar veertig jaar geleden hun jawoord gaven. De twee hebben zich in al die jaren altijd getoond als een stabiel, innig verbonden koppel, met vijf kinderen en intussen drie kleinkinderen. Astrid was 22 toen ze trouwde. “Ik zou het zó opnieuw doen, met nog meer

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Stilaan helemaal klaar voor: Jan Breydel reeds getooid in Champions League-jasje

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, om 14u spreken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie dood Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »

“Vrees voor zelfmoordpoging”: justitie plaatst Sean ‘Diddy’ Combs onder verscherpt toezicht in zijn cel

Sean ‘Diddy’ Combs (54) staat onder streng toezicht in de gevangenis, zo melden bronnen aan de Amerikaanse media. “Preventieve maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat hij zelfmoord pleegt,” aldus ‘People’. De rapper blijft opgesloten in afwachting van zijn proces, waarover steeds meer details naar buiten komen. Zo zouden Hollywoodsterren die aanwezig waren op een van zijn seksfeestjes opgeroepen kunnen

Lees meer »