Autoritaire Norris knabbelt weer wat aan achterstand op WK-leider Verstappen na dominante prestatie in Singapore

Max Verstappen hoopte zondag richting zijn eerste zege ooit te kunnen in Singapore, maar de Red Bull Racing-coureur kwam geen moment in de buurt van de overwinning. Lando Norris was op het Marina Bay Street Circuit heer en meester en bereikte de finishvlag meer dan twintig seconden eerder dan zijn WK-rivaal. De Britse McLaren-coureur liep in het wereldkampioenschap daardoor zeven punten in op Verstappen. 

Meer krantenkoppen in België

Officiële opening kloosterkerk Zusters Redemptoristinnen

Woensdag 18 september knipte burgemeester Dirk De fauw zichtbaar trots in de binnentuin naast de voormalige kerk van de Zusters Redemptoristinnen in de Katelijnestraat het traditionele lint door. De herbestemming van het gebouw is onderdeel van een lange termijnplanning om de Stedelijke Academie te centraliseren.
The post Officiële opening kloosterkerk Zusters Redemptoristinnen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden

“Ingrid verdient zeker een bloemetje”, mailt Rita naar KW. “Ze is moeder van twee kinderen, oma van vijf kleinkinderen, presteert mooi logistiek werk in de bijzondere jeugdzorg en daarbovenop is ze een fantastisch wonder met naald en draad.”
The post Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hezbollah-apparatuur bevatte al springstof voor aankomst in Libanon

De biepers, walkietalkies en andere communicatieapparatuur van Hezbollah-leden bevatten al springstof voor ze aankwamen in Libanon. Dat is een van de conclusies van een eerste onderzoek door de Libanese autoriteiten, blijkt donderdag uit een brief van de Libanese vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties. De ontploffingen werden uitgelokt door “het sturen van e-mails naar het toestel”, stellen de Libanezen.

Lees meer »

Info-avond rond eerste Kortemarkse deelwagen

Sinds kort staat er een eerste deelauto ter beschikking op de parking naast het gemeentehuis van Kortemark. Een medewerker van de firma Claus2You, die de deelwagens beheert, komt op dinsdagavond 1 oktober om 19 uur naar De Wimperlinde om het concept toe te lichten. Dit najaar volgt ook nog een elektrische deelauto. Op termijn, na
The post Info-avond rond

Lees meer »

“Het mag duidelijk zijn dat voor Franciscus rijkdom naar zonde neigt”: wat is het vermogen van de paus?

Voor het eerst sinds 1995 daalt er weer een paus neer in ons land. Vanaf donderdag 26 september verblijft Franciscus I zelfs vier dagen in België. Als paus is de 87-jarige Argentijn niet alleen leider van de Rooms-Katholieke Kerk, maar ook ‘CEO’ van het Vaticaan en staatshoofd van Vaticaanstad. Wij doken in zijn heilige zakencijfers, beginnend bij zijn loon: “Hoeveel

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd ervan verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

Vijftig originele Lucky Luke-tekeningen onder de hamer

Christie’s veilt in november 50 originele striptekeningen van Morris, de Belgische tekenaar van stripcowboy Lucky Luke. Dat meldt het veilinghuis in een persbericht.
The post Vijftig originele Lucky Luke-tekeningen onder de hamer appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Ensor meets Afrika’ in Pauste Gallery

In de expo ‘Ensor meets Afrika’ in Pauste Gallery brengen twee exposanten hun interpretatie van het werk van James Ensor. Gina Creminger laat zich inspireren door haar ervaringen in Zuid-Afrika. “Mijn werk draait om de kracht van geschiedenis, macht, schoonheid en transformatie.” Jeffrey Lowyck is autodidact en creëerde tijdens de coronapandemie zijn ‘amorfe equidae’, paardachtige
The post ‘Ensor meets

Lees meer »