CC De Beuk in Kortemark heropent met Makersmarkt

Sinds januari stond CC De Beuk in de Torhoutstraat in Kortemark volledig in de steigers. De oude kapel, die als foyer gebruikt wordt tijdens voorstellingen, kreeg een complete make-over.

Er kwam een nieuwe toegang en het dak werd geïsoleerd en vernieuwd. Daarnaast werd de dakstructuur aangepast voor zonnepanelen. Ook de buitenkant van het cultuurcentrum werd helemaal opnieuw geschilderd. Daarnaast werd ook de foyer in een nieuw jasje gestoken.

Op 21 september tussen 14:00 en 18:00 uur werden de deuren van het gebouw opengezet voor het grote publiek en kon iedereen de vernieuwde foyer komen bewonderen. Tijdens de heropening organiseerde de dienst Cultuur een Makersmarkt.

Creatief talent

Dit was de ideale gelegenheid om niet alleen de Beuk in de kijker te plaatsen, maar ook het creatieve talent dat Kortemark te bieden heeft. Van keramiek tot lederwaren en van prachtige illustraties tot creatief snoepgoed, alles kwam aan bod.

De honderden kijklustigen konden die dag ook gratis genieten van een ambachtelijk Kortemarks ijsje van ’t Smelt of een biertje van brouwerij Den Buiten of De Bosuil.

(JDK)

The post CC De Beuk in Kortemark heropent met Makersmarkt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CC De Beuk in Kortemark heropent met Makersmarkt

Sinds januari stond CC De Beuk in de Torhoutstraat in Kortemark volledig in de steigers. De oude kapel, die als foyer gebruikt wordt tijdens voorstellingen, kreeg een complete make-over.
The post CC De Beuk in Kortemark heropent met Makersmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Lindsey zag al het geld van haar rekeningen verdwijnen: “Eerst verlies ik mijn man en papa van onze kindjes, en nu dit”

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

Buren Spoorweglaan sluiten samen zomer af

De bewoners van de Spoorweglaan besloten samen de vakantie gepast af te sluiten en verzamelden op het pleintje Far West. Het initiatief werd genomen door twee koppels uit de straat: Wim Verhelst en Els Tuytens en Bart Demeulemeester en Petra Deman. In het totaal waren 35 buren aanwezig. Het was ook de ideale gelegenheid om
The post Buren Spoorweglaan

Lees meer »

“Ik zal je nooit met rust laten”: landbouwer die beide dochtertjes vermoordde, staat nu ook terecht voor stalking ex

Bijna twee jaar nadat hij zijn beide dochtertjes op gruwelijke wijze om het leven bracht, staat Chris Vanhaverbeke (46) maandag terecht voor stalking van hun moeder. Vanuit de gevangenis bleef de Waardamse aardappelboer zijn ex lastigvallen met brieven en telefoontjes. “Hij wil zijn greep op haar niet lossen”, zegt de raadsman van Astrid G.

Lees meer »

Na de ontploffende biepers van Hezbollah: dit zijn de strafste militaire listen in de oorlogsgeschiedenis

Dat Israël er deze week in slaagde om explosieven in duizenden biepers en walkietalkies van Hezbollah-militanten te plaatsen en te laten ontploffen, dat was ongezien. Sinds het Paard van Troje in de oudheid zijn militaire listen danig geëvolueerd, maar ze hebben nog steeds één ding gemeen: niets is wat het lijkt. Een (onvolledige) lijst met de sluwste misleidingen uit de

Lees meer »