Nu Amazon het doet: moeten ook wij vrezen dat bedrijven telewerk gaan verbieden? Expert: “’In dat zottenkot werk ik niet’, zal je horen”

Vanaf januari is het bij de administratieve diensten van Amazon over en uit met telewerken: medewerkers worden net als voor de pandemie vijf dagen per week in het bedrijf verwacht, heeft de CEO aangekondigd. Ook bij ons trekken veel werkgevers stilaan hun neus op voor al dat personeel dat naar eigen goeddunken z’n agenda invult. En dat zijn er steeds meer, tonen nieuwe cijfers. Mogen we hier ook zo’n maatregelen verwachten? En wat is nu eigenlijk het productiefst? Onderzoeker Hendrik Delagrange legt uit. 

Meer krantenkoppen in België

Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak

Deze maand wordt hard gewerkt aan het dak van woonzorgcentrum Sint-Godelieve in de Sint-Jans-Gasthuisstraat. “Concreet wordt het bestaande zadeldak zo goed als volledig vernieuwd”, geeft campusdirecteur Ilse Vandenbroucke mee. Zo worden overbodige schouwen weggenomen en worden de goten vernieuwd. Er komt een nieuw onderdak, isolatie en nieuwe dakpannen.
The post Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak appeared first on

Lees meer »

Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik, laten wagen wat verderop achter en slaan op de vlucht: politie start onderzoek

De lokale politie is op zoek naar twee wellicht minderjarigen die maandagmorgen in de Hellestraat in Wervik aan de haal gingen met een witte personenauto Volvo. Een paar honderd meter verder in het begin van de Menensesteenweg lieten ze de wagen achter en liepen weg.
The post Twee wellicht minderjarigen gaan aan de haal met witte Volvo in Wervik,

Lees meer »

Stadsbestuur huldigt Niels Denoo als kampioen in jiujitsu

Net als vorig jaar is Niels Denoo (19) uit de Aartrijkestraat Vlaams én Belgisch kampioen bij de junioren geworden in de Japanse krijgskunst jiujitsu. Hij bracht dat voor mekaar in de specifieke discipline Random Attacks, waarbij je een niet op voorhand gekende, stevige aanval zo efficiënt mogelijk moet afslaan. Niels is lid van de jiujitsuclub
The post Stadsbestuur huldigt

Lees meer »

Wetenschappers doen “onvoorstelbare” ontdekking diep in de kosmos: grootste straalstromen ooit waargenomen uit ‘superzwaar zwart gat’

Diep in de kosmos hebben astronomen de grootste straalstromen ooit waargenomen, afkomstig uit een ‘superzwaar zwart gat”. Ze zijn liefst 140 keer groter dan onze Melkweg en dat slaat wetenschappers met verstomming, want ze dachten dat zoiets fysisch onmogelijk was? Tot nu, dus. Wat hebben ze precies ontdekt? Hoe hebben ze dat gedaan? En wat maakt dit nu zo uitzonderlijk?

Lees meer »

Busrit naar school is ware lijdensweg voor Marie (13): “In drie weken nog maar één keer gelukt om school te bereiken met bus”

De 13-jarige Marie uit Wijnendale houdt elke ochtend haar hart vast voor haar busrit naar school in Kortemark. Aan de eerste halte rijdt de bus veelal gewoon door en de weinige keren dat ze tóch kan opstappen, maakt de chauffeur een omweg, waardoor ze haar aansluiting in Torhout mist. “Telkens als het misloopt moeten wij ons werk laten vallen om

Lees meer »