Noord-Italië opnieuw getroffen door extreem weer: “Dak op gevlucht toen water trap opkroop”

De Noord-Italiaanse landstreek Emilia-Romagna herbeleefde deze week dezelfde nachtmerrie als in 2023: alweer een overstroming. Zijn er dan niet voldoende lessen getrokken?

 

Meer krantenkoppen in België

Wall Street eindigt licht lager na rentebesluit Federal Reserve

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht lager gesloten, nadat de Federal Reserve – de Amerikaanse centrale bank – de rente met een half procentpunt had verlaagd. Wall Street had na het rentebesluit een korte opleving, maar zakte weg tijdens de toespraak van Jerome Powell. Volgens de Fed-voorzitter moet niet worden verondersteld dat de verlaging met een half procentpunt

Lees meer »

Brian Riemer ondergaat stresstest als toptrainer

Brian Riemer staat intern niet onder druk na een 2–2-gelijkspel en een wankele prestatie tegen Westerlo. Maar de Deen heeft wel voor het eerst af te rekenen met externe druk. De komende drie weken ondergaat hij een stresstest als toptrainer.

Lees meer »

LIVESTREAM ZELZATE-OUDENAARDE. Wie wint topaffiche in 2de Afdeling A?

In 2de Afdeling A serveren we deze namiddag een veelbelovende affiche, met Zelzate dat Oudenaarde ontvangt. Respectievelijk de derde en vijfde in de stand met allebei zes punten. De match wordt om 15 uur afgetrapt en HLN-abonnees kunnen ze op deze pagina LIVE bekijken! Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar verandering in brengen.

Lees meer »

“Ik zal je nooit met rust laten”: landbouwer die beide dochtertjes vermoordde, staat nu ook terecht voor stalking ex

Bijna twee jaar nadat hij zijn beide dochtertjes op gruwelijke wijze om het leven bracht, staat Chris Vanhaverbeke (46) maandag terecht voor stalking van hun moeder. Vanuit de gevangenis bleef de Waardamse aardappelboer zijn ex lastigvallen met brieven en telefoontjes. “Hij wil zijn greep op haar niet lossen”, zegt de raadsman van Astrid G.

Lees meer »

“Mama, waar ga je heen met dat ondergoed in je tas?”: 5 ex-deelnemers over strenge zwijgplicht bij ‘The Masked Singer’

‘Wie ben jij écht?’ Jens Dendoncker mag het vanaf vanavond opnieuw vragen in ‘The Masked Singer’. Op tv zorgt de zoektocht naar de identiteit van de BV’s in de pakken voor vrolijk giswerk, maar achter de schermen ook voor dichtgeknepen billen. Een rondvraag bij deze ex-deelnemers leert dat het geheimhoudingscontract – met torenhoge boetes – voor veel stress, maar ook

Lees meer »

Is de batterij van de e-auto leeg?

21:05 De elektrificatie van de Europese auto-industrie lijkt te haperen. Fiat legt de productie van zijn elektrische 500 stil, Volvo kan zijn beloften niet waarmaken en Volkswagen overweegt fabriekssluiting…

Lees meer »

“Gaatje” in de ozonlaag is dit jaar kleiner dan normaal

Het gat in de ozonlaag is zich pas begin deze maand beginnen vormen, later dan normaal. Dat meldt de Europese aardobservatiedienst Copernicus. Het gat is daardoor ook kleiner dan de voorgaande jaren. Dat heeft vooral te maken met de temperatuur van de stratosfeer boven Antarctica, die deze zomer bokkensprongen maakte.

Lees meer »