Afrekening op straat? “‘Niet schieten’, smeekte een man, met zijn broek op de enkels. Maar een andere vuurde ongenadig, minstens drie of vier keer”

Bewoners van de Zwevegemstraat in Otegem werden zaterdagavond opgeschrikt door een botsing en een schietpartij waarbij een vijftal mensen betrokken waren. Daarbij viel minstens één gewonde. “Het was hallucinant”, getuigen mensen uit de buurt. Alle betrokkenen gingen op de vlucht voor de politie er was, maar enkele verdachten werden gearresteerd in Wortegem-Petegem. 

Meer krantenkoppen in België

Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein

Chiro Staden en het gemeentebestuur openden een gloednieuw gebouw op Zonneburcht, het terrein van de Chirojongens. Door de nieuwbouw kunnen de Chiromeisjes verhuizen naar het terrein van de jongens.
The post Chirojongens en -meisjes van Staden voortaan op zelfde terrein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waterbom kan ook Vlaamse steden Denderleeuw, Dendermonde, Deinze en Diest onder water zetten: “Geen kwestie van of maar wanneer”

Als Vlaanderen evenveel regen over zich heen zou krijgen als Oost-Europa deze week, zouden hele woonwijken in steden als Denderleeuw, Dendermonde en Deinze onder water komen te staan. Taferelen zoals die uit Polen of Tsjechië zouden zich hier dan ook kunnen voordoen. Bovendien stijgt de kans op zulke waterbommen door de klimaatverandering. Hydroloog Patrick Willems waarschuwt dat die klimaatverandering sneller

Lees meer »

KIJK. Met haar droomjurk én op haar gepersonaliseerde trouwsneakers: zo zal Britt het jawoord geven in ‘Blind getrouwd’

Britt heeft de eerste ‘Ja’ in haar ‘Blind getrouwd’-avontuur alvast gegeven. Ze heeft haar droom trouwjurk gevonden en kan haar enthousiasme nauwelijks verbergen. “Ik ben er zelfs sprakeloos van geworden”, knikt ze. Maar bovendien komt ze op haar trouwdag ook nog met een extra verrassing: ze draagt namelijk gepersonaliseerde trouwsneakers.

Lees meer »

Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen

De hogeschool Vives heeft dinsdag het academiejaar geopend. Voor dit academiejaar werden meer inschrijvingen geregistreerd dan vorig jaar. Vooral de studiegebieden sociaal-agogisch werk, handelswetenschappen en bedrijfskunde en industriële wetenschappen en technologie doen het goed.
The post Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. ‘Arno: rock ‘n roll godverdomme’ eert Arno twee jaar na dood

Twee jaar na zijn dood is de documentaire ‘Arno: rock ‘n roll godverdomme’ vanavond in Cinema Palace in Brussel in première gegaan. De film vertelt het leven van Arno Hintjens, gemaakt door Kristof ‘dj 4T4′ Michiels. “Het is eigenlijk gewoon een onderdompeling in een badje Arno”, vertelt hij aan VTM NIEUWS-journaliste Aagje Vanthomme. Zij kon ook broer Peter spreken.

Lees meer »