Fiets- en voetgangersbrug over Vierarmenkruispunt in Tervuren geplaatst: “Indrukwekkend om te zien”

In Tervuren is een grote houten fiets- en voetgangersbrug over het Vierarmenkruispunt geplaatst. De brug lag al een halfjaar, sinds midden maart, klaar in Tervuren, maar de plaatsing ervan bleek complexer te zijn dan verwacht. Het Vierarmenkruispunt blijft nog tot maandagochtend afgesloten. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE ANDERLECHT-GENK. Kan Anderlecht de rug rechten? Brusselaars komen goed uit de kleedkamer

Anderlecht onder hoogspanning. Na een nieuwe slappe vertoning tegen Westerlo morren de paars-witte fans steeds luider. Anderlecht staat bij de pauze 0-1 in het krijt in de inhaalwedstrijd tegen ploeg-in-vorm Racing Genk, en mag zich gelukkig prijzen dat Colin Coosemans in doel uitblinkt (met onder andere een penaltyredding). In de vooravond stond er ook nog een raad van bestuur gepland,

Lees meer »

Kritiek Biden op China per ongeluk openbaar tijdens ontvangst regeringsleiders bij hem thuis in Delaware

De Amerikaanse president Joe Biden had zaterdag niet door dat er een microfoon aanstond toen hij tegenover de regeringsleiders van Australië, India en Japan een kritische opmerking maakte over China. “China blijft zich agressief gedragen en stelt ons in de hele regio op de proef”, zei Biden tijdens zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse leiders in het kader van de

Lees meer »

Olympisch atlete Helena Ponette steunt goede doel tijdens Ostend Night Run: “Mensen aanzetten om zich vroeger te laten screenen op prostaatkanker”

Zaterdagavond verschenen duizenden sportievelingen aan de start van de Metarelax Ostend Night Run in Oostende. Een van hen was topatlete Helena Ponette, in augustus nog aan het werk op de Olympische Spelen. Ze speelde een eerder sensibiliserende rol in de strijd rond prostaatkanker. “Ik wil met deze actie mensen aanzetten om zich vroeger te laten screenen”, zegt de atlete.

Lees meer »

Tweede hoge commandant Hezbollah gedood in Israëlische aanval – 31 doden geteld, onder wie 3 kinderen

Er is nog een tweede belangrijke Hezbollahcommandant bij het Israëlische bombardement omgekomen. Dat meldt de militante Libanese beweging Hezbollah zelf. Eerder werd al bevestigd dat commandant Ibrahim Aqil omkwam. Aqil was de “mastermind” van een geplande aanval op Israël die had moeten lijken op “wat Hamas heeft gedaan op 7 oktober”, zo zei de woordvoerder van het Israëlische leger. Volg

Lees meer »

Brussels burgerinitiatief ‘#LEZ is More’ geeft standbeelden mondkapjes in strijd tegen uitstel lage-emissiezone

Het apolitieke burgerinitiatief ‘#LEZ is More’ heeft enkele standbeelden in het Brussels Gewest een mondmasker gegeven. Met die symbolische actie wil het burgerinitiatief protesteren tegen de plannen om de volgende fase van de lage-emissiezone in Brussel uit te stellen. "De standbeelden betuigen hun steun aan de Brusselse medeburgers, die helaas geen longen van steen of brons hebben."

Lees meer »

Rechter laat verdachte vrij na probleem met gevangenentransport: “Redelijke duur voorlopige hechtenis overschreden”

De rechtbank in Kortrijk heeft een verdachte vrijgelaten omdat de "redelijke termijn van de voorlopige hechtenis" overschreden werd. De verdachte in kwestie zat sinds januari in de cel in afwachting van zijn proces, dat vandaag zou plaatsvinden. Maar omdat een medebeklaagde niet kon worden overgebracht vanuit de gevangenis werd de zitting uitgesteld. Daarop liet de rechter de man vrij.

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd eran verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »