Brussels burgerinitiatief ‘#LEZ is More’ geeft standbeelden mondkapjes in strijd tegen uitstel lage-emissiezone

Het apolitieke burgerinitiatief ‘#LEZ is More’ heeft enkele standbeelden in het Brussels Gewest een mondmasker gegeven. Met die symbolische actie wil het burgerinitiatief protesteren tegen de plannen om de volgende fase van de lage-emissiezone in Brussel uit te stellen. "De standbeelden betuigen hun steun aan de Brusselse medeburgers, die helaas geen longen van steen of brons hebben." 

Meer krantenkoppen in België

Gwen Stefani komt na acht jaar met nieuw album

Goed nieuws voor de fans van Gwen Stefani (54): de zangeres komt na acht jaar met een nieuw album. Haar vijfde studioplaat heet ‘Bouquet’ en komt uit op 15 november. Dat nieuws kondigt ze zelf aan op sociale media. Op vrijdag 20 september verschijnt alvast haar eerste nieuwe single, ‘Somebody Else’s’.

Lees meer »

Tweede hoge commandant Hezbollah gedood in Israëlische aanval – 31 doden geteld, onder wie 3 kinderen

Er is nog een tweede belangrijke Hezbollahcommandant bij het Israëlische bombardement omgekomen. Dat meldt de militante Libanese beweging Hezbollah zelf. Eerder werd al bevestigd dat commandant Ibrahim Aqil omkwam. Aqil was de “mastermind” van een geplande aanval op Israël die had moeten lijken op “wat Hamas heeft gedaan op 7 oktober”, zo zei de woordvoerder van het Israëlische leger. Volg

Lees meer »

Politiek debat op 1 oktober in Heule: “Focus op onze grote deelgemeente”

De Kornuiten, een nieuw opgerichte organisatie, bestaande uit Marie Vanderaspoilden, Ward Ghekiere, Alex Rommel en Sven Synaeve, kondigen een politiek debat aan rond de gemeenteraadsverkiezingen. Dit evenement vindt plaats op 1 oktober 2024 om 20u in OC De Vonke in Heule en biedt een platform voor lokale politici om hun standpunten te delen en in discussie te gaan over de

Lees meer »

Biden ontvangt buitenlandse regeringsleiders op bijzondere plek: bij hem thuis in Delaware

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse regeringsleiders in het kader van de zogenoemde Quad-alliantie gekozen voor een onconventionele locatie. Hij ontving de Japanse premier Fumio Kishida, diens Australische ambtgenoot Anthony Albanese en de Indiase minister-president Narendra Modi zaterdag namelijk in zijn privéwoning in Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware.

Lees meer »

Voormalig Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Kwaliteit kinderopvang is verbeterd, educatieve ondersteuning blijft matig

In de kinderopvang heeft zowel het aantal kinderen in de groep als het aantal kinderen per begeleider een invloed op de pedagogische kwaliteit van de opvang. Zo scoren opvanginitiatieven met grotere groepen of met meer kinderen per begeleider op een aantal vlakken duidelijk lager. Dat blijkt uit een nieuwe meting met MeMoQ, het instrument dat de pedagogische kwaliteit in de

Lees meer »

Labour probeert rangen te sluiten op eerste congres sinds machtsovername

In Liverpool is zondag het eerste Labour-congres van start gegaan sinds de Britse socialisten opnieuw aan de macht zijn. Na jaren van besparingen onder de conservatieven beloofde premier Keir Starmer de openbare diensten te beschermen, maar het congres wordt overschaduwd door de financiële perikelen van het land en de kritiek op luxueuze cadeaus die Starmer aanvaardde.

Lees meer »

Thomas na zijn veelbesproken huwelijksnacht in ‘Blind getrouwd’: “Ik had Karlien ook liefst haar zin gegeven”

Goede wil is er. Wederzijds respect ook. Maar erg vlot kan je de start van het ‘Blind getrouwd’-huwelijk van Thomas Michielsen (31) en Karlien Bongaerts (31) nog niet noemen. Een ontroerde Thomas, door medische redenen niet bepaald hoffelijk tijdens de eerste huwelijksnacht, legde wel meteen zijn emoties op tafel. “Ik had depressie en raakte mezelf helemaal kwijt.”

Lees meer »

Nu ontploffen ook de walkietalkies van Hezbollah: dag na bieperaanval opnieuw negen doden en 300 gewonden

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 300 gewonden en negen doden gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die

Lees meer »

Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden

Na het faillissement van KV Oostende eind vorig voetbalseizoen moest de voltallige kern op zoek naar een nieuwe werkgever. En da’s (bijna) iedereen gelukt. Al zitten er voor sommige jongens echt wel bizarre clubs tussen. Iemand een ticketje naar Andorra, Helsinki of Moskou?
The post Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Wondermooie melodieën tijdens show- en dansnamiddag in De Kleine Prins in Kruiseke

Landhuis De Kleine Prins, Oude Beselarestraat 311 in Kruiseke (Wervik) ademde weer één en al sfeer en gezelligheid uit tijdens de driedaagse show- en dansnamiddag met gastheer Jan Wuytens, de collega’s Michael Lanzo en huismuzikant Chris Capoen.
The post IN BEELD – Wondermooie melodieën tijdens show- en dansnamiddag in De Kleine Prins in Kruiseke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Corruptieproces tegen ex-topman ziekenfonds De Voorzorg start in juni 2025

Het proces tegen Tony Coonen – de ex-voorzitter van De Voorzorg in Limburg – zal gevoerd worden van 2 tot 6 juni volgend jaar. Dat werd vandaag beslist op de correctionele rechtbank in Hasselt. De 58-jarige Coonen staat samen met acht anderen en veertien vennootschappen terecht voor actieve en passieve omkoping, misbruik van vertrouwen en belangenvermenging.

Lees meer »