Biden ontvangt buitenlandse regeringsleiders bij hem thuis in Delaware, maar begaat blunder tegenover China

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse regeringsleiders in het kader van de zogenaamde Quad-alliantie gekozen voor een onconventionele locatie. Hij ontving de Japanse premier Fumio Kishida, diens Australische ambtgenoot Anthony Albanese en de Indiase minister-president Narendra Modi zaterdag namelijk in zijn privéwoning in Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware.

 

Meer krantenkoppen in België

Briljant voor Willy en Paula

Willy Huyghe (88) en Paula Torrelle (87) uit Lo waren op 1 september precies 65 jaar getrouwd. Het koppel vierde hun briljanten huwelijksverjaardag op zaterdag 7 september. Willy werd op 28 september 1936 geboren in Poperinge en Paula Torrelle op 1 maart 1937 in Pollinkhove. Willy en Paula leerden elkaar kennen op de kermis in
The post Briljant voor

Lees meer »

Kritiek Biden op China per ongeluk openbaar tijdens ontvangst regeringsleiders bij hem thuis in Delaware

De Amerikaanse president Joe Biden had zaterdag niet door dat er een microfoon aanstond toen hij tegenover de regeringsleiders van Australië, India en Japan een kritische opmerking maakte over China. “China blijft zich agressief gedragen en stelt ons in de hele regio op de proef”, zei Biden tijdens zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse leiders in het kader van de

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Vanaken: “Er zijn mogelijkheden in omschakeling” – Dortmund-coach Sahin: “Wordt niet makkelijk in hun stadion”

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, nadien spraken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2

Lees meer »

Izegem huldigt bolletjestrui Justine Ghekiere

Izegem heeft wielrenster Justine Ghekiere in de bloemetjes gezet. Ghekiere won afgelopen zomer als eerste Belgische ooit het bergklassement in de Tour De France Femmes en ze mocht ook de bergtrui in de Ronde van Italië meenemen. "Ze is een echte ambassadeur voor onze stad", klinkt het.

Lees meer »

Flakkagebruiker die huis broer in brand stak, weigert schadevergoeding te betalen: “Ik wil steun om mijn eigen huis te behouden”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Nog hallucinanter dan de feiten waren de verklaringen van K. in de rechtbank donderdag. Hij riskeert 8 jaar cel, maar de procureur vraagt in hoofdorde extra onderzoek naar zijn psychische toestand. “Hij wil zijn ouders

Lees meer »

Koning Auto ruimt vandaag plaats voor Koning Fiets

In Mechelen heeft koning Filip traditiegetrouw de Autoloze Zondag ingefietst, deze keer samen met zijn jongste dochter, prinses Eléonore. In Brussel en meerdere Belgische steden wordt vandaag een Autoloze of -vrije Zondag gevierd, met tal van activiteiten.

Lees meer »

‘De Click’ wordt afgevoerd: roze vuilnisbakken krijgen restyling in Blankenbergse huisstijl

Blankenberge was in 2021 een van de eerste steden die instapte in het pilootproject ‘De Click’. Via een app konden gebruikers punten sparen voor elk stuk opgeraapt zwerfvuil of eigen afval dat in de vuilnisbak terechtkwam. Na drie jaar wordt het project stopgezet.
The post ‘De Click’ wordt afgevoerd: roze vuilnisbakken krijgen restyling in Blankenbergse huisstijl appeared first on

Lees meer »