Biden ontvangt buitenlandse regeringsleiders bij hem thuis in Delaware, maar begaat blunder tegenover China

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse regeringsleiders in het kader van de zogenaamde Quad-alliantie gekozen voor een onconventionele locatie. Hij ontving de Japanse premier Fumio Kishida, diens Australische ambtgenoot Anthony Albanese en de Indiase minister-president Narendra Modi zaterdag namelijk in zijn privéwoning in Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware.

 

Meer krantenkoppen in België

Ondernemers vallen in de prijzen op de Oostende Awards

Onder grote belangstelling werden maandagavond de Oostende Awards uitgereikt in het Kursaal van Oostende. De avond was in een mum van tijd uitverkocht met 600 aanwezigen. Zes ondernemingen mochten in verschillende categorieën met een beeldje naar huis en dat zorgde voor heel wat emoties bij de winnaars.
The post Ondernemers vallen in de prijzen op de Oostende Awards appeared

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Ulrich reanimeert samen met passanten man die onwel werd achter het stuur: “Hoop dat alles goed komt”

Een oudere man is donderdagavond onwel geworden achter het stuur in de Stationsstraat in Waregem. Hij ging van de weg af en botste tegen een zijmuur van het Heilig Hart College. Ulrich Maheur (48) uit Zulte zag alles gebeurden en snelde te hulp. “Hij was bewusteloos en ik voelde geen hartslag meer, gelukkig volg ik jaarlijks een reanimatiecursus op mijn

Lees meer »

Chiro Sint-Joris stapelt hoogste krattentoren bij de brandweer

Op de jaarlijkse opendeurdag van de brandweer van Hooglede werd voor het eerst het West-Vlaams kampioenschap kratten stapelen georganiseerd. Concreet moesten drie deelnemers per vereniging proberen een zo hoog mogelijke toren met lege bierkratten te stapelen. Bovendien moest één deelnemer bovenop die toren staan. Groep 21 leek lange tijd op weg naar de zege met
The post Chiro Sint-Joris

Lees meer »

Intronisatie nieuwe Maten van Peegie op het stadhuis

De Maten van Peegie hebben naar jaarlijkse gewoonte heel wat Roeselarenaars in hun rangen opgenomen. Bij de intronisatie in het stadhuis werden Ivan Bonte, Marijke Staelens, Didier Decaesteker, Carine Huughe, Bart Camerlynck, Chris Mullie, Stijn Dejonckheere, Stefan Pilate, Rik Vanblaere, Jan Dhondt, Simon Alleman, Ellen Verkouille, Ellen Dejaegher-Meersman, Jurgen Thienpont, Sam Nuytten, Brigitte Vanwalleghem en
The post Intronisatie nieuwe

Lees meer »

Liesbeth (39), Jaspis (36) en Bjorn (47) ontdekten pas als volwassenen dat ze hoogbegaafd zijn: “Mijn ouders vonden me een betweter”

“Leidinggevenden vinden het doorgaans heel vervelend dat ik slimmer ben dan zij.” Zowel op de werkvloer als in de aula’s gemakkelijker als je hoogbegaafd bent? Niet per se, zo getuigen Liesbeth (39), Jaspis (36), en Bjorn (47) die pas als volwassene het label ‘hoogbegaafd’ opgeplakt kregen. “Ik heb jarenlang aangemodderd en voelde me vreselijk dom.”

Lees meer »