Festival Stemvork serveert a capella van hoog niveau

Stemvork, het befaamde, tweejaarlijkse, internationale festival voor a-capellamuziek, kent op zaterdagavond 28 september zijn zesde editie. Vanaf 18 uur treden vier groepen op die knappe a capella zingen: Aora uit Zweden, Ardú uit Ierland, Just Vox uit België en Rock4 uit Nederland. Net als in 2022 heeft het festival plaats in de stijlvol aangeklede bedrijfsgebouwen van Voestalpine Sadef aan de Bruggestraat in Gits.

Van een hoog niveau

“De eerste keer dat we met ons Torhoutse festival bij Sadef te gast waren, wisten we niet echt wat we ervan moesten verwachten”, zegt Bart Van Synghel (66), die in de Seinestraat in Torhout woont en de spil van het organisatiecomité is. “Maar het werd top. De nieuwe locatie beviel ons enorm en de samenwerking met Sadef was fantastisch. Toen het bedrijf zich voor 2024 opnieuw als gastheer aanbood, hebben we niet geaarzeld.”

Elk van de vier optredende groepen heeft al ruimschoots zijn strepen verdiend in de wereld van de a capella. “We zijn heel tevreden met de line-up”, vervolgt Bart. “De zang staat centraal tijdens Stemvork, maar er zal ook monumentale kunst te zien zijn van Sylvie De Meerleer en Bart Gielen. Dat wordt mogelijk gemaakt door de medewerking van de Torhoutse galerie Stek-art van Carlen Claeys.”

Ook voor kinderen

Een ticket kost 30 euro voor alle concerten samen. Kinderen jonger dan 12 jaar komen er gratis in. Voor de kleinsten is er trouwens kinderopvang voorzien. De jongens en meisjes kunnen knutselen rond het thema zingen, er hebben doeactiviteiten plaats en er is een prijskamp.

“Er moet dus geen tekeningetje bij dat je probleemloos met het hele gezin naar Stemvork kunt komen”, besluit Bart. “De vork van stemvork mag je trouwens ook als onderdeel van je bestek beschouwen, want we serveren de volledige avond tal van verzorgde hapjes en drankjes.” (JS)

Voor alle verdere info en voor tickets: www.stemvork.eu

The post Festival Stemvork serveert a capella van hoog niveau is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Afrekening op straat? “‘Niet schieten’, smeekte een man, met zijn broek op de enkels. Maar een andere vuurde ongenadig, minstens drie of vier keer”

Bewoners van de Zwevegemstraat in Otegem werden zaterdagavond opgeschrikt door een botsing en een schietpartij waarbij een vijftal mensen betrokken waren. Daarbij viel minstens één gewonde. “Het was hallucinant”, getuigen mensen uit de buurt. Alle betrokkenen gingen op de vlucht voor de politie er was, maar enkele verdachten werden gearresteerd in Wortegem-Petegem.

Lees meer »

Zonder ‘geldboom’ en niet altijd geremd door de realiteit: de Nederlandse regering-Schoof is nu echt vertrokken

Met een regeerakkoord voor de komende jaren een week geleden en de vertolking daarvan dinsdag in de troonrede, is de regering – excuseer, ‘programkabinet’ – Schoof in Nederland echt vertrokken. Met forse taal op migratie, besparingen op ontwikkelingssamenwerking, cultuur en sport en zonder een van de hoofdrolspelers. Stilaan wordt de breuk met het "oude Nederland" en 14 jaar Rutte duidelijk.

Lees meer »

Bende van Nijvel-dossier straks openbaar? Voor justitieminister Van Tigchelt is het bespreekbaar: “Elk initiatief om waarheid te achterhalen, verdient onze steun”

Eind juni kondigde het federaal parket aan dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel na veertig jaar werd stopgezet. Nu gaan er stemmen op om historici en academici een blik te laten werpen op het Bende-dossier en zelfs het strafdossier helemaal openbaar te maken. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) is alvast voorstander, verneemt HLN. “Zo’n initiatief

Lees meer »

Welk profiel heeft Anderlecht nodig? En zijn er gevolgen voor Fredberg? Degryse bespreekt dé hamvragen in zoektocht naar nieuwe coach

Nu Brian Riemer niet langer coach is van Anderlecht, liggen er wel wat hamvragen op tafel. Kwesties die onze analist Marc Degryse uitvoerig bespreekt. Naar welk profiel moet het bestuur op zoek? Aan welke namen denkt Degryse daarbij, of zouden net geen goeie match zijn? En wat zijn de gevolgen voor CEO Sports Jesper Fredberg, die toch veel invloed leek

Lees meer »

Ontslag Van Immerseel slaat in als een bom: “Reus uit klassieke muziek kon niet loslaten”

Het Brugse orkest Anima Eterna heeft de banden met oprichter en bezieler Jos Van Immerseel (78) radicaal doorgeknipt na "aanhoudend agressief gedrag" en "het niet nakomen van zakelijke afspraken". "Het nieuws slaat in als een bom. Anima Eterna zoekt al jaren andere mensen om het orkest te leiden, maar Jos bleef altijd een bepalende rol spelen", reageert Klara-presentator Marc Janssens.

Lees meer »

Labour probeert rangen te sluiten op eerste congres sinds machtsovername

In Liverpool is zondag het eerste Labour-congres van start gegaan sinds de Britse socialisten opnieuw aan de macht zijn. Na jaren van besparingen onder de conservatieven beloofde premier Keir Starmer de openbare diensten te beschermen, maar het congres wordt overschaduwd door de financiële perikelen van het land en de kritiek op luxueuze cadeaus die Starmer aanvaardde.

Lees meer »

Bewoners Residentie De Pauw feestelijk bijeen

De bewoners van residentie De Pauw aan de ‘s Gravenwinkelstraat zijn voor het derde jaar voor een gezellig feest bijeengekomen. Dat gebeurde in restaurant De Beiaard op de Markt, waar allen van een aperitief en een lekker etentje genoten. De residentie De Pauw werd samen met de naastliggende residentie Parkzicht gebouwd door de promotoren Blomme
The post Bewoners Residentie

Lees meer »

De 20 miljard waar niemand over praat

20:42 De hervorming van het ziekenhuizenlandschap, tien jaar geleden aangekondigd als de grootste werf in minstens een kwarteeuw, lijkt op sterven na dood. Zo’n bijsturing is nochtans nodig voor een betere …

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »