Walter reanimeerde Eric op straat na hartstilstand: “Ik zal nooit kunnen goedmaken wat hij voor me gedaan heeft”

De Week van het Hart focust volgende week op het belang van reanimatie. Iets waar Tongenaar Eric Vergauwen (57) van kan meespreken. “Ik had het niet gehaald als Walter niet toevallig was langsgekomen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »

Hockeyclub Koksijde blaast tien kaarsjes uit

Hockeyclub Koksijde, die tien jaar geleden van start ging als HC Sporkin Veurne, mocht eind augustus tien kaarsjes uitblazen. In september vierde de sportclub dit jubileum feestelijk in Het Liefoord 2.0 in Koksijde.
The post Hockeyclub Koksijde blaast tien kaarsjes uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst 8.000 vierkante meter groot: “Geschikt voor elke biker”

Het bikepark in Sint-Denijs bij Zwevegem werd feestelijk geopend. Het fietsparadijs moest eigenlijk al veel eerder open zijn, maar slecht weer zorgde voor vertraging. Het bikepark is 8.000 vierkante meter groot en biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde biker plezier. Meteen werd ook het sportcentrum uitgeroepen tot volksspelencentrum.
The post Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst

Lees meer »

Bijzondere veiligheidsmaatregelen voor pausbezoek: verbod op rugzakken en drones

Tijdens het bezoek van paus Franciscus aan ons land van 26 tot en met 29 september gelden er bijzondere veiligheidsmaatregelen. Die maatregelen moeten niet alleen de paus zelf beschermen, maar ook de aanwezige toeschouwers. Op plaatsen die de paus zal bezoeken, geldt niet alleen een verbod op scherpe voorwerpen, maar ook op rugzakken, grote tassen en vlaggen. Ook het gebruik

Lees meer »

Tackle: “In een korte tijd is Club NXT uitgegroeid tot de beste opleidingsclub van dit land”

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Tackle: “In een korte tijd is Club NXT

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

‘Strapdag’ vandaag, dus laten we de auto thuis en gaan we te voet of met de fiets naar school of werk. En dan stel je, zoals Max hier, wel eens vast dat dat aangenamere is.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

CD&V Beringen maakt kunstwerk van bekladde verkiezingsaffiches

De lokale lijst van CD&V in Beringen heeft ludiek gereageerd op het bekladden van hun verkiezingsaffiches. Geïnspireerd door hun slogan "Vlammen voor Beringen" besloten de leden de bekladde affiches te overschilderen. Burgemeester Vints nodigt de vandalen ook uit voor een gesprek, maar benadrukt dat dit soort gedrag niet thuishoort in de gemeente.

Lees meer »