Slachtoffers van misbruik in de Kerk bereiden “discrete” ontmoeting met paus voor

De vijftien geselecteerde slachtoffers van misbruik in de Kerk hebben zaterdag samengezeten in Brussel met een vertegenwoordiging van de bisschoppen om de details van hun ontmoeting met de paus te bespreken. De ontmoeting van een uur zou vrijdagnamiddag “in alle discretie” plaatsvinden. Waar dat precies gebeurt, is niet bekend.

 

Meer krantenkoppen in België

Nee, Eddy van ‘Thuis’ komt niet op voor Vlaams Belang in Aalst: “We overwegen verdere stappen”

De productie van Thuis heeft een valse verkiezingsadvertentie die verscheen op sociale media gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook. Dat schrijft VRT NWS. In de advertentie wordt het personage Eddy voorgesteld als een kandidaat voor Vlaams Belang in Aalst. Zowel de productie als acteur Daan Hugaert distantiëren zich ervan en “overwegen verdere stappen”.

Lees meer »

De ontvoering van nazikopstuk Adolf Eichmann, een gestolen MIG en België misleid: ook dit waren opmerkelijke operaties van de Mossad

De aanslagen met biepers en walkietalkies in Libanon zijn nog niet opgeëist, maar volgens analisten lijkt het erop dat ze het werk zijn van de Israëlische inlichtingendienst Mossad. Ook de Amerikaanse en Libanese inlichtingendiensten vermoeden dat de Mossad er in elk geval bij betrokken was. Die heeft in het verleden al vaker opmerkelijke operaties uitgevoerd. We pikken er enkele uit.

Lees meer »

IJzerwake doekt wake in huidige vorm op en bezint zich over toekomst

Er komt wellicht geen 24ste editie van de IJzerwake in de huidige vorm. Dat heeft de algemene vergadering van de vzw vorige week beslist. “We gaan ons herbezinnen over de manier waarop we verder gaan”, zegt woordvoerder Edwin Six aan Belga in reactie op een bericht van PAL NWS eerder donderdag. Volgende week buigt een werkgroep zich op een virtuele

Lees meer »

Veel schade door garagebrand in nieuwbouwvilla terwijl koppel op reis is

Een koppel dat momenteel op reis is in Rhodos kreeg vrijdagmiddag een telefoontje van de politie dat niemand wil krijgen. In hun nieuwbouwvilla in Handzame (Kortemark) was een zware brand uitgebroken in de garage. Die bracht veel schade mee en zal de bouw met maanden doen vertragen. “De brand ging gepaard met veel hitte, dus er is ook schade aan

Lees meer »

Duinsenioren zetten hun eeuwelingen in de bloemetjes

De Duinsenioren huldigden twee leden die een zeer respectabele verjaardag vierden: Willy Golle werd 100 en Madeleine De Klerck mocht zelfs 103 kaarsjes uitblazen.
The post Duinsenioren zetten hun eeuwelingen in de bloemetjes appeared first on KW.be.

Lees meer »

Johnny Depp krijgt carrièreprijs op Filmfestival van Rome

Johnny Depp (61) krijgt op de aankomende editie van het Rome Film Festival een prijs voor zijn carrière. De acteur krijgt op het filmfestival – dat dit jaar plaatsvindt van 16 tot en met 27 oktober – de Lifetime Achievement Award, melden vakmedia als ‘Deadline’ en ‘Variety’.

Lees meer »

Supporterslegioen van Club Brugge verdeelt flyer in 4.400 brievenbussen in Sint-Andries met argumenten voor de bouw van een nieuw stadion.

Het Blauw-Zwart supporterslegioen is een flyeractie pro nieuw stadion gestart. Bij de buurtbewoners van het Jan Breydelstadion in Sint-Andries is een folder bedeeld met alle argumenten voor de bouw van een voetbaltempel met 40.000 zitjes. Meer dan 4.400 brievenbussen in Sint-Andries krijgen de folder maandag. Dezer dagen buigt de Raad van Vergunningsbetwistingen zich over het beroep dat enkele buurtbewoners indienden

Lees meer »

Een fiets leasen of kopen?

15:41 Steeds meer werknemers huren een fiets via het werk. Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe maakt u de keuze tussen lease en een aankoop, al dan niet met een lening?

Lees meer »

De Grote Post pakt uit met allereerste kampioenschap hangjongeren

Cultuurhuis De Grote Post organiseert op zaterdag 21 september een kampioenschap hangjongeren. Iedereen is welkom om mee te komen strijden om de eretitel Kampioen Hangjongere. Met deze actie zet het familieprogramma van De Grote Post in de kijker.
The post De Grote Post pakt uit met allereerste kampioenschap hangjongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik wist dat er meer aan de hand was”: moeder van Jairon (14) nadat dodelijke hoeveelheid ketamine in haarstaal werd aangetroffen

Een plottwist van formaat in de zaak van Jairon, de 14-jarige jongen die twee maanden dood lag in het huis van zijn vader. De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling kreeg de opdracht om één vraagstuk te beantwoorden: moet een rechter beslissen over schuldig verzuim of moord? Na een jarenlang gevecht voor gerechtigheid hebben mama Danice Neyda (40) en haar advocaat mogelijks

Lees meer »

Eutraco start bouw van enorm logistiek centrum van 30 miljoen euro in Hooglede: “Eerste klimaatneutraal logistiek gebouw in Hooglede”

Logistieke speler Eutraco en Vulsteke Bedrijfsgebouwen gaven maandag in de Roger Deceuninckstraat in Hooglede het startschot van de bouw van een enorm klimaatneutraal magazijn van 30.000 m². De ene helft van die oppervlakte is voor Eutraco zelf, de andere helft zal verhuurd worden aan PostNL. Het gaat om een investering van liefst 30 miljoen euro.
The post Eutraco start

Lees meer »

Advocaten ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »