LIVE WERDER BREMEN-BAYERN. Een nieuw Beiers doelpuntenfestijn: Kompany ziet Gnabry 0-5 maken

Bayern München gaat op de vierde speeldag van de Bundesliga op bezoek bij Werder Bremen, het nummer acht dat 5 op 9 telt. Kompany en co zijn nog foutloos na drie duels en maakten dinsdag in de Champions League nog brandhout van Dinamo Zagreb: 9-2. Trekt de Duitse recordkampioen die lijn door tijdens de moeilijke verplaatsing aan de Weser? 

Meer krantenkoppen in België

Ontmoeting in Oostenrijk mondt uit in gouden huwelijk

Naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum werden André Verbeken (72) en Denise Matthys (71) in het gemeentehuis uitgebreid in de bloemetjes gezet. Hun liefdesverhaal startte in de zomer van 1973. Ze waren beiden op reis in het Oostenrijkse Achenkirch toen de vonk oversprong. André was afkomstig uit Overmere en Denise uit Adegem. Na een jaar
The post Ontmoeting in

Lees meer »

Sint-Bernarduscollege heeft de wind in de zeilen: “De groei is de verdienste van ons volledig team”

Sinds de komst van directeur Geert Barbry, ruim twee jaar geleden, waait er een frisse wind door het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort. Het college onderging onder zijn leiding een opmerkelijke transformatie. Waar er op 1 september 2022 nog 232 leerlingen de weg naar het college vonden, waren er dit schooljaar maar liefst 330, onder wie bijna 100 eerstejaars. Dit is een

Lees meer »

KIJK. ‘Arno: rock ‘n roll godverdomme’ eert Arno twee jaar na dood

Twee jaar na zijn dood is de documentaire ‘Arno: rock ‘n roll godverdomme’ vanavond in Cinema Palace in Brussel in première gegaan. De film vertelt het leven van Arno Hintjens, gemaakt door Kristof ‘dj 4T4′ Michiels. “Het is eigenlijk gewoon een onderdompeling in een badje Arno”, vertelt hij aan VTM NIEUWS-journaliste Aagje Vanthomme. Zij kon ook broer Peter spreken.

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en drie andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

“Ze kan niet normaal eten’: zorgen om Japanse kroonprinses Kiko die lijdt aan mysterieuze ziekte

Kroonprinses Kiko (58) heeft al een jaar amper officiële opdrachten kunnen vervullen voor de Japanse keizerlijke familie. Ze heeft nu voor het eerst gereageerd om de geruchten over haar maag- en darmproblemen. Ondanks uitgebreid medisch onderzoek is de oorzaak van haar symptomen nog steeds onduidelijk. “Artsen proberen de puzzel te leggen, maar kunnen niet alle stukjes vinden”, weet onze royalty-expert,

Lees meer »

Waar halen gemeenten hun geld vandaan? En hoe hoog is de belastingdruk in jouw woonplaats? Wij lichten alles door

Lokaal beleid kost de belastingbetaler jaarlijks miljarden. In de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen kijkt Gazet van Antwerpen in de portemonnee van de Antwerpse steden en gemeenten. Waar halen ze hun inkomsten vandaan? Hoeveel gemeentebelasting betaal je concreet? Waar geven ze hun centen aan uit, en hoeveel subsidies krijgen lokale verenigingen? In dit eerste deel nemen we de inkomsten

Lees meer »

Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen

Orobad is een sportieve vereniging die openstaat voor jong en oud. De vereniging werd 25 jaar geleden gesticht door Urbain Delaplace. Hij was ook de eerste voorzitter en werd later opgevolgd door de huidige voorzitter Paul Vanoutrive.
The post Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende Sentenaar Urbain Blanckaert (90) overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is op maandag 16 september de bekende Sentenaar Urbain Blanckaert op 90-jarige leeftijd overleden. Tot voor kort was hij voorzitter van de Seniorenraad in Sint-Katrien. Hij woonde zijn hele leven in de Magerstraat in Heule en was getrouwd met Lydia Ameye, voor wie hij allang zorgde.
The post Bekende Sentenaar Urbain Blanckaert (90)

Lees meer »

Verschillende doden bij nieuw kartelgeweld in Mexico

Bij geweld in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa, in het noordwesten van het land, zijn zaterdag een tiental mensen gedood. Het gebied wordt verscheurd door geweld tussen twee rivaliserende drugskartels. In totaal hebben de gevechten de afgelopen twaalf dagen aan zeventig personen het leven gekost.

Lees meer »