Volledige werpgroep FLAC breekt persoonlijk record

In de werpgroep van trainer Rinus is elke atleet erin geslaagd om de grenzen te verleggen. Een 10-tal atleten heeft zijn of haar persoonlijk record verbeterd op zowel kogelstoten als discuswerpen.

“Iedereen slaagde erin om zijn of haar persoonlijk record aan te scherpen dit werkjaar. Sommigen met een aanzienlijk verschil. Van de 10 atleten binnen mijn werpgroep zijn de meesten tussen 12 en 14 jaar. Voor hen is het vrij logisch dat ze op die jonge leeftijd hun persoonlijk record verbeteren”, opent trainer Rinus Staessen (32) uit Ardooie. “Maar het is toch opvallend met hoeveel ze die hebben verbeterd. Er zitten dan ook nog enkele oudere atleten in mijn groep voor wie dat minder vanzelfsprekend is om telkens te blijven beter doen.”

Rinus volgde drie jaar lichamelijke opvoeding en volgde een cursus trainer C voor werpnummers. “Het meeste wist ik wel al, maar je pikt toch nog wat details op en bekijkt de praktijk eens op een andere manier. Dat heeft wel geholpen.”

De focus ligt er vooral op veel werpen, maar Rinus heeft ook aandacht voor de basiscomponenten springen, sprinten en kracht. Zijn trainingen zijn telkens een uur basisvaardigheden en een uur werpen.

Grote sprongen

“Bij de jongeren is het eigenlijk niet zo uitzonderlijk dat iedereen zijn PR verbeterd, maar binnen mijn groep slaagde iemand erin om van 6m werpen naar 9,5 m te werpen met hetzelfde gewicht. Dat is toch eerder uitzonderlijk. En zo zijn er nog die grote sprongen hebben gemaakt. Bij de ouderen is dat minder vanzelfsprekend, maar ook zij verbeterden hun record. Nog opvallender is de drie meisjes miniemen boven 9,5 m in het kogelstoten, dat is niet veelvoorkomend.”

Rinus wil graag verder opbouwen en ook wat ouderen trainen. “Hopelijk willen ze verder doen zodat ik hen kan trainen als kadetten en dat er dan nog meer ouderen instromen. Het doel is om telkens beter te worden en zoveel mogelijk atleten op kampioenschappen te krijgen.” (RV)

The post Volledige werpgroep FLAC breekt persoonlijk record is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Véronique De Kock liet haar benen verzekeren: “Ik mocht zelfs niet skiën”

Het is een veelvoorkomende praktijk in Hollywood: beroemdheden die bepaalde lichaamsdelen laten verzekeren voor een som geld. Denk daarbij maar Jennifer Lopez die haar derrière voor 28 miljoen dollar liet verzekeren. Maar blijkbaar kan het ook bij ons in Vlaanderen: Véronique De Kock verklapte in ‘De tafel van Gert’ dat ze een verzekering nam op haar benen. De ex-Miss België

Lees meer »

Hangar d’Amour wordt blikvanger op Open Bedrijvendag in Oostende: “Mensen kunnen zien hoe de kamers voor sekswerkers eruit zullen zien”

Oostende is één van de drie West-Vlaamse hotspotgemeenten tijdens Voka Open Bedrijvendag op 6 oktober. “Een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen”, luidt het.
The post Hangar d’Amour wordt blikvanger op Open Bedrijvendag in Oostende: “Mensen kunnen zien hoe de kamers voor sekswerkers eruit zullen zien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geef het me in de kleedkamer”: ex-scheidsrechter beweert dat hij Messi bewust geen kaart gaf in ruil voor zijn shirt

Geen geel in ruil voor een cadeautje. De Chileense scheidsrechter Carlos Chandía beweert dat hij Lionel Messi (37) veertien jaar geleden in de halve finale van de Copa América bewust niet bestrafte met geel na handspel, waardoor de Argentijn mocht spelen in de finale tegen Brazilië. Als compensatie wou Chandía wel zijn truitje. Messi luisterde en schonk in de catacomben

Lees meer »

“Hij heeft twee jaar lang op mij gewacht”: zangeres Trisha vindt nieuw liefdesgeluk bij Orlando

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »