Franky en Jean-Pierre zijn mooiste snordragers

Tijdens de Brugse Mosselfeesten, een organisatie van de West-Vlaamse Snorrenclub, werden naar traditie opnieuw de betere snorren bekroond. De Brugse Mosselsnor is voor Franky Depiere en de West-Vlaamse Snor van het Jaar is Jean-Pierre Vandewiele.

De West-Vlaamse Snorrenclub, met vaste stek in café De Hollandse Vismijn, organiseerde in het weekend van 14 en 15 september voor de tiende keer de Brugse Mosselfeesten op het binnenplein van de Vismarkt.

Het initiatief vond voor het eerst plaats in 2012 maar door corona en de nasleep ervan kon het enkele keren niet plaatsvinden. Er werden opnieuw heel wat mosselen en oesters verkocht en verorberd maar een belangrijk onderdeel van het evenement is toch ook wel het in de kijker zetten van de betere of meer indrukwekkende aanwezige snorren.

De prijs De Brugse Mosselsnor ging naar Bruggeling Franky Depiere (64). Het was voor het eerst dat daarvoor ter plaatse door het publiek kon worden gestemd. “Samen met een dertigtal andere kandidaten moest ik een nummer voor me houden en het publiek kon gedurende een half uurtje kiezen door hun favoriete nummer en dus snor op een blaadje te noteren”, lacht Franky, die drager is van een grote snor met dubbele krul.

“En blijkbaar kreeg ik dus de meeste stemmen achter mijn naam.” Franky is intussen dertien jaar lid van de West-Vlaamse snorrenclub en draagt al een snor van toen hij in het leger ging voor de dienstplicht. Hij werkte achttien jaar op scheepswerven en daarna ook een hele tijd bij treinproducent BN Bombardier.

Lang in badkamer

“Intussen ben ik met pensioen en ga ik met plezier naar de bijeenkomsten van de West-Vlaamse Snorrenclub. Het was alvast een heel geslaagde editie van de Brugse Mosselfeesten; ik kijk er echt met plezier op terug”, zegt Franky, die toegeeft dat hij heel wat tijd besteedt aan de dagelijkse verzorging van zijn snor. “Ik sta langer in de badkamer dan mijn vrouw!”, lacht Franky. De prijs West-Vlaamse Snor van Jaar, die door het bestuur wordt gekozen en naar een verdienstelijk lid van de club gaat met uiteraard ook een mooie snor, ging dit jaar overigens naar Jean-Pierre Vandewiele. (PDV)

The post Franky en Jean-Pierre zijn mooiste snordragers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van hun jawoord tot de geboortes van hun vijf kinderen: het 40-jarige huwelijk van prinses Astrid en Lorenz in beeld

Een robijnen huwelijk! Prinses Astrid (62) en haar man Lorenz (68) vieren vandaag dat ze elkaar veertig jaar geleden hun jawoord gaven. De twee hebben zich in al die jaren altijd getoond als een stabiel, innig verbonden koppel, met vijf kinderen en intussen drie kleinkinderen. Astrid was 22 toen ze trouwde. “Ik zou het zó opnieuw doen, met nog meer

Lees meer »

Werkgever erkent zijn verantwoordelijkheid in dood van Aaron (24) na fatale val van deathride: “Maar er komt waarschijnlijk geen rechtszaak”

“De katrol die gebruikt werd, was niet geschikt en was bovendien niet correct bevestigd. Dat is de verantwoordelijkheid van de werkgever, die zich schuldig maakte aan inbreuken op de arbeidsveiligheid en onopzettelijke doding.” En toch zal er waarschijnlijk geen rechtszaak komen, na de fatale val die monitor Aaron Delannoy (24) uit Gent anderhalf jaar geleden maakte in Zwevegem. In plaats

Lees meer »

Paul Vlamynck en Maria Willem vieren goud

Op 6 september 1974 gaven Paul Vlamynck en Maria Willem elkaar hun jawoord. Op zondag 8 september 2024 vierde het echtpaar hun gouden huwelijksjubileum met heel de familie. Paul en Maria hebben vier kinderen: Christel, Christophe, Natalie en Isabel, en acht kleinkinderen. Hun eerste ontmoeting speelde zich af toen Paul aan het werken was bij
The post Paul Vlamynck

Lees meer »

Ruim een kwart retourneert aankopen op internet

Maar liefst 27 procent van de e-commerceklanten in België retourneert zijn aankopen ‘regelmatig’, blijkt uit een Belgisch onderzoek naar online aankopen, uitgevoerd in opdracht van Becom, de Belgische federatie van e-commerce, waarover Le Soir woensdag bericht.

Lees meer »

Gestolen eten en scherven in drinkbak van hond: Delphine reageert op oplopende spanningen in ‘Kotmadam Sarafian’

De frustraties op het kot van Barbara Sarafian bereiken een kookpunt. Vuile borden die te lang blijven staan, gestolen frangipannekes en glasscherven in de drinkbak van Sarafians hond Mike zorgen voor een gespannen sfeer. Vooral studente Lorelei (20) lijkt maar niet te aarden tussen haar kotgenoten. Delphine (20) neemt het nu op voor Lorelei, maar snapt diens keuzes niet altijd.

Lees meer »

Decospan Volley Team Menen wint Supercup

Vorig weekend pakte Decospan Volley Team Menen verrassend zijn eerste prijs. Tegen Knack Roeselare werd het 1-3 (27/25, 22/25, 23/25, 18/25). Dit weekend staat de ploeg van toptalent Jasper Verhamme tegenover Volley Haasrode Leuven.
The post Decospan Volley Team Menen wint Supercup appeared first on KW.be.

Lees meer »

Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert een snelheidsverlaging in op het viaduct van de A10 in Oudenburg. Vanaf vrijdag 20 september rijden auto’s er maximaal 90 km/u en vrachtwagens maximaal 70 km/u. De snelheidsverlaging is een preventieve maatregel om de veiligheid op het viaduct te verzekeren.
The post Snelheidsverlaging op viaduct A10 in Oudenburg om veiligheid te verzekeren appeared

Lees meer »

Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund

Club Brugge is woensdagavond met een valse noot gestart aan de league phase van de vernieuwde Champions League. Op de eerste speeldag toonde blauw-zwart veel goede intenties tegen Borussia Dortmund, maar de Duitse grootmacht trok in het laatste kwartier dan toch aan het langste eind: 0-3.
The post Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund appeared

Lees meer »

Anderlecht al zeker zonder linksachter Augustinsson tegen Charleroi

Na de 1 op 9 voor Anderlecht en het verlies dinsdagavond tegen RC Genk (0-2) staan paars-wit en Brian Riemer onder zware druk. Winnen tegen Charleroi is een must, maar de Zebra’s zijn met 12 op 21 niet slecht aan het seizoen begonnen en staan zelfs derde. Kan Anderlecht de rug rechten of wordt het helemaal warm onder de voeten

Lees meer »

De ontvoering van nazikopstuk Adolf Eichmann, een gestolen MIG en België misleid: ook dit waren opmerkelijke operaties van de Mossad

De aanslagen met biepers en walkietalkies in Libanon zijn nog niet opgeëist, maar volgens analisten lijkt het erop dat ze het werk zijn van de Israëlische inlichtingendienst Mossad. Ook de Amerikaanse en Libanese inlichtingendiensten vermoeden dat de Mossad er in elk geval bij betrokken was. Die heeft in het verleden al vaker opmerkelijke operaties uitgevoerd. We pikken er enkele uit.

Lees meer »

Oliver (24) koopt eiland voor een prikje, maar moet hard werken om er te kunnen wonen: “Er is niets te zien, alleen bomen, mos en gras”

Oliver Russel (24) droomt van zijn eigen eiland. Maar daar moet twintiger met dubbele nationaliteit – hij is Amerikaans en Fins – hard voor werken. Het eiland heeft hij al: in maart 2024 kocht hij samen met zijn vriendin een eigen stukje paradijs op zo’n twee uur rijden van Helsinki. “Voor minder dan een voorschot voor een huis”, aldus de

Lees meer »

Italië roept noodtoestand uit voor twee overstroomde regio’s

Na dagenlange regenval in het noorden van het land heeft Italië de noodtoestand afgekondigd voor twee regio’s die geteisterd worden door overstromingen. De regering van premier Giorgia Meloni stelde de regio’s Emilia-Romagna en Marken ook 20 miljoen euro directe steun ter beschikking. Door de regen staan er al vele straten onder water.

Lees meer »

Een nieuwe groene long aan kanaal Roeselare-Leie: KanaalPark in Ingelmunster officieel geopend

Aan het kanaal Roeselare-Leie in Ingelmunster werd zondagmiddag het KanaalPark officieel geopend. Het park is een belevingsplek nabij de onlangs nieuw gebouwde Brigandsbrug. Op de oever naast de brug is een voormalig overslagterrein onthard en natuurlijk ingericht tot een ontspanningsplek met mogelijkheden voor evenementen. De gemeente Ingelmunster neemt het beheer van het KanaalPark op zich.
The post Een nieuwe

Lees meer »

Wij spraken met echtgenoot Hans D. (78), die vandaag zijn kat stuurt naar reconstructie dood Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »