Maité zet ‘mature vrouw’ centraal in eerste solo-expo: “Eerbetoon aan sterke vrouw”

De uit Damme afkomstige, maar al enige tijd in Antwerpen wonende Maité Reybrouck presenteert nog tot zondag 29 september haar kleurrijke tekeningen bij VONN Global Art Gallert in Antwerpen. “Onder de noemer Bloomer zet ik de mature, sterke vrouwen in de verf”, zegt Maité.

Maité Reybrouck (30), kleindochter van voormalig wielerkampioen Guido Reybrouck, valt niet in een hokje te steken. De uit Moerkerke bij Damme afkomstige jonge vrouw volgde de hotelschool Ter Groene Poorte, met ook een bijkomende opleiding voor sommelier. Ze werkte een tijd in het buitenland in de horeca, onder meer in het vermaarde Franse restaurant Van Piet Huysentruyt. Vervolgens was ze stewardess, zowel voor luchtvaartmaatschappijen als privéklanten.

Creatief

Maar Maité wilde zich ook creatief uiten, startte een eigen collectie damesschoenen en trok naar Amsterdam waar ze het waagde als styliste voor vooral hiphop- en rapartiesten. Intussen woont ze al een tijdje in Antwerpen, waar ze actief is als allround styliste, onder meer voor tv-producties.

“En nu op mijn dertigste ga ik terug naar wat me als kind al gelukkig maakte: tekenen. Maar niet zomaar tekenen. Met ‘Maison Rubaiyat’ wil ik kunst maken die durft, die speelt en die schreeuwt om gezien te worden”, zegt Maité. Haar missie daarbij: mature vrouwen met een flinke dosis flair in de verf en dus ook in de spotlights zetten. Haar werken zijn bijzonder kleurrijk en doen denken aan de pop-art kunststroom. Om ze aan het land en het liefst ook de wereld bekend te maken, zette ze de expositie Bloomer op in het VONN Global Art Gallery.

Ook ondernemer

“Mijn werk is een eerbetoon aan de kracht van vrouwen die hun eigen weg gaan. Met hun hoofd omhoog, een knipoog in hun ooghoek en de duidelijk boodschap: leeftijd is slechts een getal, en stijl is tijdloos”, zegt Maité, die niet alleen een kunstenaar is, maar ook een ondernemer blijkt te zijn. “Begin deze zomer werd ik gecontacteerd door het management van een wereldster voor een samenwerking die binnenkort haar vruchten afwerpt. En in het najaar trek ik naar Italië om mijn eigen collectie handtassen en lederen jassen te lanceren, helemaal in mijn kenmerkende stijl.”

Info: https://www.facebook.com/maisonrubaiyat

The post Maité zet ‘mature vrouw’ centraal in eerste solo-expo: “Eerbetoon aan sterke vrouw” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu ontploffen ook de walkietalkies van Hezbollah: dag na bieperaanval opnieuw drie doden en tientallen gewonden

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een

Lees meer »

CD&V Anzegem neemt niet deel aan de gemeenteraadsverkiezingen: “Nieuwe start in 2030 met nieuwe mensen en nieuwe kansen”

Voor het eerst sinds oktober 1982 zullen de Anzegemse christendemocraten niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. “Gedurende die 42 jaar is CD&V Anzegem nagenoeg altijd naar de kiezer getrokken in samenwerking met een politieke partner”, zegt voorzitter CD&V Anzegem Filip Vandemoortele (52). “Dat was een bewuste strategie om de versnippering van partijen in de gemeenteraad te beperken en tegelijkertijd de CD&V-waarden

Lees meer »

Bruggeling onder de loep (89): Louise Gezelle, de moeder van Stijn Streuvels

Onze stad zag in de voorbije eeuwen veel mensen passeren die in hun tijd grote bekendheid genoten, maar daarna in de nevelen van de geschiedenis verdwenen. Gediplomeerd gids Chris Weymeis haalt elke week zijn loep boven en vertelt het verhaal van die ‘vergeten’ Bruggelingen. Vandaag: Louise Gezelle, de moeder van Stijn Streuvels.
The post Bruggeling onder de loep (89):

Lees meer »

“Ik kom elke week bloemen brengen”: nabestaanden Mikey en Alexander vragen erkenning voor verdriet aan stad Brugge

Op de Markt er in de Geerwijnstraat werd stilgestaan bij het overlijden van Mikey Peeters en Alexander Belocheev, die respectievelijk meer dan tien jaar en één jaar geleden in onvergelijkbare maar tragische omstandigheden om het leven kwamen in de Brugse binnenstad. “Ik kom elke week bloemen brengen. De stad zou toch wel een vaasje kunnen voorzien zodat ze niet zo

Lees meer »

Onverbeterlijke dief krijgt drie jaar cel: “Leefden we hier volgens de sharia, je had geen armen of benen meer”

Een 46-jarige Fransman is in beroep veroordeeld tot drie jaar cel voor de diefstal van een peperduur horloge op de parking van de Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist. Alleen hij heeft al een strafblad van dertien bladzijden. “U bent het superlatief van een dief, u bent een superladief!”
The post Onverbeterlijke dief krijgt drie jaar cel: “Leefden we

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »

Hoofdverdachte in hallucinante Franse serieverkrachtingszaak bekent: “Ik ben een verkrachter”

De hoofdverdachte in de hallucinante serieverkrachtingszaak die Frankrijk al weken in de ban houdt, heeft bekend dat hij zijn toenmalige vrouw verkracht en misbruikt heeft. “Ik ben een verkrachter, net als de anderen in deze zaal”, zei Dominique Pélicot verwijzend naar zijn medeverdachten in de rechtbank. Hij legde daar voor het eerst een verklaring af, nadat hij enige tijd afwezig

Lees meer »

Binnenschip botst tegen spoorbrug in Luik

In Luik is een binnenschip gebotst tegen een spoorbrug. Het incident gebeurde vrijdagavond rond 22 uur ter hoogte van de Banning-kaai, in het zuiden van de stad. Dat heeft de brandweer zaterdagochtend bekendgemaakt.

Lees meer »

Politie blijft zoeken naar Franse Lina (15), maar vreest dat er grote vragen zullen blijven na dood hoofdverdachte: “Alles wijst erop dat hij betrokken is”

In de zaak van de vermiste Lina, het Franse tienermeisje dat in september 2023 in de Elzas verdween, wijst alles “in de richting van de betrokkenheid van hoofdverdachte Samuel Gonin”. Dat heeft interim-procureur van Straatsburg Alexandre Chevrier donderdag gezegd op een persconferentie. In de auto van de man, die zelfmoord heeft gepleegd, werd DNA van Lina gevonden. Op touwen, zo

Lees meer »