Tweede lichting tuincoaches krijgt diploma overhandigd

Regionaal Landschap Westhoek organiseerde voor de tweede keer een cursus voor tuincoaches. Op maandag 9 september werden de diploma’s uitgereikt in het bezoekerscentrum De Blankaart in Diksmuide.

De cursussen kaderen binnen het LEADER-project ‘Biodivers tuinieren in de Westhoek’ waarbij inwoners van Diksmuide, Poperinge en Veurne een beroep kunnen doen op tuincoaches om advies te krijgen voor hun tuin.

In elke stad

“Iedere stad of gemeente is zich steeds meer bewust van de vele uitdagingen rond klimaatveranderingen, droge zomers, plotse overstromingen en het belang van biodiversiteit. Ook in Diksmuide is dit het geval”, aldus schepen Martin Obin. “Met Regionaal Landschap Westhoek als partner investeren we al meer dan 25 jaar in streekeigen groen. Dit is de tweede lichting tuincoaches die afstudeert en het is de bedoeling om in iedere stad over vijf tuincoaches te beschikken.”

Een tuincoach is iemand die advies geeft bij de aanleg van je tuin en soortkeuze, rekening houdend met de situatie en omgeving. De tuincoach bezorgt je heel wat concrete tips en tricks, speciaal voor jouw tuin.

“In 2022 werd door Regionaal Landschap Westhoek het LEADER-project ‘Biodivers tuinieren in de Westhoek’ opgestart. Diksmuide, Poperinge en Veurne zetten hun schouders hieronder als pilootgemeenten. Het opleiden van tuincoaches is hier een van de pijlers van. Tuincoaches hebben de taak om ideeën te lanceren rond hoe ze we de tuin zo biodivers mogelijk kunnen maken”, aldus gedeputeerde Jürgen Vanlerberghe. “Heel belangrijk hierbij is ook het feit dat educatieve pakketten worden uitgereikt aan scholen, waarmee ze de kinderen kunnen enthousiast maken over biodiversiteit.”

Nieuwe coaches

Volgden de opleiding in Diksmuide en ontvingen hun diploma: Fabienne Laridon, Jasper Blontrock, Koen Stuijk, Romy Van Massenhove, Dimitri Lukashkin en Bianca Bals.

Voor de opleiding in Poperinge zijn dat Marc Brutsaert, Griet Nuyttens, Iris Spruytte, Danny Elslander, Marlies Maertens en Wim Rossey. In Veurne zijn er twee nieuwe tuincoaches: Dorine Dhondt en Eva Declerck. (ACK)

The post Tweede lichting tuincoaches krijgt diploma overhandigd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Jacques Vermeire én Baron Peter Piot krijgen het Ereburgerschap in Keerbergen

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen. De kinderen van Jacques waren ook van de partij. Dochter Julie woont nu meerdere dagen in de week in Kortrijk, de

Lees meer »

Advocaat van dirigent Jos Van Immerseel kondigt “juridische stappen” aan

Jos van Immerseel, de dirigent van het Brugse orkest Anima Eterna die maandag aan de deur werd gezet, heeft de Antwerpse strafpleiter Walter Damen in de arm genomen. De advocaat spreekt van lasterlijke aantijgingen waarvoor juridisch stappen worden ondernomen.
The post Advocaat van dirigent Jos Van Immerseel kondigt “juridische stappen” aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van hun jawoord tot de geboortes van hun vijf kinderen: het 40-jarige huwelijk van prinses Astrid en Lorenz in beeld

Een robijnen huwelijk! Prinses Astrid (62) en haar man Lorenz (68) vieren vandaag dat ze elkaar veertig jaar geleden hun jawoord gaven. De twee hebben zich in al die jaren altijd getoond als een stabiel, innig verbonden koppel, met vijf kinderen en intussen drie kleinkinderen. Astrid was 22 toen ze trouwde. “Ik zou het zó opnieuw doen, met nog meer

Lees meer »

Dan toch verkiezingen in Spiere-Helkijn met oprichting éénmanslijst van Luc Pollet: “Ik wil dat de democratie blijft”

Even leek het dat er maar één partij zou zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober 2024, maar lastminute heeft dierenarts Luc Pollet een lijst neergelegd, Horizon 8587.
The post Dan toch verkiezingen in Spiere-Helkijn met oprichting éénmanslijst van Luc Pollet: “Ik wil dat de democratie blijft” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aangeklaagd voor sekshandel en afpersing

Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor sekshandel en afpersing. De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van New York”, klinkt het bij de Amerikaanse entertainmentsites.

Lees meer »

Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek

Op zaterdag 21 september organiseert Ingelcaps een ruilbeurs van champagnecapsules in De Cultuurfabriek in de Kortrijkstraat.
The post Ruilbeurs Ingelcaps in De Cultuurfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietsclub De Violetten sluit mooi seizoen af

Als afsluit van een schitterend fietsseizoen van de fietsclub De Violetten met 70 leden, werd genoten van een heerlijke maaltijd in het clublokaal Old Fiddler.
The post Fietsclub De Violetten sluit mooi seizoen af appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Ooit zelf Trump-fan en nu in de ban van oorlog in Oekraïne: wat weten we al over verdachte van mogelijke moordpoging op Trump?

Ryan Wesley Routh, zo heet de man die volgens Amerikaanse media gearresteerd is na een nieuwe vermoedelijke moordpoging op Republikeins president Donald Trump. De 58-jarige Routh, ooit een Trump-stemmer, sprak zich op sociale media de laatste jaren sterk uit tegen de voormalige president en hamerde op voor steun aan Oekraïne. Dit weten we al over hem.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger viel naar eigen zeggen commandocentrum van Hamas in schoolgebouw aan

Israëlisch president Isaac Herzog heeft in een interview met ‘Sky News’ ontkend dat zijn land betrokken is bij de ontploffing van duizenden biepers en walkietalkies van Hezbollah afgelopen week. Israël heeft zaterdagavond en zondagochtend grootschalige bombardementen uitgevoerd op Libanon. Sinds zaterdagnamiddag hebben Israëlische straaljagers zo’n vierhonderd doelwitten bestookt van de militante Libanese beweging Hezbollah, aldus het Israëlische leger. Hezbollah meldde

Lees meer »

Journaliste Layla El-Dekmak is net terug uit Libanon: “Dit is geen aanslag op Hezbollah, maar op de héle Libanese bevolking”

Na de ontplofte biepers, walkietalkies en de bombardementen op het zuiden én Beiroet, leeft iedereen in Libanon in schrik. Zo getuigt journaliste en radiomaakster Layla El-Dekmak, die zelf net terug is van familiebezoek in Libanon. Voorlopig is haar familie oké, maar emotioneel zijn ze dat niet na deze zware week. "Mijn zus smeekt mijn vader om thuis te blijven werken,

Lees meer »