“De gevangenis schrikt hem niet af”: net veroordeeld, maar fietsendief meteen weer op pad in Kortrijkse stationsomgeving

Een 36-jarige man uit Kortrijk schrok zich op 11 maart nog een hoedje toen hij veroordeeld werd tot 15 maanden effectieve celstraf voor de diefstal van een twintigtal fietsen en steps in Kortrijk. Toch pleegde hij vijf dagen later opnieuw een fietsdiefstal. “Blijkbaar schrikt de gevangenis hem toch niet zo heel erg af”, stelde de openbare aanklager vast.

Begin april vloog Ibrahim J. al opnieuw in de cel, zo’n drie weken nadat hij was vrijgelaten. Prompt begon hij opnieuw fietsen te stelen in de Kortrijkse stationsomgeving. Op 3 april waarschuwde de politie hem nog nadat hij zich verdacht gedroeg. Hij ontkende opnieuw op dievenpad te zijn maar stal enkele minuten later toch opnieuw een fiets.

10 maanden effectief

De openbare aanklager eiste een nieuwe celstraf van 1 jaar; hij kreeg uiteindelijk 10 maanden effectieve celstraf en 320 euro boete. (LSi)

The post “De gevangenis schrikt hem niet af”: net veroordeeld, maar fietsendief meteen weer op pad in Kortrijkse stationsomgeving is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Sedert begin dit jaar zijn er op het stadsdomein Oosthove in de Speiestraat in Wervik door de politie tien feiten geregistreerd en daarvan waren er drie drugsgerelateerd. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) maakte dat bekend tijdens de gemeenteraad na een vraag van Bert Verhaeghe (Team 2030).
The post Sedert begin dit jaar al tien feiten op stadsdomein Oosthove in Wervik

Lees meer »

Ook in Lauwe UNIZO-lijsttrekkersdebat op 25 september

Ook UNIZO Rekkem-Lauwe-Menen organiseert, net als vele andere afdelingen, een lijsttrekkersdebat in de Wieltjesstad. Griet Vanryckegem (N-VA), Eddy Lust (Voor 8930), Philippe Mingels (Groen), Caroline Bonte-Vanraes (CD&V) en Joke Nollet (Vlaams Belang) kruisen de degens in het debat dat gemodereerd wordt door VRT-journalist Lieven Verstraete.
The post Ook in Lauwe UNIZO-lijsttrekkersdebat op 25 september appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Plegers van deze technisch hoogwaardige aanval willen duidelijk grote oorlog in Midden-Oosten ontketenen”, zegt Moskou

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare

In zaal Beythem Kerke werd vrijdagavond een glaskunstwerk van Cultureel Ambassadeur Joost Caen officieel ingehuldigd. “Ik hoop dat het glasraam met de symbolen van ark en kiem het symbool wordt voor het respect waarmee bezoekers met deze begenadigde plek omgaan.”
The post Beythem Kerke krijgt een kunstwerk in glas van Cultuur Ambassadeur Joost Caen uit Roeselare appeared first on

Lees meer »

“John Terra zal mij geen tweede keer breken”: Kim Kay reageert in emotionele brief op beweringen van haar ontdekker

“Ik zou graag één keer reageren, in mijn eigen woorden.” Kim Kay (46) is enorm geschrokken van de voor haar kwetsende woorden van haar ontdekker, John Terra. “Ik had nooit een probleem met haar, zij had een probleem met zichzelf”, zei Terra onder andere. De met medische problemen geplaagde zangeres wil nu de puntjes op de i zetten met een

Lees meer »

Onverbeterlijke dief krijgt drie jaar cel: “Leefden we hier volgens de sharia, je had geen armen of benen meer”

Een 46-jarige Fransman is in beroep veroordeeld tot drie jaar cel voor de diefstal van een peperduur horloge op de parking van de Royal Zoute Golf Club in Knokke-Heist. Alleen hij heeft al een strafblad van dertien bladzijden. “U bent het superlatief van een dief, u bent een superladief!”
The post Onverbeterlijke dief krijgt drie jaar cel: “Leefden we

Lees meer »

Assebroek krijgt vernieuwde fietspaden in Dries en Weidestraat

Maandag 23 september start aannemer Devriese nv met het uitbreken van de fietspaden in Dries in Assebroek. In totaal komt er ongeveer 640 meter nieuw fietspad met een rode asfaltlaag voor een verhoogd rijcomfort. Om hinder te voorkomen wordt elke kant apart aangepakt. De werken zullen twee weken duren.
The post Assebroek krijgt vernieuwde fietspaden in Dries en Weidestraat

Lees meer »

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

“Hij is de Messi, Ronaldo en Maradona van het keepen”: ‘man van de match’ Courtois overladen met lof na nieuwe glansprestatie

Met dank aan (alweer) een ijzersterke Thibaut Courtois. Titelverdediger Real Madrid heeft zijn Champions League-campagne geopend met een 3-1-overwinning tegen Stuttgart. Courtois werd dankzij enkele straffe saves uitgeroepen tot ‘man van de match’ en dat leidde ook tot lofzangen van analisten en de Spaanse pers. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »

Akkoord over de geluidschermen langs de E40 in Oostkamp

De gemeente Oostkamp heeft een akkoord bereikt met de Vlaamse overheid en het Agentschap Wegen en Verkeer maar ook met de projectontwikkelaars van de toekomstige wijk De Wastine langs de Fabiolalaan om een geluidsscherm in de omgeving van de Fabiolalaan/Molenstraat te plaatsen.
The post Akkoord over de geluidschermen langs de E40 in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »