Voor het eerst sinds 2011 doodstraf uitgevoerd in South Carolina op moordenaar van kassierster

In de zuidoostelijke Amerikaanse deelstaat South Carolina is vrijdag voor het eerst sinds 2011 de doodstraf nog eens uitgevoerd. Freddie Owens, die in 1999 ter dood veroordeeld werd voor de moord op een kassierster, werd geëxecuteerd met een dodelijke injectie.

 

Meer krantenkoppen in België

Onbekend werk van Mozart ontdekt

In Leipzig is nieuw werk ontdekt van de wereldberoemde componist. De twaalf minuten muziek werden ontdekt tijdens onderzoek naar een nieuwe muziekcatalogus over het werk van de componist.

Lees meer »

Water trekt zich terug in Poolse stad Klodzko: immense schade wordt duidelijk

In Klodzko, een van de zwaarst getroffen steden in Polen, trekt het water zich stilaan terug. Zo wordt voor het eerst de immense schade duidelijk. In Polen, Tsjechië en Roemenië zijn verschillende doden gevallen door de passage van cycloon Boris. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa

Lees meer »

Sint-Paulus Kortrijk staat in de top 3 voor World’s Best School Prizes for Environmental Action

Dankzij leerkracht en bezieler Cedric Ryckaert is de speelplaats van de Sint-Paulusschool van een grijze steenvlakte veranderd in een natuurrijke klimaatspeelplaats, en dat werd al meermaals beloond met als – voorlopige – kers op de taart de top 3 voor de award World’s Best School Prizes 2024 for Environmental Action.
The post Sint-Paulus Kortrijk staat in de top 3

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Noodgeval

Rustig vraagt de stem die door de intercom van de trein galmt of er een dokter of medisch personeel aanwezig is. En zo ja, of deze hulpverleners zich dan naar de tweede wagon willen begeven. Ik zit in het zesde rijtuig, ver weg van de crisis, maar in de lichte trilling van de omroepstem voel ik vage paniek doorschemeren.

Lees meer »

Advocaten Zuienkerkse ex-sluismeester zaaien twijfel in sabotagezaak: “Hij kan het onmogelijk geweest zijn en verdient de vrijspraak”

Op het proces rond de sabotage van zes sluizen in het poldergebied, blijft ex-sluismeester S.D. (42) zijn onschuld uitschreeuwen. Volgens zijn advocaten stemmen de gsm-gegevens niet overeen met het moment van de manipulaties. “Hij kan het dus onmogelijk geweest zijn”, klonk het. Tijdens zijn verhoor legde de Zuienkerkenaar wel vreemde verklaringen af en dát deed bij de rechter wel vragen

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en Jodie Foster won eindelijk een prijs: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ schitterden als grote winnaars bij de Emmy Awards in Los Angeles. Maar ook voor Jodie Foster was het een bijzondere avond. Na twee golden globes en twee oscars, won ze (eindelijk) een Emmy. Al kwam het opvallendste moment toch van Will Smith. Het was namelijk niet de acteur die in de prijzen viel, maar

Lees meer »

Israël bestookt honderden doelen in Libanon, Hezbollah reageert met aanval op Israëlische luchtmachtbasis

Bij een Israëlisch bombardement op een school waarin Palestijnse ontheemden opgevangen werden in de stad Gaza zijn 21 mensen gedood. Het Israëlische leger lanceerde vandaag ook nieuwe aanvallen op doelwitten van de militante Libanese beweging Hezbollah. Op vrijdag voerde het al dodelijke bombardementen uit in Beiroet, waarbij twee belangrijke Hezbollahcommandanten omkwamen, maar ook vele burgers, onder wie kinderen. Volg alle

Lees meer »

Kristof Michiels eert Arno Hintjens in nieuwe docu ‘Rock’n’roll godverdomme’: “Hij heeft nooit geweten hoe graag ik hem zag”

Als DJ 4T4 draait hij beats en plaatjes aan elkaar, als regisseur maakt Kristof Michiels met ‘Rock’n’roll godverdomme’ een Arno-eerbetoon dat aanvoelt als een visuele mixtape en een liefdesverklaring aan een vaderfiguur die te vroeg stierf. In ‘De Morgen’ heeft Kristof het over hoe de docu precies tot stand kwam, de reacties van Arno’s omgeving en zijn laatste gesprek met

Lees meer »

Vanaf vandaag mag je niet meer roken in Pairi Daiza: “Breder verbod nodig”

Vanaf vandaag zijn sigaretten en elektronische sigaretten, met uitzondering van zeven rookzones, verboden in het 75 hectaren grote Waalse dierenpark Pairi Daiza. Dat kondigt het park aan in een persbericht. Op 31 december 2024 treedt er een Belgische wet in werking die roken in alle pret- en dierenparken verbiedt, maar Pairi Daiza wilde niet wachten op die wet.

Lees meer »

Twee laatste gedichten op poëziepad onthuld

Op zondag 22 september wordt het winnende gedicht van de poëziewedstrijd ‘Poëzie van A tot Z’ onthuld op het Guldensporenpad. Op die manier wordt ook de route tussen Avelgem en Zwevegem, die een rustpunt is voor vele mensen, nog waardevoller dankzij de verschillende gedichten die er te vinden zijn.
The post Twee laatste gedichten op poëziepad onthuld appeared first

Lees meer »

Politie zet voortaan ‘snuffelaars’ in tegen drugs in het verkeer

De politie wil met een nieuw apparaat – een soort drugssnuffelaar – de strijd tegen drugs in het verkeer gerichter en efficiënter maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat om toestellen waarmee snel sporen van drugsgebruik kunnen opgespoord worden op bijvoorbeeld de handen of op onderdelen van de wagen, zoals het stuur.

Lees meer »