De Duitse ruk naar extreemrechts: “We hebben ons in slaap laten wiegen door onze eigen vadsigheid”

In het oosten van Duitsland dreigt bij de deelstaatverkiezingen in Brandenburg de tweede zwarte zondag op rij. Intussen sputtert ook in de rest van het land alles dat kan sputteren. Wat is er aan de hand in het land van de Gründlichkeit?

 

Meer krantenkoppen in België

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers na ongeziene aanval met ontploffende biepers in Libanon: “7 oktober wordt een heel belangrijke datum”

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New

Lees meer »

Youssef (28) van Kamp Waes officieel verdacht van grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen

Youssef Challouki (28) is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. Dat bevestigt het Antwerps parket. De voormalige leerkracht, die intussen vrij is onder voorwaarden, kwam in juni in het vizier van de speurders toen berichten opdoken waarin hij een 14-jarig meisje voorstelde om af te spreken en seks te hebben.

Lees meer »

Is de batterij van de e-auto leeg?

21:05 De elektrificatie van de Europese auto-industrie lijkt te haperen. Fiat legt de productie van zijn elektrische 500 stil, Volvo kan zijn beloften niet waarmaken en Volkswagen overweegt fabriekssluiting…

Lees meer »

Getuigen schetsen weinig fraai beeld van man achter Titan: “Hij crashte al eerder met duikboot en gooide controller naar hoofd andere piloot”

Getuigen hebben tijdens de hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan een weinig fraai beeld geschetst van Stockton Rush, de oprichter en grote baas van OceanGate, het bedrijf achter de Titan. Hij wordt omschreven als “arrogant”, “ongeduldig” en “iemand die het niet al te nauw nam met de veiligheid”. Dat bleek onder meer uit een hallucinant verhaal dat een

Lees meer »

Twaalfde Ostrea Rose Classic Race lokt 35 deelnemers

Zondag vond in Blankenberge de twaalfde editie plaats van de Ostrea Rose Classic, en die was opnieuw een groot succes. Niet minder dan 35 schepen namen deel aan deze race voor klassieke schepen, die uiteindelijk gewonnen werd door de Nederlandse schipper Ricks Meppelder met zijn gaffelgetuigde schip de Recipe.
The post Twaalfde Ostrea Rose Classic Race lokt 35 deelnemers

Lees meer »