Nachtmerrie voor koppel dat op reis is op Rhodos: brand brengt zware schade toe aan nieuwbouwvilla

Een koppel dat momenteel op reis is op Rhodos kreeg vrijdagmiddag een telefoontje van de politie dat niemand wil krijgen. In hun nieuwbouwvilla in Handzame (Kortemark) was een zware brand uitgebroken in de garage. Die veroorzaakte veel schade, en zal de bouw met maanden vertragen.

 

Meer krantenkoppen in België

Vaccinatiecampagne tegen corona neemt valse start: vaccins niet op tijd bij huisartsen en apotheken

De nieuwe vaccinatiecampagne tegen corona zal een valse start nemen. Normaal gezien zouden kwetsbare mensen vanaf maandag in heel Vlaanderen terecht moeten kunnen bij hun huisarts of apotheker voor een coronaprik, maar op verscheidene plaatsen zijn de vaccins nog niet geleverd. De firma Movianto, die instaat voor de distributie, kan het grote aantal bestellingen niet volgen.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers na ongeziene aanval met ontploffende biepers in Libanon: “7 oktober wordt een heel belangrijke datum”

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New

Lees meer »

Project sociale woningen Hulweg start in 2026

Woonmaatschappij Elan kreeg onlangs de omgevingsvergunning voor het project ‘Hulweg’ in Moen. Dit project omvat de sloop van 14 oude sociale woningen en de bouw van 14 nieuwe sociale huurwoningen. Er komen 12 woningen met één slaapkamer en twee woningen met twee slaapkamers. Directeur Nele Vandaele: “Deze nieuwe woningen zijn zeer energiezuinig en worden voorzien
The post Project sociale

Lees meer »

De afgrijselijke schreeuw van Courtois na het scheuren van kruisband: “Ik heb hem nog nooit zo kapot gezien”

In de gisteravond voorgestelde ‘Courtois: The Return of the Number One’, de documentaire rond de revalidatie van de keeper van Real Madrid, is te zien hoe onze landgenoot (32) op training de kruisbanden van de linkerknie scheurt. En vooral ook te horen. Courtois schreeuwt het uit van de pijn. Vandaag komt de vierdelige reeks op ‘Amazon Prime’ uit.

Lees meer »

Federaal parlement aan de slag zonder nieuwe regering: hebben parlementsleden nu vrij spel? “Ik denk niet dat er veel beslist zal worden” 

Vandaag komt het federaal parlement voor het eerst weer samen sinds de zomer. In normale tijden hebben de regering en de partijen veel grip op welke wetten het parlement goedkeurt. Door de lange formatie blijft een nieuwe regering voorlopig uit. Hebben parlementsleden nu meer vrijheid om zelf initiatief te nemen? En zorgt de abortuskwestie straks voor vuurwerk in het halfrond?

Lees meer »

Gistelnaars geven jaarlijkse expo Mercurius mee vorm

Kunstkring Mercurius uit Leffinge stelt voor de 49ste keer tentoon op zaterdag 5 en zondag 6 oktober in zaal De Zwerver. Maar wat hebben vier Gistelnaars met dit bijna-jubileum te maken?
The post Gistelnaars geven jaarlijkse expo Mercurius mee vorm appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Cécile Willems en Victor Decoster

Op 3 september 1964 stapten Victor Decoster en Cécile Willems in het huwelijksbootje. Ze vierden vorige week hun diamanten bruiloft. Het koppel heeft twee kinderen, Christiane en Danny, die op hun beurt elk twee kinderen hebben. Iedereen woont nog in Knokke-Heist. Ze leerden elkaar kennen via de duivensport. Cécile werkte een tiental jaar bij Kantoor Janssens
The post Diamant

Lees meer »

Oekraïne meldt ruim 20 gewonden bij Russische aanval op Charkiv

In de Oekraïense stad Charkiv zijn meer dan 20 gewonden gevallen, nadat Russische troepen er een flatgebouw beschoten. Dat hebben de provinciegouverneur en de burgemeester bekendgemaakt via Telegram. Bij de gewonden zijn ook 2 tieners en een 8-jarig kind. De Russische defensie meldt intussen dat ze 15 Oekraïense drones hebben neergehaald.

Lees meer »

Geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op debat in Houthulst: “Ik blijf achter mijn uitspraken staan”

Donderdagavond kruisen de politieke kopstukken van Houthulst de degens tijdens een debat. Daarbij één opvallende afwezige: Jackie Vercamer, lijsttrekker van Vlaams Belang die na een veelbesproken interview met deze krant in het oog van de storm staat. “Maar ik blijf lijsttrekker”, zegt hij. “Om voor onze mensen te vechten.”
The post Geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op debat in

Lees meer »

“Aanbevolen voor zowat 2 miljoen mensen”: Vlaamse vaccinatiecampagne tegen corona begint op 23 september, symbolisch startschot vandaag gegeven

De vaccinatiecampagne tegen corona gaat op 23 september van start bij huisartsen en apotheken in Vlaanderen. In Lendelede werden donderdag alvast de eerste coronavaccins toegediend aan mensen vanaf 65 jaar en jongere mensen met gezondheidsproblemen. Later in het najaar volgt ook de start van de vaccinatiecampagne tegen griep. Corona- en griepvaccinatie zijn aanbevolen voor zowat 2 miljoen mensen in Vlaanderen.

Lees meer »

Spanje vraagt meer persoonlijke informatie van toeristen: hoe zit dat precies?

Wie naar Spanje reist, zal vanaf 1 oktober heel wat extra persoonlijke informatie moeten delen. Hotels, campings en autoverhuurders zullen gegevens als de bankrekening, telefoonnummers en exacte woonplaats van hun klanten moeten doorgeven aan de Spaanse overheid. Welke informatie moet je exact delen als toerist en waarom zijn die nieuwe eisen ingevoerd? Een overzicht voor iedereen die naar Spanje trekt.

Lees meer »

Stad Lommel stelt uitbater vakantiepark Parelstrand in gebreke: “Niet langer juiste vergunning voor aanwezige asielcentrum”

De stad Lommel heeft Groep Oostappen, de uitbater van vakantiepark Parelstrand, in gebreke gesteld. In het vakantiepark is sinds november 2021 een asielcentrum gevestigd, er verblijven zo’n 750 mensen. Omdat het asielcentrum er al zo lang is, heeft de uitbater daar een nieuwe vergunning voor nodig, zegt de stad. Oostappen betwist dat. Lommel wil wel een nieuwe vergunning afleveren, maar

Lees meer »