Ward Vergote reageert op feit dat hij geen kandidaat mag zijn voor verkiezingen: “Heel teleurgesteld, vooral door de manier waarop ik buiten spel gezet werd”

Gewezen burgemeester Ward Vergote zal op de lijst van Visie voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober in Moorslede niet worden vervangen nu hij geen kandidaat mag zijn. Het hoofdbureau nam die beslissing donderdag. Vrijdagnamiddag reageerde Ward Vergote tijdens een Facebook Live.

We brengen de tekst letterlijk: “Begin deze week kreeg ik te horen dat ik geen kandidaat meer mocht zijn voor de verkiezingen van 13 oktober. Gisteren werd dat bevestigd door de bevoegde instantie. Dat was voor mij en vele andere mensen een donderslag bij heldere hemel, de zoveelste klap die ik en mijn dierbaren de laatste jaren hebben moeten incasseren.”

“Ondanks alles, was ik nochtans heel strijdvaardig en hoopvol. De talrijke bemoedigende woorden van heel wat inwoners gaven mij goesting en overtuigden mij om, samen met alle kandidaten en medewerkers van VISIE, de verkiezingsstrijd nog eens aan te gaan.”

“Het is evident dat ik heel teleurgesteld ben, vooral door de manier waarop ik door mijn politieke tegenstanders buiten spel gezet werd. Blijkbaar hadden ze niet het lef om de strijd met gelijke wapens aan te gaan, namelijk met de stem van onze inwoners.”

“Niettegenstaande alles ben ik super dankbaar dat ik bijna 12 jaar burgemeester heb mogen zijn van onze mooie gemeente. Het was één van de liefste dingen die ik in mijn leven heb gedaan. Ik ben ook fier als een pauw op alles wat ik in die twee legislaturen heb kunnen realiseren. Als ik er de drie mooiste mag uitpikken, dan is dat de renovatie van het zwembad van Moorslede, de renovatie van het oud-gemeentehuis van Dadizele en het dossier Dadipark.”

“Graag wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om mij te richten tot alle medewerkers van lokaal bestuur Moorslede. Ik wil jullie uitdrukkelijk bedanken voor jullie inzet tijdens mijn burgemeesterschap. Zonder jullie was het onmogelijk geweest om alle werken van VISIE tot een goed einde te brengen. Het was een eer om met jullie te mogen samenwerken. Een dikke en oprechte merci.”

“Tot slot wil ik graag nog eens iedereen aanmoedigen om op 13 oktober te gaan stemmen. Het is een democratisch recht waar oorlogen voor zijn gevochten. Ga alstublieft stemmen en kleur alle bolletjes van de lijst VISIE. Het zijn stuk voor stuk de meest bekwame kandidaten om onze gemeente verder te besturen. Bedankt.”

The post Ward Vergote reageert op feit dat hij geen kandidaat mag zijn voor verkiezingen: “Heel teleurgesteld, vooral door de manier waarop ik buiten spel gezet werd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Stevent België af op een wooncrisis? Drie signalen staan op rood: “Neerwaartse rit is begonnen”

‘We stevenen af op een ongeziene wooncrisis.’ Dat was de titel van een open brief die experten uit de bouw- en vastgoedsector voor de zomer het land instuurden. Bangmakerij? Of een terechte noodkreet? HLN zocht het uit. We konden nooit eerder gepubliceerde cijfers inkijken en zagen drie zorgwekkende signalen. Wonen zet steeds meer Belgen onder financiële druk. “Zelfs in de

Lees meer »

Harvey Weinstein ontkent weer schuld

Harvey Weinstein beweert dat hij onschuldig is aan een nieuwe aanklacht van seksueel geweld. De gevallen filmproducent wordt beschuldigd van het misbruiken van een vrouw in een hotel in New York in 2006, meldden Amerikaanse media.

Lees meer »

“De goedkoopste manier van uitgaan? De parenclub”: onze reporter zocht uit hoe groot de business van parenclubs in Vlaanderen is

Dat ze er alle mogelijke kinks — van glory holes tot gangbangs — bedienen, weten we. Maar nu de parenclub in Maaseik een crime scene is, duiken we eens dieper in de business van de libertijnse seksbeleving. Hoeveel parenclubs zijn er in Vlaanderen, en wat kost zo’n avondje swingen? En ook: is er op een of andere manier controle op

Lees meer »

“Beste hondentrimmers ter wereld van de partij”: Kitty Dekeersgieter is sleutelfiguur achter ‘Groomania’ in Waregem

Groomania, het internationaal event voor professionele hondenverzorging, vindt voor het tweede jaar op rij van 20 tot en met 22 september in Waregem plaats. Dit keer wordt het wereldkampioenschap hondentoilettage eraan gekoppeld. “De beste trimexperts van de wereld tekenen present”, zegt mede-organisator Kitty Dekeersgieter.
The post “Beste hondentrimmers ter wereld van de partij”: Kitty Dekeersgieter is sleutelfiguur achter ‘Groomania’

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en vier andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Nieuwe uitbaters Tessa en Andy willen ‘t Elfde Gebod laten herleven als volkscafé: “Ik kwam hier vroeger de ruiten kuisen”

Op 1 okober opent café ‘t Elfde Gebod op het Kerkplein aan de Sint-Tillokerk in Izegem opnieuw de deuren. Uitbaters Andy Tubaert en Tessa Vanoutryve willen er opnieuw een volkscafé van maken. “We willen het café van weleer weer laten herleven, inclusief de volksspelen waarvoor dit café bekend stond. We hopen ook wat verenigingen terug te halen.”
The post

Lees meer »

KLJ Wijtschate krijgt nieuw dak

Recent werd op het lokaal van KLJ Wijtschate een nieuw dak gelegd door de gemeente. Ook Jeugdhuis Westouterik in Westouter kreeg in de afgelopen legislatuur een nieuw dak.
The post KLJ Wijtschate krijgt nieuw dak appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamant voor Herman en Lutgarde in Ooigem

Herman Vanderheeren en Lutgarde Deplancke uit de Voetweg in Ooigem werden ontvangen in het gemeentehuis van Wielsbeke. Zestig jaar geleden beloofden ze elkaar eeuwige trouw, wat hen vandaag een diamanten huwelijksjubileum oplevert.
The post Diamant voor Herman en Lutgarde in Ooigem appeared first on KW.be.

Lees meer »