Residentie Huis aan Zee wordt heel even Droomfabriek

Na vorig jaar Tien Om Te Zien eenmalig terug naar Blankenberge te halen, bracht Residentie Huis aan Zee nu zijn eigen versie van De Droomfabriek. De bewoners konden via een gele briefkaart hun dromen doorgeven.

“Een van die dromen hebben we ook ingestuurd voor de echte Droomfabriek. Dat was de droom van onze bewoner Jean-Pierre, omdat die het meeste tot de verbeelding sprak. Jean-Pierre zou graag eens highfiven met een pinguïn”, glimlacht directeur Rebekka Steyaert, die voor de gelegenheid in de rol van presentatrice Gloria Monserez kroop. Bertie Dermul, hoofd Bewonerszorg, was voor één keer Bart Peeters.

Het duo praatte de show vakkundig aan elkaar, de bewoners met een droom kregen allemaal een Droomfabriek-beertje. “Mijn droom is dat er hier eindelijk eens wat meer seventies muziek zou worden gespeeld. Dalida, Humperdinck… We horen dat hier veel te weinig”, zegt de 88-jarige Edward. Het animatieteam van de residentie beloofde met de wensen aan de slag te zullen gaan.

The post Residentie Huis aan Zee wordt heel even Droomfabriek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit weekend kermis in Varsenare

Dit weekend viert Varsenare kermis. Verschillende organisaties bieden elk een evenement aan, zodat de optelsom toch wel een leuk weekendevenement wordt voor de deelgemeente.
The post Dit weekend kermis in Varsenare appeared first on KW.be.

Lees meer »

2.500 aanwezigen genieten van Bootsea Festival in Oostende: “Onze leerlingen kijken er elk jaar naar uit”

Donderdag vond de zesde editie van het Bootsea Festival plaats op de ACEG Wellington Hippodroom in Oostende. Met dit event richt de vzw Duinhelm zich tot jongeren en jongvolwassenen met een (verstandelijke) beperking en hun begeleiders. Vanuit heel Vlaanderen daagden 2.500 bezoekers op. Onder een stralende zon genoten ze van dj-sets en optredens. “De artiesten komen heel graag naar ons

Lees meer »

“Hoop dat Coenen beseft dat hij met m’n leven speelde”: motorcrosser Liam Everts over akelige crash en “verschrikkelijke uren nadien”

Liam Everts (20) is weer in het land. De motorcrosser kwam zwaar ten val op het circuit in Shanghai na een manoeuvre van een andere landgenoot Lucas Coenen en brak daarbij een nekwervel. Even was hij alle gevoel kwijt, gelukkig viel de schade achteraf – gezien de omstandigheden – mee. “Die eerste uren waren verschrikkelijk.”

Lees meer »

Ook in Lauwe UNIZO-lijsttrekkersdebat op 25 september

Ook UNIZO Rekkem-Lauwe-Menen organiseert, net als vele andere afdelingen, een lijsttrekkersdebat in de Wieltjesstad. Griet Vanryckegem (N-VA), Eddy Lust (Voor 8930), Philippe Mingels (Groen), Caroline Bonte-Vanraes (CD&V) en Joke Nollet (Vlaams Belang) kruisen de degens in het debat dat gemodereerd wordt door VRT-journalist Lieven Verstraete.
The post Ook in Lauwe UNIZO-lijsttrekkersdebat op 25 september appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Op zaterdag 21 en zondag 22 september wordt Middelkerke het toneel van een spectaculair nieuw evenement: Beach Jumping Middelkerke. Dit gloednieuwe concept, georganiseerd door Anouch Danneels in samenwerking met de gemeente Middelkerke, belooft een unieke ervaring te worden voor zowel ruiters als toeschouwers.
The post Tweedaags event Beach jumping brengt spektakel voor ruiter en publiek: “Springcompetitie op het strand”

Lees meer »

The Starlings scheppen duidelijkheid over bizar detail op hun wenslijst: “Plots kregen we enkel gele M&M’s, dat was raar”

Tom Dice (34) knuffelde met Taylor Swift en haar naam staat nog steeds op zijn gitaar. Als The Starlings knuffelde hij met Kato Callebout (33) eerst een dochter en vervolgens een even kersvers album bij mekaar. Het koppel kijkt ook reikhalzend uit naar de liedjes die ze schreven voor drie Eurosong-kandidaten en ze pakken in dit interview uit met een

Lees meer »

Na zinderende première is ‘Grease’ weer helemaal thé word!

Afgelopen zondag raasde de nieuw, frisse versie van de hitmusical ‘Grease’ als een gesmeerde bliksem door Stadsschouwburg Antwerpen. Het publiek ging uit z’n dak en beloonde de supersonische cast, met o.a. Tinne Oltmans (Sandy), Danny Dorland (Danny), Ruth Beeckmans (Miss Lynch) en Lauren De Ruyck (Rizzo), na afloop met een welverdiende, uitzinnige staande ovatie.
The post Na zinderende première

Lees meer »

Opvoedingsexperten geven Dina Tersago gelijk

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »