Burgerwacht wil in Liedekerke politie bijstaan: “Wij zijn geen Zorro’s, we beschermen gewoon onze buren en gezinnen”

Tijdens twee winterse inbrakenplagen trok in Liedekerke een burgerwacht door de straten, The Nightwatch. Onwettig, oordeelde de burgemeester, maar de lokale politiek is verdeeld. “Het lukt de politie niet om onze veiligheid te garanderen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Met de kleintjes naar een meerderheid

Er doen weer heel wat partijen mee aan de lokale verkiezingen op 13 oktober. Vele nieuwe partijen zullen slechts enkele procenten behalen. Toch kan dit een immense impact hebben op het vinden van een meerderheid.

Lees meer »

Dankzij Jo Lernout kan je Jean-Marie Pfaff in huis halen: oprichter Lernout & Hauspie richt zich nu op hologrammen en robots

Jo Lernout (76), een van de oprichters van het failliet gegane spraaktechnologiebedrijf Lernout & Hauspie, wil opnieuw zijn stempel drukken. De Ieperling heeft zich met een tiental investeerders helemaal op de wereld van hologramtechnologie en robotica gegooid. Eind deze maand opent in het centrum van zijn thuisstad een eerste showroom. “Als dit een succesverhaal wordt, wil ik hiermee een deel

Lees meer »

Unia en Testaankoop dagen NMBS voor de rechter wegens “digitale discriminatie”: sommige tickets zijn enkel goedkoper via de app

Gelijkekansencentrum Unia en consumentenorganisatie Testaankoop dagen de NMBS voor de rechter. Sommige treinabonnementen zijn online goedkoper dan aan het loket of de ticketautomaat. Dat vinden ze discriminatie tegenover mensen zonder smartphone of tablet. De NMBS ziet dat anders en past de digitale voordeeltarieven niet aan. Daarom stappen Unia en Testaankoop nu naar de rechtbank.

Lees meer »

Reconstructie voor dood van Annie De Poortere in 1994 van start, verdachte (78) doet niet mee

De reconstructie in de zaak van de dood van Annie De Poortere in 1994 in Sint-Martens-Latem ging woensdagochtend van start zonder de verdachte. De medewerking van de verdachte, haar toenmalige echtgenoot, de 78-jarige H.D., was van doorslaggevend belang omdat zijn verklaring centraal staat en er geen getuigen meer zijn die de man kunnen tegenspreken. Het is nog afwachten wat de

Lees meer »

“In tien minuten verdween alles”

Vol ongeloof kijken inwoners in het Poolse grensgebied naar de ravage die storm Boris heeft aangericht. Maar ze hebben weinig tijd te verliezen. Er wordt samen opgeruimd, gevloekt en gehuild. Vrijwilligers schieten te hulp, ook om diefstallen tegen te houden.

Lees meer »

Geschorste burgemeester van Moorslede mag niet deelnemen aan verkiezingen

Ward Vergote, de wegens belangenneming geschorste burgemeester van Moorslede, mag bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober niet op de lijst staan. Dat heeft het gemeentelijk hoofdbureau beslist. Vergote werd in december vorig jaar veroordeeld wegens belangenneming en voldoet daardoor niet meer aan de voorwaarden om zich verkiesbaar te stellen.
The post Geschorste burgemeester van Moorslede mag niet deelnemen aan

Lees meer »

Medewerkers gemeente De Haan beschuldigen schepen Marleen De Soete van favoritisme en politieke inmenging op de werkvloer

Verschillende gemeentelijke medewerkers van De Haan deden bij de vakbond hun beklag over ongepast gedrag van schepen Marleen De Soete. Die klachten, die onder meer gaan over favoritisme en politieke inmenging op de werkvloer, zouden ook tot een verhoogd ziekteverzuim hebben geleid. Maar De Soete zelf voelt zich daar niet verantwoordelijk voor.
The post Medewerkers gemeente De Haan beschuldigen

Lees meer »

Sonic City 2024 lost nieuwe namen

Samen met curator Tramhaus lost Sonic City opnieuw enkele namen van hun line-up voor hun driedaagse festival in Depart. Daarvoor graven ze diep in het alternatieve aanbod en is Sonic City een jaarlijkse hoogmis voor muziekfanaten.
The post Sonic City 2024 lost nieuwe namen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verwoestende bosbranden Hawaï gevolg van verschillende factoren

De grote natuurbranden die over het Hawaïaanse eiland Maui raasden vorig jaar augustus, waren het gevolg van een complexe samenloop van factoren die “jaren in de maak zijn geweest”. Dat staat in een rapport dat vrijdag is gepresenteerd over de bosbranden. Bij het natuurgeweld kwamen meer dan honderd mensen om het leven.

Lees meer »

“Ik dacht dat het geen kwaad kon om een QR-code door te sturen”: Lindsey verloor pas haar man en werd nu voor 53.000 euro opgelicht

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »