Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in tegen overlast op Broekplein in Harelbeke

Naar aanleiding van de aanhoudende overlast op het Broekplein in Harelbeke besloot de burgemeester om een extra maatregel te treffen. Vanaf nu zijn de politiediensten gemachtigd om systematische identiteitscontroles uit te voeren. Deze maatregel komt er nadat eerdere bemiddelingspogingen en preventieve acties onvoldoende resultaat opleverden.

Tijdens de zomervakantie kwamen er bij het stadsbestuur van Harelbeke tal van meldingen binnen van overlast op het Broekplein, gelegen tussen de Arendstraat en de Verenigde Natiënlaan. “Deze meldingen hadden betrekking op verbale agressie, beschadigingen aan woningen en straatmeubilair en overmatige geluidsoverlast door groepjes jongeren. Ondanks de inspanningen van stad Harelbeke, de jeugddienst, vzw Arktos en Politiezone Gavers om de situatie te bedaren door middel van gesprekken en preventieve controles, bleef de problematiek”, duidt burgemeester Alain Top. “De buurtbewoners van het Broekplein hebben recht op een rustige en leefbare omgeving en dat is momenteel niet het geval. Door de invoering van systematische identiteitscontroles geven we de politiediensten extra slagkracht om snel en effectief in te grijpen bij overlastsituaties.”

Snel leefbaarheid verbeteren

De politiediensten gaven zelf aan vragende partij te zijn voor deze maatregel, omdat het hen in staat stelt om kordater op te treden bij incidenten. De systematische identiteitscontroles zijn een aanvulling op de bestaande maatregelen om de rust in de buurt te herstellen. Het stadsbestuur hoopt met deze maatregel de leefbaarheid in de buurt snel te verbeteren en doet tegelijk een oproep aan alle bewoners om meldingen van overlast te blijven doorgeven, zodat er gericht kan worden ingegrepen.

The post Burgemeester voert systematische identiteitscontroles in tegen overlast op Broekplein in Harelbeke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE ANDERLECHT-GENK. Invallers maken het af voor Genk, eerste verlies Anderlecht dichtbij: “Riemer buiten!”

Anderlecht onder hoogspanning. Na een nieuwe slappe vertoning tegen Westerlo morren de paars-witte fans steeds luider. Anderlecht staat bij de pauze 0-1 in het krijt in de inhaalwedstrijd tegen ploeg-in-vorm Racing Genk, en mag zich gelukkig prijzen dat Colin Coosemans in doel uitblinkt (met onder andere een penaltyredding). In de vooravond stond er ook nog een raad van bestuur gepland,

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en ‘Sh?gun’ schrijft geschiedenis: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die zondagavond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het waargebeurde verhaal van de stalker haalde vier awards op, de reeks ‘Sh?gun’ schreef geschiedenis en ook Jeremy Allen White viel in de prijzen met de reeks ‘The Bear’.

Lees meer »

De Vlaamse obesitaspil: hoe lang is het nog wachten?

Ozempic-maker Novo Nordisk investeert fors in een Vlaams bedrijf dat werkt aan een afslankpil. Wereldwijd worden miljarden geïnvesteerd in het onderzoek naar een pil die even goed of zelfs beter werkt dan de huidige inspuitingen: waarom blijkt dat zo moeilijk?

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden

Na het faillissement van KV Oostende eind vorig voetbalseizoen moest de voltallige kern op zoek naar een nieuwe werkgever. En da’s (bijna) iedereen gelukt. Al zitten er voor sommige jongens echt wel bizarre clubs tussen. Iemand een ticketje naar Andorra, Helsinki of Moskou?
The post Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij schokte drie keer en daarna bewoog hij niet meer”: ‘Een echte job’ is niet eerste confrontatie met noodgeval voor Helmut Lotti

Helmut Lotti (54) is één van de vijf BV’s die zich waagt aan het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’ op VTM. De opnames zijn nog maar net gestart, maar ze roepen nu al nare herinneringen op. De zanger zag ooit een geluidsman voor zijn ogen sterven. Tijdens zijn ziekenhuisstage wil hij zich vooral nuttig maken, al kampt hij met

Lees meer »