Ambulancier verkracht vrouw in ziekenwagen en haalt haar man van de beademing, met fatale gevolgen

In India is een vrouw die samen met haar zieke echtgenoot naar huis gebracht werd met een ziekenwagen, verkracht door de chauffeur van het voertuig, die vervolgens de beademing hebben uitgeschakeld.

 

Meer krantenkoppen in België

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

Journalist Stefaan Kerger bijt zich vast in de Ensorroof van 1978: “Het is wachten op mijn podcast, want dan zullen de maskers vallen”

De Ensorroof in 1978 uit het toenmalig Stedelijk Museum voor Schone Kunsten van Oostende blijft tot vandaag slalommen tussen feiten en verzinsels, en kent veel onopgeloste vraagtekens. Voordat de memorabele kunstdiefstal uit ons collectief geheugen gewist wordt, stelt Focus-journalist Stefaan Kerger zich onder meer de vraag of Oostende haar eigen Ensors gestolen heeft. Tijdens het slotweekend van het Ensorjaar nu

Lees meer »

Vrachtwagen botst tegen spoorwegbrug over Expresweg: geen treinen tussen Kortrijk en Waregem

Op de Expresweg in Waregem is vrijdagvoormiddag een vrachtwagen blijven haperen aan de spoorwegbrug. De onderkant van de brug liep behoorlijk wat schade op. Het treinverkeer tussen Kortrijk en Waregem is onderbroken tot de stabiliteit gecontroleerd kan worden.
The post Vrachtwagen botst tegen spoorwegbrug over Expresweg: geen treinen tussen Kortrijk en Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Iepers vestinglandschap in Ieper krijgt er vier volkstuinen bij

Met de recente aankoop van 4 bijkomende volkstuinen bevestigt het bestuur haar engagement rond de verdere opwaardering van het vestinglandschap. De verwerving van deze volkstuinen met een gezamenlijke oppervlakte van 1500 m² vormt een nieuw hoofdstuk voor het natuur- en groenbeleid langs de zuidkant van de binnenstad.
The post Iepers vestinglandschap in Ieper krijgt er vier volkstuinen bij appeared

Lees meer »

Rechtbank laat vermoedelijke brandstichter vrij omdat hij al te lang in de cel zit: “Zo kan het niet langer”

Een man die verdacht wordt van opzettelijke brandstichting is door de rechter in Kortrijk vrijgelaten omdat hij al te lang in voorhechtenis zit. Dat maakt de rechtbank zelf bekend. Omdat er te weinig personeel is om gevangenen vanuit de cel naar de rechtbank te brengen, worden rechtszaken alsmaar vaker uitgesteld.
The post Rechtbank laat vermoedelijke brandstichter vrij omdat hij

Lees meer »

Helmut Lotti is blij dat hij leert reanimeren in ‘Een echte job’: “Ooit stierf geluidsman in mijn armen, ik was machteloos”

Helmut Lotti (54) is één van de vijf BV’s die zich waagt aan het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’ op VTM. De opnames zijn nog maar net gestart, maar ze roepen nu al nare herinneringen op. De zanger zag ooit een geluidsman voor zijn ogen sterven. Tijdens zijn ziekenhuisstage wil hij zich vooral nuttig maken, al kampt hij met

Lees meer »

“Ik ga niet akkoord met onze voorzitter”: opschudding tijdens politiek debat in Houthulst als Vlaams Belanger plots podium betreedt

Zoals aangekondigd geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op het politiek debat in Merkem donderdagavond. Zijn plek op het podium bleef dus leeg, maar na de pauze stond daar plots Dieter Bintein. De man staat op plaats 11 van de lokale VB-lijst en ging dan mee in debat met de andere lijsttrekkers… Al was dat niet naar de zin van de

Lees meer »

Joke (46) loopt marathon met naam van gesneuvelde Australische olympiër op haar borstnummer: “Dat kan geen toeval zijn”

Joke Vandenbrouck (46) uit Lo nam afgelopen zondag deel aan de In Flanders Fields-marathon. Op het borstnummer van de deelnemers stond ook de naam van een gesneuvelde soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Bij Joke was dat de Australiër Healy Cecil, die in 1918 sneuvelde in Frankrijk en op de Olympische Spelen in 1912 goud haalde in het zwemmen. “Australië is

Lees meer »

LIVE EK WIELRENNEN. Na 35 kilometer koers krijgt eenzame Tsjechische vluchter kleine voorsprong, Belgen houden zich rustig

Net geen Belgische medaille bij de junioren mannen op het EK wielrennen. Felix Orn-Kristoff pakte na een sprint met drie het goud. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst werden iets later vierde en vijfde. Ook de elite vrouwen zijn begonnen aan hun Europees kampioenschap. Zonder Lotte Kopecky en dus moet vooral het collectief de sterkte worden.

Lees meer »