Geniet nog even van het zonnige en droge weer: vanaf zondag is het weer over met de pret

De zon blijft van de partij: na het optrekken van de ochtendnevel wordt het vandaag overwegend zonnig. In de loop van de dag verschijnen er enkele stapelwolken, maar het blijft droog. Dat voorspelt het KMI. We mogen ons nog opmaken voor temperaturen tot 24 graden. Maar opgelet: vanaf zondag is het uit met de pret. 

Meer krantenkoppen in België

Barsten in stadslijst na ophef over bericht van Bernard Van Isacker op sociale media: “Maar geen sprake van racisme”

In volle verkiezingsstrijd ontstaat ophef over berichten van Team Ieper-kandidaat Bernard Van Isacker op sociale media. “Niks te maken met racisme”, verdedigt de N-VA’er zich. “Dit mag zich niet herhalen”, waarschuwt CD&V.
The post Barsten in stadslijst na ophef over bericht van Bernard Van Isacker op sociale media: “Maar geen sprake van racisme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund: “Bitter resultaat, maar met positief gevoel”

Club Brugge-coach Nicky Hayen blijft met een dubbel gevoel achter na de 0-3-nederlaag tegen Borussia Dortmund op de eerste speeldag van de Champions League. “Het resultaat laat een bittere smaak na, maar er is nog steeds een heel positief gevoel”, zei Hayen na afloop van de match tijdens een persconferentie.
The post Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund:

Lees meer »

EXCLUSIEF. Barbara Sarafian (56) waakt over haar geluk. “Nog eens schijteverliefd worden? Dat ga ik niet meer doen”

Voor ‘Kotmadam Sarafian’ woonde Barbara Sarafian (56) onder één dak met zeven studenten. Confronterend? Niet zozeer. “Dankzij hen keek ik terug naar mezelf als twintigjarige.” Hoe ouder de actrice wordt, in haar hart en hoofd blijft ze eeuwig jong. Zelfs wanneer de menopauze, het moederschap en de liefde haar op de proef stellen. “The boutique of love is not closed,

Lees meer »

Jean-Pierre Geelhand de Merxem verlaat na 42 jaar de politiek: “Vaak felle discussies gehouden”

Zijn laatste gemeenteraad als schepen dateert van eind december vorig jaar, zijn laatste gemeenteraad als raadslid staat eind november van dit jaar gepland. Jean-Pierre Geelhand (72) zal dan 42 jaar actief geweest zijn in de Heuvellandse politiek. Hij kwam voor het eerst op tijdens de verkiezingen van 1982 met de toenmalige PVV. Daarna volgden nog twee legislaturen met de partij

Lees meer »

Van feestende prins Aymeric tot fotomodel Lady Amelia: deze jonge royals zijn de sterren van het internet

Prins Aymeric (18) is de ‘royal influencer’ van de Belgische koninklijke familie, en toont zijn bevoorrechte leventje graag aan de wereld via sociale media. Zijn vader prins Laurent (60) laat dat toe, zo lang zijn posts maar geen controverse kunnen veroorzaken. Maar naast Aymeric kent de royaltywereld nog wel meer bijzondere internetfenomenen. In ‘Story’ neemt koningshuisexpert Wim Dehandschutter de populairste

Lees meer »

IN BEELD – ‘Hot Summer Night’ nog te zien tot en met zaterdag 28 september in Het Witte Paard in Blankenberge

De 33 voorstellingen van ‘Hot Summer Night’ in Het Witte Paard in Blankenberge zijn bijna afgelopen. Tot en met zaterdag 28 september kan je nog een bezoek brengen aan deze variétévoorstelling.
The post IN BEELD – ‘Hot Summer Night’ nog te zien tot en met zaterdag 28 september in Het Witte Paard in Blankenberge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse kerncentrale heropent voor AI-vraag Microsoft

De Amerikaanse kerncentrale Three Mile Island, waar in 1979 het ernstigste nucleaire incident uit de Amerikaanse geschiedenis plaatsvond, gaat heropenen. Eigenaar Constellation Energy zal daarvoor 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro) investeren en de opgewekte stroom zal volledig naar het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft gaan.

Lees meer »

Dam in zuidwesten van Polen stroomt over: “Laatste kans om te evacueren” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

Schippersweekend in Lauwe blikt tevreden terug: “Volgend jaar iets speciaal voor de jubileumeditie”

Techno, maar dan met een trompet en enkele saxofoons! Het Gentse NAFT sloot de 39ste editie van Het Schippersweekend af met een opzwepende mix van elektronische muziek en jazz. De organisatoren kunnen terugblikken op een succesvolle editie en gaven reeds de voorzet voor volgend jaar. “Een jubileumeditie? Dat wordt iets speciaals!”
The post Schippersweekend in Lauwe blikt tevreden terug:

Lees meer »