Vrouw aangetroffen in visvijver naast E34, slachtoffer in kritieke toestand

In een visvijver naast de E34 in Vrasene werd vrijdagochtend om iets voor 10 uur een vrouw aangetroffen.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit weekend kermis in Varsenare

Dit weekend viert Varsenare kermis. Verschillende organisaties bieden elk een evenement aan, zodat de optelsom toch wel een leuk weekendevenement wordt voor de deelgemeente.
The post Dit weekend kermis in Varsenare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »

Chiro reist door de tijd op kamp in Limburg

De Pittemse Chiro ’t Kartouchke ging deze zomer op kamp naar jeugdverblijf Sloerodoe in Bocholt. Net zoals elk jaar was er ook dit maal een kampthema en dat was dit jaar ‘Tijdreizen’. De meeste spelletjes en activiteiten van het kamp stonden dan ook in het teken van dit thema. Sommige afdelingen reisden door de tijd
The post Chiro reist

Lees meer »

Wijk Hemelsbreedte in Sinaai is ‘Beste Buurt van Vlaanderen 2024’: “Onze jongste inwoner is vannacht geboren”  

De wijk Hemelsbreedte in Sinaai, bij Sint-Niklaas, is de ‘Beste Buurt van Vlaanderen 2024’. Die werd verkozen in een wedstrijd van Radio2 waarin 5 buurten het tegen elkaar opnamen. “Elkaars wc-pot ontstoppen of het samen opnemen tegen de rest van Sinaai tijdens de Volkssportspelen, ze doen het allemaal”, vertellen juryleden Henk Rijckaert en Cath Luyten.

Lees meer »

Inwoners van wijk Stade ontvangen een tijdelijke extra premie van € 2.000 bij energiebesparende renovaties

Kortrijk lanceert een collectief renovatieproject in de wijk Stade. Van september tot en met december 2025 krijgen de bewoners de kans om gezamenlijk hun woningen te renoveren met gratis advies van renovatiebegeleiders, een tijdelijke extra premie van maximaal 2.000 euro en een gratis EPC-attest. “We moeten tempo bijsteken om de klimaatnormen van 2050 te halen”, zegt Wout Maddens, schepen van

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

“Ik heb een diep respect voor vrouwen”, zei verdachte in Franse verkrachtingszaak. En toen toonde de rechtbank de beelden

Tien foto’s en drie video’s van de verkrachting die plaatsvond op 20 februari 2020. Eén voor één werden ze getoond tijdens het proces waarin Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang liet verkrachten door tientallen mannen, als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Het hof besloot medeverdachte Jacques C. met zijn daden te confronteren, toen hij een deel van de beschuldigingen

Lees meer »

Vakbonden bij Tupperware: “Kroniek van een aangekondigde dood”

Het personeel bij Tupperware in Aalst reageert gelaten op speculaties in de internationale pers over een nakend faillissement van de multinational. Het gaat al jarenlang slecht met de productie en vakbondsbronnen melden dat de fabriek al lang minder dan de helft van haar productiecapaciteit benut. Er werken 240 personeelsleden.

Lees meer »