Waarom Hans Van Themsche voor het eerst in 18 jaar even de gevangenis mocht verlaten

Na achttien jaar achter de tralies heeft Hans Van Themsche (36) vorige week voor het eerst de gevangenis van Oudenaarde mogen verlaten. Hij kreeg een uitgaansvergunning voor een intakegesprek om zich te laten opnemen in een psychiatrische instelling.

 

Meer krantenkoppen in België

Plantjesverkoop voor Kom Op Tegen Kanker

Het plantjescomité van Tielt trekt deze maand weer de baan op met azalea’s voor Kom Op Tegen Kanker. Zowat elk jaar worden er in Tielt en deelgemeenten zowat 1.400 planten aan de man gebracht.
The post Plantjesverkoop voor Kom Op Tegen Kanker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dief veroordeeld voor diefstal elektrische steps in Kortrijk: “Pleegde diefstallen door financiële moeilijkheden”

70 tot 110 euro. Zo veel – of liever zo weinig – betaalde je aan een 32-jarige Algerijn die elektrische steps in Kortrijk stal en in Frankrijk verkocht. Hij kon op heterdaad worden betrapt en zit al zes maanden inde cel.
The post Dief veroordeeld voor diefstal elektrische steps in Kortrijk: “Pleegde diefstallen door financiële moeilijkheden” appeared first on

Lees meer »

Gerechtelijk onderzoek geopend naar agente die man doodschoot aan ziekenhuis Dendermonde, slachtoffer was geboeid 

Er is een gerechtelijk onderzoek geopend naar het dodelijk schietincident aan het ziekenhuis van Dendermonde. Een politieagent schoot daar afgelopen weekend op de parking een man dood die een psychose had. Het slachtoffer was al geboeid toen hij werd neergeschoten. De voorlopige aanklacht van het onderzoek is ‘onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg’. Het is onduidelijk of

Lees meer »

Gevangenisdirecteur Haren reageert op hallucinante beelden: “Drugs en gsm’s over muur? Niet tegen te houden”

Drugs worden op het terrein gegooid, gevangenen klimmen op de daken en er wordt gejoeld vanuit de cellen. De beelden die opduiken uit de gevangenis van Haren doen denken aan Zuid-Amerikaanse toestanden, waarbij het lijkt alsof de gevangenen het voor het zeggen hebben. Hoe zit het echt? We vroegen het aan de baas zelf, de gevangenisdirecteur van Haren: “Ik geef

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

Ledverlichting langs stuk Groene 62

Langs de Groene 62 is sinds kort nieuwe ledverlichting actief. Let wel, het gaat over een deel van het traject, niet over de gehele lengte van de route.
The post Ledverlichting langs stuk Groene 62 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Farmabedrijf achter Ozempic investeert in Vlaamse spin-off die werkt aan obesitasmedicijn

Het Deense farmabedrijf Novo Nordisk pompt samen met de Nederlandse investeerder BioGeneration Ventures vers kapitaal in Tanai Terapeuthics, een jonge spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die sleutelt aan een nieuw oraal geneesmiddel tegen obesitas. Novo Nordisk is uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa dankzij het succes van diabetesmedicijn Ozempic en obesitasgeneesmiddel Wegovy.

Lees meer »